Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αγρότες ~ Στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για τις επιδοτούμενες διακοπές



Οι αιτήσεις άρχισαν να κατατίθενται από χθες στα ΚΕΠ όλης της χώρας από τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2014 είναι: 


1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο περιλαμβάνει: 

α) 6ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας. Απευθύνεται σε 115.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (διάρκεια ισχύος μέχρι 3.5.2015).

β) 6ήμερες διακοπές και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.

Απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους (διάρκεια ισχύος μέχρι 31.12.2014).


2. Εκδρομικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:

 α) 3ήμερες εκδρομές για 5.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου, που είναι 120 ευρώ. β) 2ήμερες διακοπές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου, που είναι 65 ευρώ. γ) 1ήμερες εκδρομές για 38.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες (διάρκεια ισχύος μέχρι 31.12.2014).




3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων,

το οποίο απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους, ενώ η αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ. Επίσης θα διανεμηθούν δωρεάν απευθείας σε 100.000 δικαιούχους βιβλία με συγκεκριμένη θεματική ενότητα (διάρκεια ισχύος μέχρι 31.12.2014).


4. Πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος,

που απευθύνεται σε 93.000 δικαιούχους, για πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ. Εφόσον ο αριθμός αιτήσεων υπερβεί τον αριθμό των δικαιούχων, θα διενεργηθεί κλήρωση (διάρκεια ισχύος μέχρι 31.5.2015).



Δικαιολογητικά:
 
Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

* Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
* Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2014, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν  να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
* Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.


Κλήρωση Δικαιούχων:

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2014. Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης  μέσω των ΚΕΠ ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Παραλαβή Δελτίων:
* Τα Δελτία Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και  Εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.
* Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία – Εκδοτικούς οίκους και θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.
* Οι δικαιούχοι των εισιτηρίων θεάτρου, που θα προκύψουν μετά από κλήρωση, θα παραλαμβάνουν τα εισιτήρια από τα ΚΕΠ.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές, έως Παρασκευή 20 Ιουνίου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου