Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μπα; Ξυπνήσανε; ~ ΣΔΟΕ για το συνάλλαγμα των λαθρομεταναστών


Καλά, τόσα χρόνια που έφυγαν δεκάδες δις ευρώ από τους λαθρομετανάστες λόγω του παραεμπορίου (πέραν των λαθροσυντάξεων, λαθροπαροχών και την κούτρα λαθρονοσηλεία), πως θα τα διεκδικήσει το δημόσιο;

Το ΣΔΟΕ θα εξετάσει την εξαγωγή συναλλάγματος που γίνεται σε καθημερινή βάση από λαθρομετανάστες.
«Ευρείες διασταυρώσεις στοιχείων γίνονται από την Εφορία με καλά αποτελέσματα», όπως είπε ο...
 ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Γ. Ζησιμάτο, και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του συλλόγου.

Ο κ. Διώτης υποσχέθηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, διεξάγοντας ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και στις μεγάλες αποθήκες διανομής παραποιημένων προϊόντων, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει το γεγονός εξαγωγής συναλλάγματος που γίνεται σε καθημερινή βάση από πολλούς λαθρομετανάστες στις χώρες τους και συμφώνησε ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι στοχευμένοι με την ελάχιστη δυνατή επαφή μεταξύ κράτους και φορολογουμένων.

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν στον κ. Ι. Διώτη τα παρακάτω θέματα που απασχολούν τις εμπορικές επιχειρήσεις:

- Προστασία του στεγασμένου εμπορίου.

- Πάταξη της συστηματικής φοροδιαφυγής και του παράνομου εμπορίου μέσα από το λιμάνι της ακτοπλοΐας, των τελωνείων, του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, αλλά και της παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων από πλανόδιους πωλητές σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, νοσοκομεία κ.ά.

- Μεταφορά χρημάτων από λαθρομετανάστες στις χώρες καταγωγής τους αφορολόγητα, μέσω διαφόρων εταιρειών διεθνών συναλλαγών.

- Καθιέρωση κώδικα αντιμετώπισης ελεγκτών στους ελεγχόμενους.

- Έλεγχοι ουσίας - Αποφυγή της τυπολατρείας.

- Διαμόρφωση ενός αξιόπιστου συστήματος καταγραφής και ελέγχου.

- Εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογούμενων επιχειρήσεων και φορολογικών αρχών.

Τέλος, αμφότερες οι πλευρές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, εξέφρασαν την πρόθεση να συνεργαστούν, προκειμένου να επιταχυνθεί και τελικά να επιτευχθεί η προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής και του παρεμπορίου, μάστιγες που προξενούν ανυπολόγιστο κόστος στις επιχειρήσεις και στην εθνική οικονομία. ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου