Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Τί κυβέρνηση θα έβγαινε, εάν είχαμε χθες ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές;


Με βάση τη χθεσινή κάλπη και με την... αναγωγή σε εθνικές εκλογές τα κόμματα θα καταλάμβαναν τις εξής έδρες:ΣΥΡΙΖΑ: 130 (μαζί με το μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα).
Νέα Δημοκρατία: 70
Χρυσή Αυγή: 28
Ελιά/ΠΑΣΟΚ: 24
Ποτάμι: 20
ΚΚΕ: 18
ΑΝ.ΕΛ.: 10

Με αυτά τα αποτελέσματα και τον ΣΥΡΙΖΑ με το μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος έχει τουλάχιστον 3 με 4 επιλογές συνεργασίας.
Η πρώτη με το ΠΑΣΟΚ όπου μπορεί να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία 154 εδρών, αρκετά ωστόσο οριακή.
Αν σε αυτό το σχήμα προστεθεί και ο αριθμός των βουλευτών που θα έβγαζε το Ποτάμι τότε πάμε σε ένα σχήμα με 174 βουλευτές.
Αν αποκλειστεί το ΠΑΣΟΚ από έναν κυβερνητικό σχηματισμό με πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ τότε οι επιλογές περιορίζονται στο Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή και των δύο κομμάτων να είναι υποχρεωτική καθώς δεν υπάρχει διαφορετικά πλειοψηφία στη Βουλή.
Φυσικά υπάρχουν και οι συνδυασμοί συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ με μια πλειοψηφία της τάξης των 164 εδρών, αλλά και οι ευρύς συνασπισμός με τη ΝΔ που θα εξασφάλιζε μια συμπαγή πλειοψηφία των 200 εδρών στη βουλή...

Κάπως έτσι φαίνεται ότι αποτελέσματα σαν και τα χθεσινά θα μπορούσαν να δώσουν στη χώρα κυβέρνηση, φυσικά με πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνδυασμοί είναι αρκετοί και το πρόσφατο παρελθόν έδειξε ότι οι εκπλήξεις δεν πρέπει να αποκλειστεί.


 http://taxalia.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4513.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου