Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οι κομμουνιστές απέκτησαν τη δική τους σελίδα γνωριμιών



Πάνω από 5.000 μέλη έχει συγκεντρώσει σε περίπου δέκα ημέρες η σελίδα στο Facebook που λειτουργεί ως σελίδα γνωριμιών μόνο για... αριστερούς.

Στόχος των δημιουργών της, πάντως, είναι να βάλλουν εναντίον στερεοτύπων και να καυτηριάσει τους τρόπους γνωριμίας στο Διαδίκτυο.

Το όνομά του ΟkComrade και το λογότυπό του ένα σφυροδρέπανο που στη θέση του δρεπανιού έχει μια... καρδιά.


«Ξεχάστε το OKCupid της μπουρζουαζίας. Ποστάρετε μια φωτογραφία και λίγες λέξεις για τον εαυτό σας. Κανόνες: 1) Εδώ δεν θα τσακωνόμαστε για πολιτική 2) πρέπει να είμαστε σωστοί», σημειώνεται στην περιγραφή της σελίδας.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι  απευθύνεται σε κομμουνιστές, αριστερούς, σοσιαλιστές, αναρχικούς και γενικά σε όσους θέλουν να ακουστούν στο Διαδίκτυο και δεν ακολουθούν την πεπατημένη. Φυσικά, δεν λείπουν οι αντιδράσεις από τους σκληροπυρηνικούς κομματικούς που βάλουν εναντίον της σελίδας με μηνύματά τους.

«Αν οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι, οι εβραίοι και οι άθεοι έχουν τις δικές τους σελίδες γνωριμιών, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην έχουν τη δική τους και οι αριστεροί», λέει ο δημιουργός της σελίδας και διευκρινίζει ότι δεν αποσκοπεί στο να βγάλει λεφτά μέσα από αυτό, αλλά μόνο στο να προωθήσει το διαφορετικό.
Πάντως, σε συνέντευξή τους οι δημιουργοί δήλωσαν ότι δεν περίμεναν ότι το εγχείρημά τους αυτό θα είχε τέτοια επιτυχία, αλλά τώρα σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο  να δημιουργήσουν ένα application για κινητά τηλέφωνα και tablets.
iefimerida



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου