Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Άδενδρο Θεσσαλονίκης ~ Φωτιά σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ αυτήν την ώρα - Φωτογραφίες + Βίντεο


Καταστράφηκε ολοσχερώς επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Έδεσσας-Θεσσαλονίκης, λίγα μέτρα μετά το σιδηροδρομικό σταθμό του Αδένδρου (25 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη), περίπου στις 4 το απόγευμα.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Επί τόπου έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα για να περιορίσουν την φωτιά. Σε απόσταση μόλις 10 μέτρων υπάρχουν κατοικίες.

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες που αφού εκκένωσαν την αμαξοστοιχία, μεταφέρθηκαν στον σταθμό του ΟΣΕ και προσπαθούν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη (ή στον τελικό τους προορισμό) με ίδια μέσα ή με την εναλλακτική συγκοινωνία από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που καλύπτουν και το Άδενδρο.


























Δελτίο Τύπου ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Συμβάν 28/5/2014

Στις 16:08 το απόγευμα στην αμαξοστοιχία 739 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα  μεταφέροντας 130 επιβάτες, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη κοντά στο σταθμό του Άδενδρου, το προσωπικό του τραίνου εντόπισε να βγαίνουν καπνοί κάτω από τη μηχανή. Άμεσα και έγκαιρα  ακινητοποίησαν την αμαξοστοιχία τύπου ΜΑΝ και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο σταθμό του Άδενδρου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία  η οποία  κατάσβεσε την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο ένα βαγόνι της αμαξοστοιχίας, είκοσι λεπτά μετά την εκκένωσή της από τους επιβάτες.
Οι επιβάτες όλοι ασφαλείς και μετά την επιτυχή και έγκαιρη αποβίβαση τους από την αμαξοστοιχία μεταφέρθηκαν στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία.

Τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται από συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου υλικού. 

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου