Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Αποκάλυψη ~ Δίνουμε 55.000 ευρώ τον μήνα για υπερωρίες σε… Καρανίκες


Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί εργασιακός πυρετός 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις δαπανών υπερωριακής απασχόλησης που αναρτώνται στη Διαύγεια.
Τα στελέχη, οι ειδικοί συνεργάτες και οι μετακλητοί υπάλληλοι της Γραμματείας του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου και των υπουργών Επικρατείας δεν καταλαβαίνουν από 8ωρα. Δουλεύουν νυχθημερόν, Σαββατοκύριακα ή αργίες και βέβαια αμείβονται για την πρόσθετη απασχόλησή τους.


Οι δαπάνες για υπερωρίες και νυκτερινά στο Μαξίμου ανέρχονται σε 55.500 ευρώ μηνιαίως ή 666.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Το ποσό αυτό διατίθεται στους μετακλητούς υπαλλήλους του πρωθυπουργικού Μεγάρου, όπως είναι ο κ. Ν. Καρανίκας που είναι και ο πιο γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους επιστημονικούς συνεργάτες των υπουργών Επικρατείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στη Γραμματεία του πρωθυπουργού οι έξτρα δαπάνες ανέρχονται σε 22.000 ευρώ μηνιαίως ενώ τον Απρίλιο του 2016, όταν είχε ξεσπάσει και πάλι θόρυβος, οι υπερωρίες για τρίμηνη περίοδο ήταν 10.300 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι δαπάνες για έξτρα αμοιβές εγκρίνονται στις αρχές του μήνα για όλο τον μήνα, που σημαίνει ότι πληρώνονται ως επιμίσθιο, αφού οι υπερωρίες δεν καταλογίζονται αφού πρώτα καταγραφούν αλλά υπολογίζονται εκ των προτέρων.


Για «ημετέρους»

Ο ΣΥΡΙΖΑ που εγκαλούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για δαπάνες σε «ημετέρους», ακολουθεί τον ίδιο δρόμο εγκρίνοντας πρόσθετες αμοιβές στους στενούς συνεργάτες των υπουργών του Μαξίμου.
Αναλυτικότερα ο χάρτης των υπερωριών και νυκτερινών εργασιών στο Μαξίμου έχει ως εξής:
-Η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις πρόσθετες αμοιβές. Σύμφωνα με τα έγγραφα πληρωμών που δημοσιεύονται στη Διαύγεια κάθε μήνα πληρώνουμε 11.000 ευρώ σε υπερωρίες και 10.000 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες. Δηλαδή συνολικά η Γραμματεία του Μαξίμου δαπανά 22.000 ευρώ για πρόσθετες αμοιβές μηνιαίως ή 264.000 σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2016 είχε ξεσπάσει σάλος μετά την αποκάλυψη για υπερωρίες 10.300 ευρώ στη Γραμματεία του πρωθυπουργού, δηλαδή για ποσό σχεδόν μισό από αυτό που δόθηκε τον Μάιο του 2017 ή τον τρέχοντα μήνα.





«Εξηγήσεις»

Τότε πηγές του Μαξίμου είχαν υποστηρίξει ότι το ποσό των 10.300 ευρώ αφορούσε τρίμηνη περίοδο, ενώ τώρα το κόστος υπερβαίνει τα 22.000 ευρώ σε μηνιαία βάση! Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το ποσό αφορά περίπου 100 άτομα και ότι οι περισσότεροι από τα στελέχη αυτά είναι με μεταπτυχιακούς τίτλους και επαγγελματική εξειδίκευση. Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει πέρυσι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού υπηρετούν 65 άτομα (προϊστάμενοι, ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες, μετακλητοί), εκ των οποίων οι 20 είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν με απόσπαση. Το σύνολο των θέσεων είναι 88, οι καλυμμένες θέσεις είναι 65 και οι κενές 23. Οι προϊστάμενοι είναι εννέα (8 καλυμμένες 1 κενή), οι ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες 41 (35 καλυμμένες, 6 κενές) και οι μετακλητοί 38 (22 καλυμμένες, 16 κενές).

-Στο πολιτικό γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου τον Ιούνιο εγκρίθηκε η δαπάνη 2.900 ευρώ για υπερωρίες και 3.200 ευρώ για εργασίες σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες. Σύνολο δηλαδή 6.100 μηνιαίως ή 73.200 ευρώ ετησίως για τους μετακλητούς του κ. Τζανακόπουλου.

-Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη αντίστοιχα εγκρίθηκαν για τον Ιούνιο δαπάνες ύψους 3.800 ευρώ για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις νυκτερινές ώρες και ποσό 3.200 για υπερωριακή απασχόληση. Σύνολο δηλαδή 7.000 τον μήνα ή 84.000 ευρώ ετησίως.
Κατερίνα Κατσαβού
kkatsavou@e-typos.com
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου