Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Καραγκιοζιλίκια στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τη διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων


Μέχρι να γίνει το μηχάνημα... τα πεζοδρόμια θα ανήκουν στα καταστήματα.

Σε... 500 ευρώ «κολλάει» η διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στις οδούς Κούσκουρα και Βογατσικού! Τόσο κοστίζει η επισκευή του μηχανήματος που βάφει με ανεξίτηλη μπογιά τα πεζοδρόμια, ώστε να οριοθετείται ο χώρος ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Το μηχάνημα έχει χαλάσει και, προς το παρόν, η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης δεν έχει χρήματα για την επισκευή του...


«Το πείραμα των πεζόδρομων της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, όπου οριοθετήσαμε το χώρο που επιτρέπεται να αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, αξιολογείται θετικά και θα το επεκτείνουμε. Αν το μηχάνημα που κάνει τις διαγραμμίσεις δεν είχε χαλάσει, θα είχε ήδη γίνει η διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στις οδούς Κούσκουρα και Βογατσικού και θα έπαιρναν σειρά άλλοι δρόμοι», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης. Εμφανίζεται, ωστόσο, αισιόδοξος ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα, ώστε να προχωρήσει η τακτοποίηση.

Η οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στους δύο αυτούς δρόμους θα γίνει στο πλαίσιο συνολικής προσπάθειας του δήμου Θεσσαλονίκης να βάλει τάξη στα τραπεζοκαθίσματα τα οποία καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο.


Ο σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός ορίζει ελάχιστη απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων από τις πολυκατοικίες και τοποθέτησή τους με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τους πεζούς, αλλά και για οχήματα υπηρεσιών έκτακτων αναγκών. Ο διάδρομος για τους πεζούς πρέπει, κατ' ελάχιστον, να έχει πλάτος 1,5 μέτρου.

Ο κ. Κουράκης προαναγγέλλει ότι αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία του πεζόδρομου της Αριστοτέλους.

Με τις παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα μειωθούν τα τραπεζοκαθίσματα της Αριστοτέλους σε ποσοστό περίπου 30%.
Της ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ ~ agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου