Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η Μαρούσκα πήρε τ' όπλο ~ Ρωσοτέτοιοι εναντίον λάθρο κλπ


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές από διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής 

Συνελήφθησαν έξι (6) υπήκοοι Γεωργίας εκ των οποίων τρείς (3) άνδρες και τρείς (3) γυναίκες
Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις εκ των οποίων και μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας
Κατασχέθηκαν δύο (2) κλεμμένα υπηρεσιακά πιστόλια
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 5-6-2017 από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Νέο Κόσμο και στον Βύρωνα, έξι (6) υπήκοοι Γεωργίας, εκ των οποίων τρείς (3) άνδρες ηλικίας 33, 38 και 44 ετών και τρείς (3) γυναίκες ηλικίας 33, 40 και 58 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν ένας 43χρονος ομοεθνής τους και ένας 41χρονος υπήκοος Ουκρανίας, ως συνεργοί τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της υπόθαλψης εγκληματία καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον από το 2013, είχαν συστήσει συμμορία και με διαφορετική σύνθεση διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κλεμμένα υπηρεσιακά πιστόλια.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί πέντε (5) περιπτώσεις και συγκεκριμένα :
  • την 22-4-2017 ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Βύρωνα,
  • την 3-5-2017 τραυματισμός με μαχαίρι γυναίκας υπηκόου Γεωργίας στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω προσωπικών διαφορών,
  • την 7-5-2017 τραυματισμός με πυροβόλο όπλο υπηκόου Αλγερίας στον Άγιο Παντελεήμονα, λόγω διαφορών,
  • την 24-12-2016 διάρρηξη σε διαμέρισμα στην Καισαριανή, από το οποίο αφαίρεσαν υπηρεσιακό πιστόλι και
  • την 10-8-2013 διάρρηξη σε διαμέρισμα στην Παγκράτι, από το οποίο αφαίρεσαν υπηρεσιακό πιστόλι
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. 


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες οκτώ (8) αλλοδαπών, εκ των οποίων οι επτά (7) υπήκοοι Γεωργίας και ένας υπήκοος Ουκρανίας, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές από διαμερίσματα, που εξαρθρώθηκε την 5-6-2017 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. (Σχετικό το από 9-6-2017 Δελτίο Τύπου μας

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για την διάπραξη κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της σύστασης και συμμορίας, της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής, της υπόθαλψης εγκληματία και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες: 

1) (επ) AKHALADZE (ον) AMIRAN ή VAZHA ή ZVIAD του AMIRAH ή ZAURI και της TAMARI ή NATELA, (πως τον λένε τελικά τον πούστη) γεννηθέντα το 1979 ή 1976 στη Γεωργία
2) (επ) GOGISVANIDZE ή GUGISVANIDZE ή GOGISWNIDZE (ον) VALERIANE ή VALERI του LAULI ή JAULI ή GAVLI και της LIANA , γεννηθέντα το 1973 στη Γεωργία
3) (επ) AKHALADZE (ον) TAMARA του GRIGOR και της VERA , γεννηθείσα το 1959 στη Γεωργία
4) (επ) PKHAKADZE (ον) NATELA του IOSEBI και της NELI , γεννηθείσα το 1977 στη Γεωργία
5) (επ) GOGOLADZE (ον) GULNAZI του SERGO και της LEILA , γεννηθέντα το 1984 στη Γεωργία
6) (επ) CHIKOVANI (ον) MIRIAN του AVTADILI και της MAKVALA , γεννηθέντα το 1984 στη Γεωργία
Και για τους μη συλληφθέντες:
7) (επ) ONIANI (ον) KHVICHA του DIOMIDE και της NELIN, γεννηθέντα το 1974 στη Γεωργία
8) (επ) TSKHEVEDIANI (ον) LASHA του CHICHIKO, γεννηθέντα το 1976 στην Ουκρανία


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου