Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ρατσιστές εν πλω ~ Τί πέταξαν οι Μουσουλμάνοι λάθρο στη θάλασσα;

-Τα διαβατήριά τους;

-Τα μπαγάζια που είχανε βάρος;

-Το μίσος τους για το διαφορετικό;

-Όχι, πέταξαν...


Δεκαπέντε μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες από την Αφρική συνελήφθησαν σήμερα αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν στη Σικελία, καθώς κατηγορούνται από αυτόπτες μάρτυρες ότι έριξαν στην θάλασσα 12 Χριστιανούς πρόσφυγες, με τους οποίους είχαν συγκρουσθεί για θρησκευτικούς λόγους κατά τη διάρκεια του διάπλου από τη Λιβύη στην Κάτω Ιταλία, ανακοίνωσε η αστυνομία του Παλέρμο.
Οι 15 άνδρες, υπήκοοι της Ακτής Ελεφαντοστού, του Μάλι και της Σενεγάλης, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Σικελίας από το πλοίο Ellensborg που τους περισυνέλεξε. Στους άνδρες αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για “πολλαπλές ανθρωποκτονίες υποκινούμενες από θρησκευτικό μίσος”.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στα ανοιχτά της Σικελίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες 12 προσφύγων από τη Νιγηρία και την Γκάνα που βρίσκονταν εν πλω, ξέσπασε μία διένεξη για θρησκευτικούς λόγους. “Κατά τη διάρκεια του διάπλου, οι Νιγηριανοί και οι Γκανέζοι, που ήταν αριθμητικά λιγότεροι, δέχθηκαν απειλές από 15 περίπου επιβάτες που τους είπαν ότι θα τους ρίξουν στην θάλασσα”, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας.
Την οργή των δραστών πυροδότησε, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, “η ομολογία της χριστιανικής πίστης από τα θύματα, σε αντίθεση με την μουσουλμανική πίστη των δραστών. Οι απειλές κατόπιν υλοποιήθηκαν και 12 πρόσωπα, όλοι τους Νιγηριανοί και Γκανέζοι, πνίγηκαν στην θάλασσα της Μεσογείου”.
“Οι επιζώντες σώθηκαν καθώς κατάφεραν να απωθήσουν με τη βία τους δράστες που προσπαθούσαν να τους πνίξουν, σχηματίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις μία πραγματική ανθρώπινη αλυσίδα”, επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται πως οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν γνωστές “ανατριχιαστικές λεπτομέρειες” και “είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς”.
Σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης, αυτές οι “συγκλίνουσες μαρτυρίες” συνέβαλαν στο να ανασυνθέσουν οι αρχές τα γεγονότα. Ορισμένες φωτογραφίες λήφθηκαν επίσης εν πλω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου