Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Όλα τα 'χαμε, οι πρόωρες εκλογές μας έλειπαν...


Για μυστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κάνει σήμερα λόγο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Εν μέσω των αποφασιστικής σημασίας συζητήσεων για νέα βοήθεια δις και μεταρρυθμίσεων η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εκλογών», επισημαίνει σε σημερινό της ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας...
«από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εξαρτήσει το ενδεχόμενο να καλέσει εκ νέου τους πολίτες στις κάλπες».

Όπως σημειώνει η Bild, ο έλληνας πρωθυπουργός ποντάρει στο γεγονός ότι στην παρούσα φάση προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 40 %. «Ποντάρει στο ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία και παράλληλα μεγαλύτερη στήριξη για την πορεία του κατά των Βρυξελλών».

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» λέει έλληνας υπουργός

Έλληνας υπουργός μάλιστα που δεν κατονομάζεται δήλωσε στη Bild: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εάν η ΕΕ παραμείνει σκληρή θα πρέπει να δείξουμε ότι και εμείς παραμένουμε σκληροί. Ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

«Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι εξοργισμένοι με τα ελληνικά σχέδια περί πρόωρων εκλογών. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Αλεξάντερ Λάμπσντορφ είπε προς την Bild: «Πρόωρες εκλογές θα ισοδυναμούσαν ουσιαστικά με δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και πάλι, τότε υπάρχει το Grexit».

Διαψεύδει το Μαξίμου

"Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια" αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

"Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα".
Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου