Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Απεργίες προσεχώς ~ Πανελλαδική στις 15 Ιουνίου


Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Την κήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για τους εργαζόμενους στην Αττική και το Νομό Θεσσαλονίκης αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Την ίδια ημέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, διαμαρτυρόμενοι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, του νέου μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Πανελλαδική απεργία σε όλες τις Τράπεζες για την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 αποφάσισε η ΟΤΟΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ την Τρίτη 21 Ιουνίου συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των Συνδικάτων.

Νέος κύκλος απεργιών στα μέσα μεταφοράς:

Σε νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα τη Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 4 το απόγευμα..

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη 7 Ιουνίου και την Τετάρτη 8 Ιουνίου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, ωστόσο, την Πέμπτη 9 Ιουνίου οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις, η τελική μορφή των οποίων δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Από την Τρίτη, ο ΗΣΑΠ θα εκτελεί δρομολόγια σε όλη τη διαδρομή από τον Πειραιά έως την Κηφισιά, σε δύο φάσεις.

Συγκεκριμένα οι επιβάτες από Πειραιά με προορισμό τη Κηφισιά θα κατεβαίνουν στην κεντρική αποβάθρα της Ομόνοιας και θα μετεπιβιβάζονται σε άλλο συρμό μέχρι την Κηφισιά. Ανάλογη διαδικασία θα γίνεται και για τους επιβάτες από Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ΗΣΑΠ, στο σταθμό Μοναστηράκι οι διερχόμενοι συρμοί προς Κηφισιά (Άνοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των εργαζομένων όλων των συγκοινωνιακών εταιρειών.

Στο μέτωπο του ΟΤΕ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο σήμερα Σάββατο 4-6-2011 στις 11.00 στην Ομόνοια και νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με όλες τις ΔΕΚΟ την Πέμπτη 9-6-2011. Παράλληλα έχουν αποφασίσει 24ωρη πανεργατική απεργία στις 15-6-2011.


Στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιουνίου θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά την επόμενη Τετάρτη (15/6) από τις 12:00 έως τις 15:00.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου αναμένεται να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, ωστόσο οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο.

Mε ολιγόωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15 Ιουνίου


Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου στον ΟΑΣΘ

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, από την έναρξη έως 08:00΄π.μ. και από 21:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε..
Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄ π.μ. και έως τις 08:30΄ π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα Αμαξοστάσια.


Στάσεις εργασίας τα Μ.Μ.Μ. στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Ιουνίου :

Με δυσκολίες θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη οι μετακινήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, συμμετέχοντας στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Επίσης, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου. Απεργία έχει προκηρυχθεί και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Αντίθετα, οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας θα γίνουν κανονικά, καθώς τόσο οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας όσο και η ΟΣΥΠΑ ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει.

Στην Αθήνα τα μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

- Τα λεωφορεία από τις 09.00 έως τις 22.00

- Τα τρόλεϊ από τις 08.00 μέχρι τις 22.00

- Ο ηλεκτρικός από τις 08.00 έως τη λήξη της βάρδιας

- Το τραμ από τις 06.00 μέχρι τις 24.00

Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά.

Λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ δεν θα υπάρχει σύνδεση του σταθμού μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας με το αεροδρόμιο.

Αντίθετα, όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, καθώς τόσοι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας όσο και οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.


***Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τροποποίησαν πριν από λίγο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, με στόχο, την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας, για το αυριανό συλλαλητήριο.

Έτσι, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, οι συρμοί στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 08:00 έως τη λήξη της βάρδιας, τα τρένα στις Γραμμές 2 & 3 (ΑΜΕΛ) θα κινηθούν κανονικά όλη τη διάρκεια της ημέρας και το Τραμ Θα λειτουργήσει από τις 06:00 έως τις 24:00.

Στο επιβατικό κοινό προτείνεται, για να μην προκληθεί συνωστισμός και προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να προκύψει από αυτόν, να αποφεύγει ως προορισμό τον σταθμό του Συντάγματος και να προτιμά τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη για τη Γραμμή 2, τους σταθμούς Ευαγγελισμό και Μοναστηράκι για τη Γραμμή 3, καθώς και το σταθμό Συγγρού Φιξ για το Τραμ.


Προσοχή ενημέρωση: Κανονικά όλες οι πτήσεις αύριο 15 Iουνίου

Ανέστειλαν την 24ωρη απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Χωρίς προβλήματα θα διεξαχθούν αύριο οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η ΟΣΥΠΑ ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία.

Η ΟΣΥΠΑ ανέστειλε την κινητοποίηση με το αιτιολογικό πως οι εργαζόμενοι έχουν «συναίσθηση των μηνυμάτων των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας που με αγωνία προσδοκούν η μεγάλη αύξηση της φετινής τουριστικής κίνησης να δώσει ανάσα ζωής και ελπίδα στις χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό». (newstoday.gr)



Χωρίς πλοία στις 15 Ιουνίου - Aπεργία της ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ΠΝΟ ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και απορρόφηση των ανέργων. Επίσης ζητά να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους καθώς και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.
Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας αναμένεται να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων.
Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν, καλό θα είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Minoan: Aλλαγή δρομολογίων λόγω απεργίας

Η MINOAN LINES γνωστοποιεί ότι λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο., την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, τα πλοία της εταιρείας θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, του Ηρακλείου και της Πάτρας, εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας ως ακολούθως:
• ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F KNOSSOS PALACE)
Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 22:00 από το λιμάνι του Ηρακλείου

• ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F FESTOS PALACE)
Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 24:00 από το λιμάνι του Πειραιά αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας

• ΠΑΤΡΑ – ΑΓΚΩΝΑ – ΠΑΤΡΑ (CRUISE OLYMPIA)
To δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί

• ΠΑΤΡΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ (H/S/F EUROPA PALACE)
Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 24:00 από το λιμάνι της Πάτρας αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο). (axiaplus.gr)



Απεργούν και οι Δημοσιογράφοι στις 15 Ιουνίου

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και τυπογράφοι, όπως αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΟΜΤΒΧ.


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. (Τα Νέα)






Aλλαγές στα δρομολόγια αναγγέλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι, μετά την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία από την ΠΟΣ, για την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών τροποποιούνται ως εξής:







Την Τρίτη 14.06.2011 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

1. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αθήνας

Αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

• IC 74, 604, 605

• Το δρομολόγιο της αμαξ/χίας 610 αναστέλλεται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια

• Το δρομολόγιο της αμαξ/χίας IC 91 αναστέλλεται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη


2. Μεταξύ Αθήνας – Χαλκίδας – Αθήνας

Αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

• 1558, 2530


3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης

Αναστέλλεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 753


4. Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας

Αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

• 1586, 1587

5. Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας)

Αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

• 4434, 4435


6. Μεταξύ Αεροδρομίου – Μαγούλας – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας)

Αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

• 4236, 4237


7. Μεταξύ Αεροδρομίου – Α. Λιοσίων – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας)

Αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

• 4136, 4137


8. Μεταξύ Πειραιά – Α. Λιοσίων – Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας)

Αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

• 4336, 4337


9. Μεταξύ Πάτρας – Κιάτου

Αναστέλλεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο του λεωφορείου Λ 23



Την Τετάρτη 15.06.2011 (ημέρα της απεργίας)


Αναστέλλονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών και εμπορευματικών αμαξοστοιχιών του δικτύου, πλην των προγραμματισμένων αμαξοστοιχιών Πύργου – Ολυμπίας - Κατάκολου, καθώς και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου.



Την Πέμπτη 16.06.2011 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αλεξανδρούπολης

• Αναστέλλεται το δρομολόγιο της αμαξ/χίας 611 στη διαδρομή Δίκαια – Αλεξανδρούπολη

Τέλος, την ημέρα της απεργίας (15/06) δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τις αμαξ/χίες της ΑΜΕΛ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.






Επίσης, απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου