Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τα περίεργα της εβδομάδος Νο11

Αποβλήθηκε από τον αγώνα επειδή δεν έβγαλε σκουλαρίκι από τα γεννητικά του όργανα! (Βίντεο)
Λάμπα “καίει” από το 1901! ~ Ευτυχώς δεν έχουν ΔΕΗ (Βίντεο)
Κάλεσε την αστυνομία γιατί της έφεραν λάθος φαγητό... (Ηχητικό)
32 εκατ. λίτρα πόσιμου νερού στο βρόντο λόγω... κατουρήματος (Βίντεο) 
Πέθανε από έμφραγμα στην… κηδεία της!
Ο χρυσοθήρας της Νέας Υόρκης (Βίντεο)
Σκύλος καταδικάστηκε σε θάνατο στο Ισραήλ
Παιδί-θαύμα ζωγραφίζει τα οράματά του (Βίντεο)
Έκανε τους 152 φίλους της στο facebook τατουάζ (Βίντεο)
Εντυπωσιακή πίστα με 1.100 κινούμενα αυτοκινητάκια (Βίντεο)
Τι έκανε ένα ζευγάρι αμερικανών στις 8/8/08, 9/9/09 & 10/10/10;
Θαλάσσιο «τέρας» μήκους 17 μέτρων!
Στο σφυρί το όπλο του Αλ Καπόνε για 100.000 δολ. (Βίντεο)
Μηχανές... χορεύουν τανγκό στην πίστα (Βίντεο)


Αποβλήθηκε από τον αγώνα επειδή δεν έβγαλε σκουλαρίκι από τα γεννητικά του όργανα!


Μία από τις πιο περίεργες αποβολές, έλαβε χώρα στην Αυστραλία, όταν παίκτης είδε κόκκινη κάρτα επειδή αρνήθηκε να βγάλει σκουλαρίκι από τα γεννητικά του όργανα.

Συγκεκριμένα ο Ααρον Έκλεστον, ο οποίος αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα της Old Will Wanderers, δέχτηκε χτύπημα και ενώ εξεστάστηκε στα αποδυτήρια, ο διαιτητής της αναμέτρησης απαίτησε να αφαιρέσει το σκουλαρίκι από τα γεννητικά όργανα αλλά ο παίκτης αρνήθηκε. Τότε ο ρέφερι αποφάσισε να τον αποβάλλει, γεγονός όμως που δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα αφού οι Old Hill κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-0.
Εκπρόσωπος του συλλόγου δήλωσε για το περιστατικό: «Κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο παίκτης μας χτύπησε στη βουβωνική χώρα. Σε αυτό το σημείο ο διαιτητής αντιλήφθηκε ότι είχε σκουλαρίκι, οπότε του έβγαλε δύο κίτρινες κάρτες. Κατ' αρχάς για την επιστροφή του στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του ρεφερι, και δεύτερον γιατί δεν αφαίρεσε το σκουλαρίκι από τα γεννητικά του όργανα».




Λάμπα “καίει” από το 1901!

Είναι συνεχώς αναμμένη από το 1901 και ακόμα… αντέχει! Ο λόγος για μία λάμπα που «καίει» ακόμα στον σταθμό πυροσβεστικής της αμερικανικής πόλης Livermore στην Καλιφόρνια.

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της πόλης ετοιμάζονται για γιορτάσουν το γεγονός… Η λάμπα μάλιστα «κατέχει» ήδη και σχετικό ρεκόρ Guinness.

Τη λάμπα δώρισε στην πυροσβεστική ένα επιχειρηματίας το 1901 και με εξαίρεση μια σύντομη περίοδο το 1903, μια εβδομάδα το 1937 και μερικές διακοπές ρεύματος η λάμπα παραμένει αναμμένη.





Κάλεσε την αστυνομία γιατί της έφεραν λάθος φαγητό...

Σε έξαλλη κατάσταση μία γυναίκα από τη Σαβάνα της Τζόρτζια των ΗΠΑ κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει ότι το κινέζικο εστιατόριο, στο οποίο είχε κάνει τηλεφωνική παραγγελία, της έφερε λάθος φαγητό.

Η γυναίκα ζητούσε από την αστυνομία να πάνε στο εστιατόριο γιατί όχι μόνο της έφεραν λάθος φαγητό, αλλά αρνήθηκαν να της επιστρέψουν πίσω τα χρήματά της και δήλωνε αποφασισμένη να μην το αφήσει να περάσει έτσι απλά.

Τελικά η αστυνομία μετέβη στο σπίτι της γυναίκας, όχι για να συνετίσει το delivery boy, αλλά για να της κάνουν σύσταση ώστε να μην παίρνει τηλέφωνο στην Άμεσο Δράση χωρίς ουσιαστικό λόγο, γιατί έτσι παρακολύει το έργο της αστυνομίας.

Επίσης, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την τηλεφωνική κλήση της γυναίκας, ως παράδειγμα αποφυγής για τους υπόλοιπους πολίτες.






32 εκατ. λίτρα πόσιμου νερού στο βρόντο λόγω... κατουρήματος

Τι θα γινόταν εάν ένας μεθυσμένος νεανίας πιανόταν στα πράσα (από τις κάμερες ασφαλείας), να κατουράει στη λίμνη του Μαραθώνα;
Πάντως σε ανάλογη περίπτωση, στην πολιτεία του Όρεγκον, η αρμόδια αρχή αποφάσισε να... στραγγίσει τη λίμνη και να πετάξει στο βρόντο περί τα οχτώ εκατ. γαλόνια πόσιμου νερού.

Αιτία της διόλου ευκαταφρόνητης "διαρροής" ήταν ο 21χρονος Τζόσουα Σίτερ που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας να ξαλαφρώνει, έπειτα από μια νύχτα μπυροποσίας, σε δεξαμενή ύδρευσης η οποία τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την πόλη του Πόρτλαντ.

Μπροστά στην εν λόγω εικόνα, οι αρμόδιες αρχές (η υπηρεσία "Portland Water Bureau") αποφάσισαν να λάβουν μέτρα προάσπισης της δημόσιας υγείας... στραγγίζοντας τη λίμνη στην οποία περιέχονταν περίπου οχτώ εκατ. γαλόνια νερού, μια κίνηση η οποία κόστισε 7.500 δολ. (συν άλλα περίπου 30.000 δολ. σε απολεσθέντα έσοδα).

Πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν υπερβολική την αντίδραση των αρχών, υποστηρίζοντας πως η μικροποσότητα των ούρων, αμελητέα μέσα σε τόσο μεγάλο όγκο νερού, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι από τη μεριά τους, υπερασπίστηκαν την απόφαση λέγοντας πως "κανείς δεν θα ήθελε να πιει ούρα".

Όσο για τον ίδιο το νεαρό, αυτός περιορίστηκε στο να απολογηθεί δημοσίως. "Δεν ήξερα ότι επρόκειτο για δεξαμενή ύδρευσης, νόμιζα πως ήταν εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων. Δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώσω κάποιο πρόστιμο αλλά επί του παρόντος είμαι άνεργος", δήλωσε στην αστυνομία ο 21χρονος.
"Πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο νεαρός επέλεγε αντί για τη δεξαμενή, έναν θάμνο", σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.





Πέθανε από έμφραγμα στην… κηδεία της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Kazan της Ρωσίας. Μια 49χρονη γυναίκα πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν ξύπνησε και είδε σοκαρισμένη ότι οι συγγενείς της περίλυποι ετοιμάζονταν να την κηδέψουν!

Η Fagilyu Mukhametzyanov είχε δηλωθεί λανθασμένα νεκρή από τους γιατρούς, όμως τελικά πέθανε στην πραγματικότητα όταν ξυπνώντας είδε ότι βρισκόταν μέσα σε ένα φέρετρο και ήταν περικυκλωμένη από οικογένεια και συγγενείς οι οποίοι θρηνούσαν τον χαμό της.

Όπως ανέφερε ο σύζυγός της Fagili Mukhametzyanov, του είπαν ότι η γυναίκα του πέθανε από έμφραγμα όταν κατέρρευσε στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού τους από ισχυρούς πόνους στο στήθος. Οι θλιβερές διαδικασίες προχώρησαν και η κηδεία της ετοιμάστηκε. Όμως την τελευταία στιγμή, όπως περιγράφει ο άντρας της η γυναίκα ξύπνησε…«Τα μάτια της ανοιγόκλεισαν και την πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο. Μάταια όμως γιατί έζησε για ακόμα 12 μόνο λεπτά, πριν πεθάνει για τα καλά» είπε.

Ο 51χρονος άνδρας αυτή τη στιγμή είναι θυμωμένος και το μόνο που θέλει είναι απαντήσεις. «Δεν ήταν νεκρή όταν έλεγαν ότι είναι, και θα μπορούσαν να την έχουν σώσει». Τώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του νοσοκομείου διενεργείται έρευνα για να αποδοθούν πιθανές ευθύνες.


Ο χρυσοθήρας της Νέας Υόρκης

Σε αντίθεση με τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα, ο 43χρονος Ραφι Στεπάνιαν δεν κοσκινίζει το νερό καθισμένος στις όχθες κάποιου ποταμού στην εξοχή.
Αντιθέτως, αυτός περπατάει (ή μάλλον μπουσουλάει) στους δρόμους της Νέας Υόρκης οπλισμένος με ειδικές λαβίδες και σπάτουλες, ψάχνοντας για χρυσό (ή άλλα πολύτιμα μέταλλα) ανάμεσα στις ρωγμές των πεζοδρομίων, μέσα στη λάσπη και κάτω από χιλιοπατημένες τσίχλες. Μάλιστα, συχνά φτάνει στο σημείο να παίρνει τη λάσπη στο σπίτι του για να τη μελετήσει καλύτερα.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό στην περίπτωση του 43χρονου δεν είναι τόσο το ότι ψάχνει αλλά το ότι τελικώς βρίσκει κρυμμένους "θησαυρούς μέσα στις στάχτες".

Μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο, έχει βρει μικρά κομματάκια χρυσού, πλατίνας, διαμαντιών και ρουμπινιών συνολικής αξίας πάνω από 1.000 δολ.

"Πλέον, επιβιώνω κάνοντας αυτό το πράγμα", δηλώνει ο σύγχρονος χρυσοθήρας, σύμφωνα με τον οποίο, το έδαφος της 47ης οδού στο Μανχάταν είναι σπαρμένο με μικρούς θησαυρούς. "Η εν λόγω περιοχή είναι πλούσια και οι άνθρωποι, όταν περπατούν, συχνά ρίχνουν πράγματα", σημειώνει χαρακτηριστικά ο 43χρονος ο οποίος ό,τι βρίσκει, το πουλάει σε εργαστήρια επεξεργασίας πολύτιμων μετάλλων και σε κοσμηματοπωλεία. Άλλωστε, ο Στεπάνιαν είναι σε θέση να ξεχωρίσει τι αξίζει και τι όχι, δεδομένου ότι για 26χρόνια εργαζόταν ως επεξεργαστής και εκτιμητής διαμαντιών.




Σκύλος καταδικάστηκε σε θάνατο στο Ισραήλ


Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένα δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ, καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού, έναν...σκύλο!

Ο εν λόγω σκύλος, κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους και δικαστές. Ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.

Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος αλλά ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.

Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες. Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.
Παιδί-θαύμα ζωγραφίζει τα οράματά του

Είναι μόλις 12 χρόνων και ζωγραφίζει πίνακες τέτοιας τεχνικής και λεπτομέρειας, που δεν συμβαδίζουν για κανέναν λόγο με την ηλικία της.
Πρόκειται για την Akiane Kramarik που ζει στις ΗΠΑ, ένα αυτοδίδακτο στη ζωγραφική κορίτσι που υποστηρίζει ότι η έμπνευσή της είναι θεόσταλτη.
Πρώτη φορά έπιασε πινέλο στα χέρια της όταν ήταν έξι ετών, όμως τα οράματα που έγιναν η έμπνευσή της είχαν ξεκινήσει από την ηλικία των τεσσάρων.
Τα θέματα των έργων της είναι κυρίως θρησκευτικά, με έντονη συναισθηματικότητα.

Σε πολλούς πίνακές της έχει ζωγραφίσει τον παράδεισο, όπως τον βλέπει στα οράματά της.

Το ταλέντο του κοριτσιού, όπως και η ιστορία της, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αφιέρωσε στη 12χρονη Akiane σχετικό ρεπορτάζ.




Έκανε τους 152 φίλους της στο facebook τατουάζ ~ Μια επιτυχημένη φάρσα

Ο εθισμός στο ίντερνετ και ειδικά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το twitter, τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας τη σύγχρονη εποχή.

Μετά από το Ισραηλινό ζευγάρι που ονόμασαν του νεογέννητο παιδί τους “like” σειρά έχει μια νεαρή γυναίκα από την Ολλανδία η οποία κάλυψε ολόκληρο το δεξί της χέρι με τατουάζ που περιλαμβάνει τις φωτογραφίες προφίλ και των 152 φίλων της στο facebook.

Η ερώτηση βέβαια που γεννιέται σε όλους από την πρώτη στιγμή, είναι τι θα κάνει με τους φίλους που θα κάνει add στην πορεία, και τι θα γίνει αν θελήσει στην πορεία να σβήσει από το facebook κάποιον φίλο της.

Όπως δήλωσε η ίδια της πήρε δύο μήνες για να κάνει το τατουάζ και με τους 152 φίλους στο χέρι της, και αστειευόμενη αναφέρθηκε σε όσους αρέσει αυτή η ιδέα λέγοντας, πως δεν χρειάζεται να της ζωγραφίσουν το logo του “like” για να της δείξουν ότι τους άρεσε, απλά να της το πουν.

Τελικά μετά τον ντόρο που έκανε το βίντεο, αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα.



 
Εντυπωσιακή πίστα με 1.100 κινούμενα αυτοκινητάκια

Την τελευταία φορά που είδαμε την πίστα Metropolis II του Chris Burden, ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ακόμα ήταν ένας σωρός από γκρι μέταλλο.

Επτά μήνες μετά, η γιγάντια πίστα με 18 λωρίδες αυτοκινήτων και 13 σιδηροδρομικές γραμμές, έχει πλέον ολοκληρωθεί με πολύχρωμους ουρανοξύστες και έχει πουληθεί για “εκατομμύρια δολάρια”.

Με τη βοήθεια του αρχιμηχανικού του Zack Cook, η εντυπωσιακή “πόλη” του Burden με διαστάσεις 3 μέτρα ύψος και 8,5 μέτρα μήκος, είναι ένα υπέροχο θέαμα.

Εκτός του ότι έχει 1.100 αυτοκινητάκια Matchbox, τροποποιημένα με μικρούς μαγνήτες στο κάτω μέρος τους, για να μπορούν να ανεβαίνουν ψηλά πάνω σε ιμάντες, η Metropolis II έχει τόσους ουρανοξύστες, που ο Burden έχασε το μέτρημα.

Υπολογίζει ότι πρέπει να υπάρχουν περίπου 30-40 κτήρια.

Αλλά μη νομίσετε ότι μια πόλη με πάνω από 1.000 αυτοκίνητα δεν είναι επιρρεπής σε “ατυχήματα” ή σε λίγη δράση προφυλακτήρα με προφυλακτήρα.

Τα μικρά μεταλλικά αυτοκινητάκια μπορεί να “πετάξουν από την πίστα δύο φορές την ώρα”.

Αφού κόστισε εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί και πουλήθηκε για εκατομμύρια δολάρια (ελπίζουμε βγάζοντας κάποιο κέρδος), το τετραετές σχέδιο του Burden θα αποσυναρμολογηθεί και θα συσκευαστεί σε “ατσάλινα κουτιά”, όπου “τίποτα δε θα μπορεί να μετακινηθεί περισσότερο από 1/37 της ίντσας”, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Είναι τέχνη; Όπως λέει ο Burden “Αν κάποιος λέει ότι είναι τέχνη, τότε είναι. Το ερώτημα είναι αν είναι καλή τέχνη ή όχι”.



 
Τι έκανε ένα ζευγάρι αμερικανών στις 8/8/08, 9/9/09 &10/10/10;

Η παρακάτω είδηση έχει ξετρελάνει τους οπαδούς της αριθμολογίας ανά τον κόσμο, που δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο αυτό που συμβαίνει σε ένα ζευγάρι αμερικανών.
Η οικογένεια που βλέπετε στη φωτογραφία, έχει τρία παιδιά τα οποία γεννήθηκα στις 8/8/08, στις 9/9/09 και 10/10/10 αντίστοιχα!

Και πριν βιαστείτε να σκεφτείτε ότι πρόκειται για... αριθμολάγνους που προγραμματίζουν τους τοκετούς σε συμβολικές ημερομηνίες, να σας πούμε ότι τα δύο από τα τρία παιδιά τους γεννήθηκαν αρκετά πρόωρα!

Οταν πριν από λίγες ημέρες στις 10/10/10, ήρθε στον κόσμο το τρίτο παιδί της οικογένειας Soper από το Rockford του Michigan των Η.Π.Α., οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να τους πάρουν δηλώσεις για τον "καλό οιωνό". Δεν πίστευαν όμως στα αυτιά τους, όταν το ζευγάρι αποκάλυψε ότι το πρώτο τους παιδί, η Chloe, γεννήθηκε στις 8/8/08 και το δεύτερό, ο Cameron, στις 9/9/09!
Οπως υποστηρίζουν οι αριθμολόγοι, οι πιθανότητες να συμβεί μία τέτοια χρονική αλληλουχία είναι σχεδόν μηδενικές! Μένει να περιμένουμε να δούμε πού θα... βρίσκεται το ζεύγος στις... 11/11/11 , στις 12/12/12 κλπ.


Θαλάσσιο «τέρας» μήκους 17 μέτρων!
Ένα θαλάσσιο «τέρας» τεραστίων διαστάσεων εντοπίστηκε νεκρό σε μία παραλία στην περιοχή Guangdong της Κίνας. Το άγνωστο μέχρι στιγμής πλάσμα έχει μήκος 17 μέτρων και ζυγίζει 4,5 τόνους!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun το θαλάσσιο πλάσμα είναι τόσο άσχημα χτυπημένο και διαμελισμένο που μοιάζει αδύνατο να αναγνωριστεί το είδος και η ταυτότητά    του.


Στο σφυρί το όπλο του Αλ Καπόνε για 100.000 δολ.
 
Στο σφυρί βγαίνει αύριο, Τετάρτη, από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο, το όπλο ή μάλλον ένα από τα όπλα του Αλ Καπόνε, του θρυλικού Αμερικανού μαφιόζου που "διέπρεψε" στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος των ΗΠΑ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης (δεκαετίες 1920-1930).

Πρόκειται για ένα 38αρι πιστόλι Colt του 1929. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοπρασίας, το ενδιαφέρον των συλλεκτών είναι ήδη μεγάλο καθότι έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που βγήκε στο σφυρί κάποιο αντικείμενο του "Σημαδεμένου", όπως ήταν το ψευδώνυμο του Αλ Καπόνε.
Όσο για την τιμή που θα πιάσει το πιστόλι, αυτή, πάντα σύμφωνα με τον οίκο Christie's, προβλέπεται να κυμανθεί από 80.000 δολ. έως 113.000 δολ.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν, έχουν πουληθεί σε αστρονομικές τιμές και άλλα αντικείμενα που φέρουν τη σφραγίδα του μαφιόζου όπως μια φωτογραφία του Καπόνε υπογεγραμμένη από τον ίδιο (τιμή 16.500 δολ.) και ένα χαρτονόμισμα των πέντε δολ. επίσης υπογεγραμμένο από αυτόν (τιμή 9.500 δολ.).




Μηχανές... χορεύουν ταγκό στην πίστα

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο αστεία ατυχήματα σε αγώνες μοτοσικλετιστών που θα δείτε ποτέ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου