Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τον ήπιαμε: Πάνω από 100 δισ. ευρώ η νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα; ~ "Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή" προειδοποιεί η Γερμανία


Η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης που θα ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ, ποσό σημαντικά μεγαλύτερο έναντι των αρχικών εκτιμήσεων.

Τα ανωτέρω αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

"Μια νέα οικονομική βοήθεια που θα ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ...
 ενδεχομένως να είναι απαραίτητη για την Ελλάδα εάν η χώρα συνεχίσει να βασίζεται σε εξωτερική χρηματοδότηση και το 2013 και το 2014", επισημαίνει μεταξύ άλλων στο δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό.

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag αναφέρει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο για τη νέα οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων που έχουν ελληνικά ομόλογα λήξης 2012-2014 καλούνται να προχωρήσουν σε εθελοντική ανταλλαγή τους με ομόλογα διάρκειας επτά ετών.

Κι ενώ τα δημοσιεύματα για νέο πακέτο διάσωσης της χώρας μας δίνουν και παίρνουν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ προειδοποιεί ότι δεν είναι διασφαλισμένη η έγκριση της γερμανικής βουλής για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. «Η έγκριση νέων πιστώσεων για την Ελλάδα εξαρτάται κυρίως από την απάντηση στο ερώτημα τι έχουν επιφέρει πραγματικά οι μέχρι τώρα προσπάθειες των Ελλήνων και ποιες πρόσθετες προσπάθειες πρέπει να αναληφθούν», δηλώνει ο Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα "Bild am Sonntag"

 «Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή. Δυνατή είναι μόνον μία υπό όρους συναίνεση σε νέες πιστώσεις», πρόσθεσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός. Ο Ζεεχόφερ το κόμμα του οποίου είναι κυβερνητικός εταίρος στον κεντροδεξιό συνασπισμό της καγκελαρίου Α. Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι «αλληλεγγύη στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνον αν η χώρα αναλάβει η ίδια προσπάθεια στο μάξιμουμ».
www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου