Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Την κοπάνησε η Τσοχατζοπούλαινα ~ Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη


Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης με την πελάτισσά του, του επανέλαβε τη δραματική κατάσταση που νιώθει εκεί, ωστόσο, όπως είπε, «δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη».


O ίδιος απηύθυνε έκκληση να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο. Όπως είπε, στη συνομιλία τους του ανέφερε «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Σταμάτη απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της κάπου ανάμεσα στη 1 και τις 5 τα ξημερώματα.

Την ευθύνη της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη έχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι το δωμάτιό της ήταν άδειο στις 5:45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι χθες είχε απορριφθεί εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Την ανησυχία της εκφράζει η οικογένεια της Βίκυς Σταμάτη, μετά την απόδραση. Μιλώντας στο Mega η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, απευθύνει έκκληση στην κόρη της να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. «Μίλησε χτες το βράδυ με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απογοητευμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης».

Ο αδελφός της, Παναγιώτης Σταμάτης, επικοινώνησε μετά την δικαστική απόφαση μαζί της και «ήταν πολύ ήρεμη, κάτι που μου έκανε εντύπωση». Απευθύνει έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, καθώς, όπως τόνισε, «έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα, να στηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί, είναι κρίμα να γκρεμιστεί τόσος αγώνας».

Εξέφρασε, επίσης, το φόβο του για τη ζωή της αδελφής του, ενώ τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. «Πρέπει να επιστρέψει. Έγινε εν βρασμώ ψυχής, πρέπει να σκεφτεί τους ανθρώπους πίσω της. Αυτοκτονικό ιδεασμό είχε πάντα, έλεγε ότι ήθελε να φύγει να πάει στο παιδί της, αλλά δεν το έλεγε με την έννοια να δραπετεύσει» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, ξεκαθάρισε στο Mega ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί. Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε.

«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρώιος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το θέμα, τόνισε ότι οι αρχές θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για να βρεθεί γρήγορα.

Έκκληση Ά. Τσοχατζόπουλου

Συντετριμμένος και ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έπειτα από την κίνηση της συζύγου του να δραπετεύσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη. Ο πρώην υπουργός φοβάται ακόμα και για τη ζωή της καθώς η κατάστασή της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο protothema.gr μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Νικολάου «είμαι πολύ στεναχωρημένος και φοβάμαι μην αυτοκτονήσει. Κάνω έκκληση να γυρίσει πίσω και να σκεφτεί πρωτίστως το παιδί μας».

Ο ίδιος σύμφωνα με τον δικηγόρο κάνει την δική του έρευνα μέσα από τη φυλακή για να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και πού μπορεί να έχει πάει.



Συνελήφθησαν τέσσερις σωφρονιστικοί για την απόδραση της Σταμάτ

Τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δυτικής Αττικής που διενεργεί την προανάκριση για την απόδραση στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία, για απελευθέρωση κρατουμένου. Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης. Σημειώνεται ότι η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο. Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε παίρνοντας όλα της τα πράγματα.

Οι έρευνες της ασφάλειας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό της καθώς και για τη διευκρίνιση των συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου