Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Κόλλυβα γιοκ ~ Στριπτήζ γιες


Όσο περισσότεροι άνθρωποι παρίστανται σε μια κηδεία, τόσο περισσότερο τιμάται ο νεκρός. Αυτό πιστεύουν στην Κίνα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο.

Μόνο που στη συγκεκριμένη χώρα, και συγκεκριμένα στην κινεζική επαρχία, κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν κόσμο σε νεκρώσιμες ακολουθίες. Μέχρι και να… προσλάβουν στρίπερ. Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές στην επαρχία της Κίνας:
Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο Xinhua, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις «εξωτικών χορών» και στριπτίζ σε κηδείες χωριών, κάτι που πρόσφατα αποφάσισαν να πατάξουν οι κινεζικές αρχές, θεωρώντας τις πρακτικές ανήθικες και απολίτιστες.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες σε κινεζικό δίκτυο, σε μια τελετή στην επαρχία Hebei, «δύο στρίπερ με προκλητικά ρούχα χόρευαν σε μια σκηνή στην πλατεία του χωριού τη νύχτα. Χόρευαν παθιασμένα και έβγαλαν τα ρούχα τους ένα-ένα.

Πίσω τους υπήρχε ηλεκτρονική οθόνη με την φωτογραφία του νεκρού και ελεγειακά στιχάκια». Σε μια άλλη περίπτωση, έξι εξωτικές χορεύτριες κατέφτασαν στην κηδεία ενός ηλικιωμένου, όπου οι αρχές συνέλαβαν τον εμπνευστή του “show”.

Στην κηδεία ενός αγρότη το 2006, άλλες πέντε χορεύτριες συνελήφθησαν – στην τελετή παραβρέθηκαν πάνω από 200 άτομα.

Για το φαινόμενο υπήρχε εδώ και καιρό κατακραυγή στα κινεζικά social media.

Το υπουργείο του κράτους δήλωσε πως θα εντείνει τους ελέγχους στην επαρχία, όπου τα strip shows σε κηδείες έγιναν συνήθης πρακτική, «καθώς δεν υπάρχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις».

independent.co.uk

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου