Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Αμύνταιο εξαιτίας της ΔΕΗ


Σοκαριστικές είναι οι πανοραμικές εικόνες από το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η τεράστια κατολίσθηση στο ορυχείου Αμυνταίου, που έρχονται στη δημοσιότητα. Εκτιμάται ότι αποκολλήθηκαν μάζες της τάξεως των 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, μάλιστα, δευτερογενή φαινόμενα της κύριας κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες, ενώ η Επιχείρηση εφιστά την προσοχή σε μη ειδικευμένα άτομα να μην πλησιάσουν την περιοχή.


Η ΔΕΗ τονίζει ότι η κατολίσθηση περιέλαβε σχεδόν όλη την έκταση εκσκαφής του ορυχείου. Το φαινόμενο βρισκόταν υπό παρακολούθηση και η λειτουργία του ορυχείου είχε διακοπεί από τις 3 Ιουνίου, ωστόσο οι μάζες που μετατοπίστηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερες από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγίου εξοπλισμού. Συγκεκριμένα επηρεάστηκαν οι τέσσερις από τους έξι εκσκαφείς.

Η ΔΕΗ υπογραμμίζει τέλος ότι σε πλήρη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα συνδράμει τεκμηριωμένα και υπεύθυνα στην ακριβή αποτίμηση του φαινομένου και των όποιων επιπτώσεών του, ενώ έχει θέσει ήδη τις δυνάμεις της στη διάθεση των αρχών οι οποίες αποφάσισαν προληπτικά την εκκένωση του οικισμού των Αναργύρων και θα πράξει, εφόσον χρειαστεί, ότι θεωρηθεί περαιτέρω αναγκαίο για τη στήριξη των κατοίκων του οικισμού.

Αυτοψία στο χώρο που έγινε η κατολίσθηση στο ορυχείο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη όπου ο ίδιος θα ενημερώσει τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.


Πηγή: http://voria.gr/article/dei-anamenoume-defterogeni-fenomena-sto-orichio-aminteou-foto


Απαλλοτριώνεται η περιοχή μετά την κατολίσθηση του ορυχείου στο Αμύνταιο
 
 
Την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης σε συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού.

Ο υπουργός δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, ώστε να προχωρήσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων.

Νωρίτερα, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ και τους τεχνικούς της επιχείρησης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ








http://www.eordaialive.com/el/sokaristikes-ikones-tou-orychiou-amynteou-meta-tin-katolisthisi/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου