Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Δικαίωμα στη ζωή έχουν και οι νέοι

 

2500+ ευρω σύνταξη για μια χρεωκοπημένη χώρα είναι τεράστιο ποσό.

Προτείνω καμία σύνταξη να μην υπερβαίνει τα 1000 ευρω και να κοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις.

Δικαίωμα στη ζωή έχουν και οι νέοι.

Αντί να τρέχετε για δανεικά και να έχουμε καταντήσει ζήτουλες, φροντίστε να να κάνετε τα αυτονόητα ώστε τα έξοδα του κράτους να μην υπερβαίνουν τα έσοδα, αρχίζοντας τις περικοπές από τους δικούς σας μισθούς και τους υψηλόμισθους του δημοσίου.


~~~~~~~~@~~~~~~~~

Ανώτατο όριο 2500-3000 ευρώ στο ύψος των κύριων συντάξεων προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, προκειμένου να αποφευχθούν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, ο Χρυσόγονος, πως «εγώ προσωπικά δε θα έβλεπα παράλογο να υπάρξει ένα ανώτατο πλαφόν γενικά στις συντάξεις».

«Δηλαδή, η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για το συνταξιούχο», συμπλήρωσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η σύνταξη είναι ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του, που δεν μπορεί να  εργαστεί. Συνεπώς, το να έμπαινε ένα πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, που παίρνει κανείς από οποιαδήποτε πηγή, άσχετα κυρίες η επικουρικές, εγώ δε θα το έβλεπα προσωπικά παράλογο και στο βαθμό, βεβαίως, που μιλάμε για λεφτά, τα οποία δεν προέρχονται από τις καταβολές εισφορών εκ μέρους του ασφαλισμένου, αλλά προέρχονται από το κράτος».

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρυσόγονος ανέφερε πως «αν ένας άνθρωπος παίρνει, ας πούμε, 5.000 ευρώ από τρεις-τέσσερις συντάξεις, δεν τις χρειάζεται τις 5.000 για να ζήσει. Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν... να είναι κάπου - ξέρω εγώ -στις 3.000; Στις 2.500; Το συζητάμε».

«Ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε μειώσεις επικουρικών συντάξεων σε ανθρώπους, οι οποίοι το σύνολο των συντάξεων που παίρνουν - κυρία, επικουρική, κλπ - είναι στα 600, 700, μπορεί και λιγότερα. Γιατί εκεί πραγματικά τα χρειάζονται απολύτως» κατέληξε ο Χρυσόγονος.

3 σχόλια:

asepites είπε...

Λάθος.
Τεράστιο λάθος! ! !
Αν κάποιος έχει δουλέψει για 35, για 40 ή και παραπάνω χρόνια και πλήρωνε βαρβάτες εισφορές βεβάίως και να παίρνει μεγάλη σύνταξη.
Δηλαδή οι συνταξιούχοι του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ αφού αυτοί δουλεύουν.

Όποιοι όμως δεν δούλεψαν και δεν είχαν πολλά ένσημα ή δεν κολλούσαν ένσημα ή τα πουλούσαν τα ένσημα τους να πάρουν/παίρνουν σύνταξη ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ για όσο δούλεψαν.
Τι φταίω εγώ αν οι σημερινοί 65ρηδες συνταξιούχοι έτρωγαν τα λεφτά τους και τα ένσημα τους στα μπουζούκια λόγου χάρη ε;;;(Ξέρω άπειρες περιπτώσεις)

Το όλο χάλι με τις συντάξεις έχει έναν κυρίως υπέυθυνο: Το δημόσιο και τους 550.000 συνταξιούχους του δημοσίου κατά κύριο λόγο όπου συνταξιοδωτούνταν με 20 και 25 χρόνια "εργασίας" στα 40, στα 45, άντε βαριά στα 50 τους.

Όχι πως δεν υπάρχει ίδιο χάλι-σε μικρότερο βαθμό αλλά υπάρχει-και σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα όπου έπαιρναν την σύνταξη τους 10 και 15 χρόνια πριν την ώρα τους.

Μόνη λύση να τους κοπεί σε όλους όσοι την πήραν πριν την ώρα τους και να τους δωθεί αυτή που τους αναλογεί όταν φτάσουν στα 65 ή όταν εί-χαν-φτά-σει-στα-65-τους.
Στο μεσοδιάστημα να λαμβάνουν μια μικρή-αναλογική-συνταξούλα.

Έχουμε 2.000.000 σχεδόν άνεργους Έλληνες.Αυτούς κατέστρεψαν ΚΑΙ οι συνταξιούχοι και αυτούς πρέπει να βοηθήσουμε θέλουν δε θέλουν.

Κρασοπατήρ είπε...

Καλά, τα αυτονόητα παραλείπονται... Για το Δημόσιο μιλάμε ασφαλώς :)

macgyver είπε...

αν περιμενει κανεις απο ενα τζοβενο 40χρονο που αναθεμα κιαν δουλεψε μια μερα στη ζωη του, να σκεφτει οσους εχουμε ξεσκιστει στη δουλεια, ασχετα που, φεξε μου και γλυστρισα...

Δημοσίευση σχολίου