Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Βάλτε το μαχαίρι στο κόκκαλο πριν καταντήσουμε Σιέρα Λεόνε…


Η Ελλάδα θεωρείται η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, όλοι το ξέρουμε έστω και αν δυσανασχετούμε μόνο όταν ο πρωθυπουργός το παραδέχεται μπροστά σε ξένους.

Βαλκανική κουτοπονηριά και υποκρισία, αντί να μας ενοχλεί η πραγματικότητα και να την αλλάξουμε, μας ενοχλεί που κάποιος την παραδέχεται δημοσίως και πληγώνει το εθνικό μας φιλότιμο.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βράζουν μέσα στο ίδιο καζάνι. Το καζάνι που μας έχει φέρει πέρα από το χείλος της χρεοκοπίας.

Το παράδειγμα…

Πριν από μερικές εβδομάδες συνελήφθη εφοριακός συνδικαλιστής να εκβιάζει και να χρηματίζεται με 30.000 ευρώ για να καλύψει φορολογικές παραβάσεις. Ο εισαγγελέας αρχικά τον άφησε ελεύθερο και μετά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να συλληφθεί ο παραβάτης. Έκτοτε δεν μάθαμε τι έγινε...

Μια σοβαρή κυβέρνηση που θέλει να καταπολεμήσει τη διαφθορά θα είχε κάνει αυτή την ιστορία (και άλλες εκατό παρόμοιες) «σημαία» για παραδειγματισμό.

Τι θα είχε κάνει;

Καταρχήν θα φρόντιζε να τιμωρηθεί ο παραβάτης και να δημοσιοποιηθεί η τιμωρία του για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι.

Θα ήλεγχε επίσης αν ο επίορκος δημόσιος λειτουργός είχε συνεργούς στην υπηρεσία. Μετά θα έψαχνε για άλλες περιπτώσεις χρηματισμού του ιδίου προσώπου. Το πιθανότερο είναι οι 30.000 ευρώ του τελευταίου χρηματισμού να αποτελούν σταγόνες σε έναν ωκεανό.

Θα έψαχνε επίσης τα περιουσιακά...
 στοιχεία του ιδίου και των συγγενών πρώτου βαθμού. Ποια είναι, πως αποκτήθηκαν και αν εντόπιζε γκρίζες ζώνες θα δήμευε ότι νόμιζε ότι αποκτήθηκε με παράνομο τρόπο. Όλα αυτά δημοσίως...

Επειδή ο επίορκος ήταν συνδικαλιστής της παράταξης που ανήκει στο κυβερνητικό κόμμα, καλό θα ήταν το πειθαρχικό να καλούσε την τοπική και την κεντρική ηγεσία της συνδικαλιστικής παράταξης να απολογηθούν για το πώς δεν είχαν πάρει είδηση τι συνέβαινε. Αυτός είναι ένα σοβαρότερος λόγος να υπάρχουν πειθαρχικές επιτροπές στα κόμματα από το να παρακολουθούν μήπως κάποιος βουλευτής ξεστομίσει καμιά δήλωση εναντίον του αρχηγού.

Αυτά σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη πράξη. Σε ό,τι αφορά τη συστηματική επανάληψή της θα φρόντιζε στη δημιουργία προϋποθέσεων να μην επαναληφθεί. Εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο και ταχεία απονομή δικαιοσύνης εντός μηνός και όχι τριετίας όταν όλα θα έχουν ξεχαστεί και θα μπορούν να παρέμβουν οι προδικαστικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί.

Η ευθύνη της αντιπολίτευσης

Για την ίδια ιστορία η πατριωτική αντιπολίτευση αντί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την εθνική προσβολή που εκστόμισε ο πρωθυπουργός, θάπρεπε να ελέγξει εξονυχιστικά αν εφαρμόστηκαν τα παραπάνω και άλλα τόσα... και κυρίως θα φρόντιζε να απομακρύνει από τις τάξεις της πρόσωπα που τα βαρύνουν παρόμοιες υποψίες. Σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Αντ’ αυτών παριστάνουν όλοι τους μάγκες στα λόγια και πουλάνε αντιμνημόνιο επειδή είναι της μόδας. Ήτοι, τους τζάμπα μάγκες που ζουν στις πλάτες των κορόιδων...

Νομίζω ότι η κοινή γνώμη (πέραν του κρατικοπελατειακού συμπλέγματος) είναι έτοιμη για αλλαγές, η χρεοκοπία δεν αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις, θα βρεθεί κάποιος να τις κωδικοποιήσει και να τις εφαρμόσει και πότε πριν καταντήσουμε Σιέρα Λεόνε;

Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, το μαχαίρι πρέπει να μπει μέχρι το κόκκαλο για να σταματήσει η σήψη...
Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου