Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η συμμαχία Στάλιν & Χίτλερ ~ Β' ΠΠ κεκλεισμένων των θυρών Επ. 1 (Βίντεο)


Δραματοποιημένη σειρά ντοκυμανταίρ του BBC που επιχειρεί να αποκαλύψει για πρώτη φορά, αξιοποιώντας τα στοιχεία της σύγχρονης ιστορικής έρευνας, το τι ακριβώς συνέβαινε «κεκλεισμένων των θυρών» στο γραφείο του Στάλιν. Ο Ιωσήφ Στάλιν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δημιουργήσει σχέσεις τόσο με τους ηγέτες των μεγάλων δημοκρατικών χωρών όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, όσο και με τον Χίτλερ και τους Ναζί.

Στο πρώτο επεισόδιο:

-Οι συνεργασίες Ναζιστών Γερμανών και Κομμουνιστών Σοβιετικών με το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ.
-Η από κοινού εισβολή στην Πολωνία και τα βασανιστήρια των πατριωτών από τη σοβιετική αστυνομία NKVD, του Λαβρέντι Μπέρια.
-Οι εκκαθαρίσεις δεκάδων χιλιάδων Πολωνών στο Κατίν...

-Η αποστολή πρώτων υλών προς τους Ναζί από τον Στάλιν και η υποστήριξη στο επιδρομικό πλοίο "Κόμετ".
-Η ανέλπιστα γρήγορη νίκη των Γερμανών στη Γαλλία και η στροφή τους προς Ανατολικά, με εχθρό την Σοβιετική Ένωση.


Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει όχι μόνο τις σχέσεις μεταξύ των ηγετών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά τις συναντήσεις και τις αποφάσεις τους, που διαμόρφωσαν το σημερινό κόσμο.

Με τη βοήθεια αποκλειστικών και νέων αρχειακών τεκμηρίων, δραματοποιούνται οι πραγματικές συνομιλίες και οι μυστικές συναντήσεις που είχε ο Στάλιν με τον Ρούσβελτ και τον Τσόρτσιλ. Οι δραματοποιημένες σκηνές διανθίζονται με συναρπαστικό πρωτότυπο κινηματογραφικό υλικό και συνεντεύξεις με αυτόπτες μάρτυρες - ακόμη και με μέλη της μυστικής αστυνομίας του Στάλιν, που δεν έχουν ξαναμιλήσει μπροστά στην κάμερα.

*Ευχαριστούμε Neutrinos & egoeimai για τo tvrip
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου