Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

10χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα γύφτων μέσα σε σχολείο ~ Στο νοσοκομείο δεν το πήρανε χαμπάρι!!! +vid


Σοκ: Ο 10χρονος στο Μενίδι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα γύφτων μέσα σε δημοτικό σχολείο

Ο 10χρονος στο Μενίδι που πέθανε χθες μέσα στο σχολείο είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς. Ήδη έχει ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα από την αστυνομία. Την έρευνα έχει αναλάβει η ασφάλεια. Αναζητούνται όλα τα πιθανά σημεία απ’ όπου μπορεί να έχει βληθεί η σφαίρα. Τα ενδεχόμενα για την αστυνομία είναι όλα ανοιχτά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ίδια περιοχή υπήρχε γλέντι σε κοντινό καταυλισμό Γύφτων. Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή μετά από μαρτυρίες κατοίκων και γονέων του σχολείου.




Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια της σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όταν το άτυχο παιδί, λιποθύμησε μόλις βγήκε στην σκηνή για την σχολική γιορτή και έπεσε κάτω.

Αμέσως το μικρό αγγελούδι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου διασωληνώθηκε με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να το επαναφέρουν. Δυστυχώς μετά από λίγες ώρες ο 10χρονος άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια αλλά και την μαθητική κοινότητα που παρακολουθούσε συντετριμμένη την σκηνή.

Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο κεφάλι,  από αδέσποτη σφαίρα. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως κάποιος από την περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα όπως προσγειώθηκε καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού.

Το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στο προαύλιο, όταν λιποθύμησε. Πέφτοντας, χτύπησε το κεφάλι του, με όσους βρίσκονταν εκεί να λένε πως «αιμορραγούσε πολύ». Στην αρχή όλοι πίστεψαν πως το αίμα προήλθε από το χτύπημα στο έδαφος αλλά τελικά τα πράγματα ήταν διαφορετικά.Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού. Η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο. Ήταν παρούσα στο περιστατικό και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του παιδιού της.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια, αλλά και όσοι βρίσκονταν στην σχολική γιορτή που βάφτηκε μαύρη, ενώ συντετριμμένοι είναι και ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχ. Επιτροπής Κώστας Καρυδάκης που βρίσκονταν το βράδυ στο Νοσοκομείο «Ήταν μαθητής της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου των Αχαρνών και τώρα….Άγγελος. Ο Θεός που τον έχει δίπλα του ας δώσει δύναμη και κουράγιο στους γονείς του» έγραψε ο Κώστας Καρυδάκης.

Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 10χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 11:30 το βράδυ. Εκεί οι γιατροί έκαναν πολύωρη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι. Παρόλα αυτα μιλάμε για απίστευτο φιάσκο για το νοσοκομείο. Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για τραύμα από σφαίρα, αλλά υποστηρίζεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Τα ερωτηματικά για τους λόγους που δεν εντοπίστηκε η σφαίρα είναι πάρα πολλά και απαιτούνται άμεσα εξηγήσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση του Παίδων «Αγία Σοφία» έχει ως εξής:




Το μοιραίο γλέντι

Αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας από την τοπική κοινωνία, αναφέρουν ότι το γλέντι της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή το γεγονός ότι δεν προφυλακίστηκε γυναίκα η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με δύο ακόμη άτομα, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. 

Μετά τις 9 μ.μ. άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο ήχος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο της οδού Αν. Βαρέλα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου.

Ο Ανακριτής άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Γύφτου, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά. Ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλωθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκιση της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν μεγάλος λόγω του ποινικού παρελθόντος της.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν εκείνο το βράδυ στην αστυνομία και κατήγγειλαν άσκοπους πυροβολισμούς. Αλλά όπως προκύπτει, το κακό είχε γίνει ήδη, με θύμα το 11χρονο αγόρι.

 











Χαμός έγινε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Μενίδι λίγες ώρες μετά το θάνατο του μαθητή σε σχολική γιορτή από αδέσποτη σφαίρα γύφτων.

Δεκάδες γονείς και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και στράφηκαν κυρίως εναντίον του δημάρχου, Γιάννη Κασσαβού. Του καταλογίζουν ευθύνες για το ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε όριο. 

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους, βέβαια, εισήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο και η κατάσταση έδειξε κάποιες στιγμές να... ξεφεύγει, με τους περισσότερους να είναι έξαλλοι με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. 

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:




Την αγανάκτησή του εξέφρασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ένας κάτοικος του Μενιδίου, ο Γιώργος Κολουγιάννης.
"Εμείς εδώ στην περιοχή, αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε μαζευτεί όλοι εδώ, γιατί δεν πάει άλλο", είπε ο κ. Κουλογιάννης και πρόσθεσε:
"Έχουμε πυροβολισμούς σε καθημερινή βάση κι έχουμε προβλήματα επιβίωσης. Υπάρχει φόβος και τρομοκρατία στον κόσμο. Η Αστυνομία δεν φοβάται να μπει σε ορισμένες περιοχές. Αν και είναι λίγοι οι άνθρωποι, μπαίνουν. Όμως, υπάρχει κάποιο αόρατο χέρι, το οποίο δυστυχώς δεν τους αφήνει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους".




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου