Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κάνε μας αυτό το καλό ρε βούβαλε




Σε κατάσταση αμόκ βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βλέποντας τη συντριβή στις ευρωεκλογές να έρχεται, κορυφώνει τους εκβιασμούς, φτάνοντας στο σημείο αν και συνταγματολόγος να κακοποιεί σε ακόμη ένα σημείο το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και γνωρίζει ότι δεν προβλέπεται πουθενά στο Σύνταγμα διαδικασία υποβολής παραίτησης μέλους της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στον...
πρωθυπουργό, ο οποίος έχει λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του (Alpha - Σοφία Παπαϊωάννου) ότι θα πάει να παραιτηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Ούτε λίγο ούτε πολύ προαναγγέλλει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση στις 26 Μαΐου σε περίπτωση που η Ελιά, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, βουλιάξει. Πάντως από την κυβέρνηση επισήμως δεν δίνουν συνέχεια, αν και χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απουσίασε από την τελετή υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης που αφορούν τις περιοχές των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και του Κατακόλου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Από το Μαξίμου μιλούσαν για ανειλημμένες υποχρεώσεις του κ. Σαμαρά, κάποιοι μιλούσαν για ενόχληση του πρωθυπουργού από τις επαναλαμβανόμενες και εκβιαστικές δηλώσεις Βενιζέλου.

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στον Alpha, είπε για τα προαναφερθέντα θέματα: «Δεν θα το πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί».

Ο κ. Βενιζέλος, συνεχίζοντας τον κατήφορο, επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στα ΜΜΕ, σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης μια και «θα έχουμε πολιτική κρίση, εάν βγείτε εσείς όλοι στα κανάλια στις 25 Μαΐου το βράδυ και λέτε ότι “έχουμε πολιτική κρίση”» και πρόσθεσε ότι «αν λοιπόν βγει η αντιπολίτευση, βγουν οι δημοσκόποι, και λένε όλοι “μα εδώ ηττήθηκε η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η Ν.Δ., δεν έχετε νομιμοποίηση, υπάρχει πρόβλημα, νίκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης”, πώς ο βουλευτής μας, ο οποίος σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, θα πάει μετά στη Βουλή να ψηφίσει τις δύσκολες αποφάσεις. Ο κόσμος θα μας πει τι θέλει...»


Νίκος Ελευθερόγλου / Δημοκρατία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου