Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Πωπωπω ~ Λαμόγια-συνδικάλια & δημόσιοι κόπροι, σας έρχεται εξ αριστερών...




Τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων και πραγματικών εισοδημάτων: 7 δισ. μόνο σε 28.000 ΑΦΜ!

Η μάχη με τη φοροδιαφυγή έχει κερδηθεί, δήλωσε, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη ελεγχθεί 28.000 ΑΦΜ και έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αποκλίσεις, με αποτέλεσμα να μπορούν να εισπραχθούν...
2,5 με 3 δισ. ευρώ.

Όπως είπε, από τους ελέγχους της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος σε καταθέσεις, εμβάσματα, χρηματιστηριακές συναλλαγές κλπ. και τους ελέγχους που ακολούθησαν με βάση το ΑΦΜ και τα δηλωθέντα εισοδήματα, διαπιστώθηκαν σημαντικότατες αποκλίσεις. Για παράδειγμα, άτομα δήλωναν 20.000-25.000 τον χρόνο, δικαιολογούσαν συνολικά 250.000-300.000 ευρώ εισόδημα και είχαν 1 εκατ. καταθέσεις, σε διάφορες τράπεζες ή και στο εξωτερικό.

Συνολικά ελέγχθησαν 28.000 ΑΦΜ για το 2011 και εντοπίστηκαν 5.500 παραβάτες (εξαιρέθηκαν όσοι καταθέτες είχαν μικρές αποκλίσεις). Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απόκλιση των δηλωθέντων εισοδημάτων και αυτών που κατείχαν ήταν της τάξης των 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον υπουργό, μπορούν να εισπραχθούν 2,5 με 3 δισ. ευρώ.
Ομως, όπως τόνισε ο υπουργός, υπάρχουν δυσκολίες στην είσπραξη, καθώς οι εφορίες λένε ότι δεν είχαν κάνει τέτοιο έλεγχο, ενώ και το ΣΔΟΕ δεν διαθέτει τη στελέχωση που απαιτείται.

Ερωτηθείς για τις πρακτικές αδυναμίες των Σωμάτων Δίωξης, ο κ. Νικολούδης είπε: «Δεν θέλω να ρίξω λάσπη και ευθύνες. Ολοι έχουν πρακτικά ή άλλα προβλήματα. Τώρα παίρνω 600 ευρώ λιγότερα από όσα όταν ήμουν αντεισαγγελέας. Είναι λόγος αυτός να μην κάνω τη δουλειά μου; Τη λύση θα τη δώσει ένας σωστός φορολογικός νόμος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου