Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ποιός είναι ο πιο χαρούμενος λαός στον κόσμο; Σε ποιά θέση η Ελλάδα;


 

Μεταξύ 158, αποτελεί τη χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο, η...
Ελβετία, (έτσι είναι, εάν όλοι ξεπλένουνε τα χρήματά τους στις τράπεζές σου...) μπροστά από την Ισλανδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τον Καναδά, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα για την ευτυχία που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη.

Την πρώτη δεκάδα των «ευτυχισμένων» χωρών συμπληρώνουν η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών.

Η φετινή έκθεση είναι η τρίτη κατά σειρά που επιχειρεί να «ποσοτικοποιήσει» την ευτυχία, με τα Ηνωμένα Έθνη να δίνουν στη δημοσιότητα την πρώτη έκθεσή τους το 2012.

Οι ερευνητές μελέτησαν το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, την κοινωνική υποστήριξη (το να μπορεί κάποιος να βασιστεί σε κάποιον άλλον), την εμπιστοσύνη, την ελευθερία στις επιλογές που κάνει ο καθένας για τη ζωή του και τη γενναιοδωρία.

Οι 13 πρώτες χώρες της κατάταξης είναι οι ίδιες με το 2014, αλλά έχουν αλλάξει μεταξύ τους θέσεις, σημείωσε ο ερευνητής και διευθυντής του Ινστιτούτου της Γης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Σακς.

Όπως εξήγησε ο κ. Σακς, οι χώρες αυτές συνδυάζουν τον πλούτο με την ισχυρή κοινωνική υποστήριξη ενώ και οι κυβερνήσεις τους είναι σχετικά έντιμες και υπεύθυνες.

Όσο για τους… ουραγούς της κατάταξης, στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται το Αφγανιστάν, η Ρουάντα, το Μπενίν, η Συρία, το Μπουρούντι, με το Τόγκο να κλείνει τον κατάλογο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου