Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Drink Driving Suit ~ οι κίνδυνοι του αλκοόλ


Πάνω από τους μισούς νεαρούς οδηγούς στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ ή έχουν δει φίλους τους να οδηγούν μεθυσμένοι, σύμφωνα με νέα έρευνα της Ford.

Η έρευνα μεταξύ 5.000 οδηγών ηλικίας 18 - 24 ετών έδειξε επίσης ότι το 32% έχει δεχτεί να μπει στο αυτοκίνητο μεθυσμένου οδηγού και το 66% δε γνωρίζει το νόμιμο επιτρεπτό όριο αλκοόλ για οδήγηση στη χώρα του.


Η έρευνα αυτή ήθελε να καταδείξει τις συνήθειες και τις απόψεις των νεαρών οδηγών ως προς την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση και πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νεαροί Ισπανοί ήταν πρώτοι στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή στην αποδοχή άλλων μεθυσμένων οδηγών με ποσοστό 74% και ακολούθησαν η Γερμανία (65%), και η Γαλλία (64%). Το 26% όσων ομολόγησαν ότι έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι θεωρούσε ότι δεν έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

 
Θανατηφόρο το αλκοόλ στο τιμόνι

Πέρσι, η Ford λανσάρισε το Ford Driving Skills for Life, το βραβευμένο, δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης νεαρών οδηγών της εταιρίας, και τώρα έχει εξελίξει μία στολή «Drink Driving Suit», που δυσχεραίνει την ορατότητα, τη συγκέντρωση και την ισορροπία.

Αποτελείται από γυαλιά παραμόρφωσης όρασης, ωτοασπίδες, βαρίδια σε καρπούς και αστραγάλους, αλλά και επενδύσεις σε ώμους, λαιμό και γόνατα.

Το «Drink Driving Suit» κάνει ακόμα και τις απλές δραστηριότητες – όπως περπάτημα σε ευθεία γραμμή – πολύ πιο δύσκολες και δείχνει πόσο επηρεάζεται μία πιο περίπλοκη δραστηριότητα, όπως οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 25% όλων των τροχαίων θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ευρώπη σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ και το αλκοόλ είναι κύριος παράγοντας στην πρόκληση μοιραίων τροχαίων ατυχημάτων με την εμπλοκή νεαρών οδηγών. Το «Drink Driving Suit» είναι ένας έξυπνος τρόπος που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα νηφάλια να βιώνουν από πρώτο χέρι σε ποιο βαθμό οι ικανότητές τους μπορούν να επηρεαστούν από το αλκοόλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου