Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Πακιστανοί πήγανε να κλέψουνε καύσιμα από πεσμένο βυτιοφόρο, κρατώντας αναμμένα τσιγάρα και...


Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα από την τραγωδία στο Πακιστάν κόβουν την ανάσα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 190. (Προσοχή ακατάλληλες εικόνες)

Από τη φωτιά που προκλήθηκε, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, από αναμμένα τσιγάρα ανθρώπων που πήγαν να συλλέξουν τα καύσιμα από το βυτιοφόρο που ανετράπη, εκτός από τους 190 νεκρούς και τους 70 τραυματίες, στην πύρινη κόλαση χάθηκαν 70 μοτοσυκλέτες και πολλά αυτοκίνητα. 


Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι κάποια θύματα έχουν καεί σε σημείο που δεν μπορούν να αναγνωριστούν και θα χρειαστεί εξέταση DNA. 

Το δυστύχημα συνέβη στην πόλη Μπαχαγουαλπούρ, στο ανατολικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με την Ινδία, και το βυτιοφόρο πήγαινε από το Καράτσι στη Λαχώρη μεταφέροντας 25.000 λίτρα πετρελαίου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το βυτιοφόρο πιθανότατα να έπαθε λάστιχο, που είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί και το φορτίο του να αρχίσει να χύνεται στον δρόμο.

Όταν στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 30 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει η φωτιά, όλα είχαν γίνει στάχτη, σοροί κείτονταν απανθρακωμένες στον δρόνο και οι τραυματισμένοι ούρλιαζαν απεγνωσμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μουεζίνης σε τοπικό τζαμί ενημέρωσε μεγαλοφώνως τους χωρικούς για το ότι υπήρχε διαρροή πετρελαίου στο βυτιοφόρο, και εκείνοι με τη σειρά τους άρχισαν να τρέχουν προς το σημείο με μπιτόνια ανά χείρας, είπε ένας εκπρόσωπος της τοπικής Αρχής του Μπαχαγουαλπούρ. 


Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδία είναι σοκαριστικές και σκληρές:














1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου