Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ρατσιστική επίθεση σε υπερήλικα + Λάθρο-news today


Δεν πρόλαβε να χαρεί τη λεία του ο 30χρονος Αλβανός που χτύπησε αλύπητα έναν υπερήλικα και την οικιακή βοηθό του μέσα στο σπίτι τους στην Κόρινθο για να τους ληστέψει. Οι άνδρες της Ασφαλείας τον συνέλαβαν στο Λουτράκι και εξιχνίασαν ακόμη δυο διαρρήξεις, ενώ αναζητούν άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Ο 30χρονος μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του είχαν διαρρήξει το διαμέρισμα και είχαν ακινητοποιήσει χτυπώντας τους τον 91χρονο ιδιοκτήτη και την γυναίκα...
 που τον βοηθούσε. Στην συνέχεια, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν, τα χρυσαφικά και δυο κινητά και τράπηκαν σε φυγή. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο αλλοδαπός συνελήφθη έχοντας πάνω του ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» και αρκετά κλοπιμαία.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα προέρχονταν από την διάρρηξη ενός καταστήματος στο Λουτράκι, από το οποίο ο 30χρονος και οι συνεργοί του είχαν αρπάξει χρήματα, κυνηγετικά μαχαίρια, στιλέτα, χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ, ένα κινητό και τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν. Η ίδια σπείρα είχε διαρρήξει άλλο ένα κατάστημα στο Λουτράκι την επομένη των Χριστουγέννων και είχε κλέψει δύο φορητούς υπολογιστές. Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου για ληστεία, οπλοκατοχή και κλοπή και αναζητούνται οι συνεργοί του, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες και κλοπές.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα λαθρομεταναστών που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις διαρρήξεων.

Έχουν συλληφθεί τρία (3) άτομα και αναζητούνται άλλα δύο (2) τουλάχιστον μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα αλλοδαπών κακοποιών που επί διετία τουλάχιστον διέπραττε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν την 16-5-2012 στο κέντρο της Αθήνας, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) ομοεθνείς τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες μαζί με τουλάχιστον δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες. Συγκεκριμένα επέλεγαν οικίες στις οποίες αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν διαρρηγνύοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δεκαοκτάμηνο έχουν διαπράξει είκοσι πέντε (25) κλοπές-διαρρήξεις σε:

Πέντε (5) διαμερίσματα στον Πειραιά.
Τέσσερα (4) διαμερίσματα στα Πατήσια.
Τρία (3) διαμερίσματα στην Καλλιθέα.
Τρία (3) διαμερίσματα στον Κολωνό.
Τρία (3) διαμερίσματα στην Ν. Σμύρνη.
Δύο (2) διαμερίσματα στην Δάφνη.
Ένα (1) διαμέρισμα στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Ένα (1) διαμέρισμα στην Ν. Φιλαδέλφεια.
Ένα (1) διαμέρισμα στο Ίλιον.
Ένα (1) διαμέρισμα στο Χαϊδάρι.
Ένα (1) διαμέρισμα στα Εξάρχεια.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Πλήθος κοσμημάτων.
· Ηλεκτρικές συσκευές.
· Ηλεκτρικά εργαλεία.
· Κινητά τηλεφώνα.
· Ρολόγια.
· Φωτογραφικές μηχανές.
· Ένα περίστροφο
· Φυσίγγια.
· Μαχαίρια.
· Το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.
· Ποσότητα ηρωίνης βάρους -0,46- γραμμαρίων.
· Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών



Συνελήφθη 21χρονη Βουλγάρα λαθρομετανάστρια για κλοπές σε χώρο λαϊκής αγοράς στην Έδεσσα

Συνελήφθη χθες (17.05.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, μία αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας 21 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Ειδικότερα, σε χώρο της λαϊκής αγοράς της Έδεσσας Πέλλας, εκμεταλλευόμενη συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν, εντοπίστηκε να έχει αφαιρέσει πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην 21χρονη, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν (200) ευρώ και (6) δολάρια Η.Π.Α.. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συλληφθείσα είχε αφαιρέσει νωρίτερα από δύο άτομα τα πορτοφόλια τους, τα οποία περιείχαν χρηματικά ποσά και προσωπικά τους έγγραφα.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος δύο ομοεθνών της 21χρονης ηλικίας 22 και 40 ετών, οι οποίοι αναζητούνται να συλληφθούν εντός ορίων του αυτοφώρου. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα των τελε υταίων οκτώ μηνών, μετέβησαν σε διάφορες αγορές καθώς και αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό να αφαιρέσουν πορτοφόλια και αντικείμενα ανυποψίαστων πολιτών.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.



Συνελήφθησαν δύο Ρωσοτσετσένοι για απόπειρα δολοφονίας

Συνελήφθησαν σήμερα (18.05.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ομογενείς ρωσοτσετσένοι 31 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της κλοπής.

Αρχικά, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κιλκίς, ο 31χρονος εντοπίστηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να έχει αφαιρέσει δύο κινητά από δύο πελάτες και κατά την προσπάθεια διαφυγής του ο ιδιοκτήτης κατάφερε να του αποσπάσει τα κινητά τηλεφωνά. Ακολούθως, ο 31χρονος επέστρεψε στο κατάστημα μαζί με τον 41χρονο κρατώντας ένα μαχαίρι που του έδωσε ο 41χρονος πριν εισέρθουν εντός και επιχείρησε να πλήξει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, χωρίς αποτέλεσμα λόγω της επέμβασης των θαμώνων. Ο 41χρονος στην προσπάθειά του να αποσπάσει τον 31χρονο από τους θαμώνες, τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του χέρι από το μαχαίρι που κρατούσε ο 31χρονος. Επίσης, σε αστυνομική έρευνα του 31χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα επιπλέον μαχαίρι.
Ο 41χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και νοσηλεύεται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.



Εξαρθρώθηκε Εγκληματική Ομάδα που διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, στην Αργολίδα και την Αρκαδία.

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων.
Έχει συλληφθεί ήδη ένας 26χρονος αλλοδαπός, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει ακόμα δύο άτομα.

Είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -55.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο της Αστυνομικής έρευνας και σε συνέχεια του από 17-05-2012 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε εξιχνίαση ληστείας και σύλληψη ενός (1) 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας, συμπληρωματικά ανακοινώνεται, ότι μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, εξιχνιάστηκαν ακόμα δώδεκα (12) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Ειδικότερα, ο 26χρονος, μαζί με ακόμα δύο άτομα, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2012 έως και τις αρχές του τρέχοντος μηνός, εισέρχονταν σε οικίες στις περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας, αφαιρώντας από αυτές χρήματα, κοσμήματα, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος, μαζί με ακόμα δύο συνεργούς του, είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές-διαρρήξεις:

Την 01-03-2012 τις πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Την 01-03-2012 τις πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και μία (1) φωτογραφική μηχανή.

Την 23-03-2012 τις πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν κοσμήματα .

Την 24-04-2012 τις πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα .

Την 30-04-2012 τις πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν κοσμήματα .

Την 04-05-2012 τις πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν κοσμήματα .

Την 10-05-2012 τις πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν κοσμήματα και μία (1) φωτογραφική μηχανή.

Την 17-04-2012 τις πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα .

Την 16-04-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ασίνη Αργολίδας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα .

Το χρονικό διάστημα από βραδινές ώρες της 22-04-2012 έως τις πρωινές ώρες της 23-04-2012, στα Κάτω Βέρβενα Αρκαδίας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν κοσμήματα .

Την 03-05-2012 τις βραδινές ώρες, στο Ξηροπήγαδο Αρκαδίας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Την 16-05-2012 τις πρωινές ώρες, στα Κάτω Βέρβενα Αρκαδίας, αφού διέρρηξαν οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν κοσμήματα .

Εκτιμάται ότι, από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, που η συνολική τους αξία, ξεπερνά τις -55.000- ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Σύλληψη δύο λαθρομεταναστών για κλοπές στο Ρέθυμνο

Εξιχνιάστηκαν, προχθές (16-05-2012) από το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, έξι (6) υποθέσεις κλοπών, που είχαν διαπραχθεί σε παραλίες του Δημοτικού Διαμερίσματος Μπαλί του Δήμου Μυλοποτάμου, από ενοικιαζόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα λουομένων κατά το χρονικό διάστημα από 07-04-2012 έως και 14-05-2012.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μυλοποτάμου, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 28χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, για απόπειρα κλοπής σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε γενόμενο έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την έρευνα και την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, προέκυψε ότι, ο 31χρονος από κοινού με τον 28χρονο είχαν διαπράξει από την 07-04-2012 έως και την 14-05-2012, έξι (6) κλοπές - διαρρήξεις οχημάτων στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μπαλί χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε όχημα, το οποίο τους είχε παραχωρήσει για τη τέλεση των κλοπών, 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας.

Οι δράστες από τις συγκεκριμένες κλοπές ιδιοποιήθηκαν παράνομα, το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων πενήντα (1.550) ευρώ, και διάφορα αντικείμενα αξίας δύο χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα (2.450) ευρώ.

Ο 28χρονος και ο 31χρονος, οδηγήθηκαν χθες (17-05-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις στο Ρέθυμνο.



Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω αλλοδαποί για απόπειρα διάρρηξης σε οικία στην Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Αγριλιά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, 22χρονος υπήκοος Παλαιστίνης και 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για απόπειρα διάρρηξης σε οικία.

Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια περιπολίας, τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν οικία στην Αγριλιά Ζακύνθου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.



Άγρια δολοφονία για το κομπόδεμα των... 200 ευρώ

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Aσφάλειας Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή έστρεψαν τις έρευνές τους στον κύκλο των αστέγων και επαιτών και σε λιγότερο από ένα 24ωρο συνέλαβαν έναν 61χρονο Βούλγαρο επαίτη και ρακοσυλλέκτη, καθώς και τον 26χρονο ανιψιό του. Οι δύο άντρες κατηγορούνται για τη δολοφονία του 65χρονου, καθώς επίσης και για ληστεία. Το θύμα και ο μεγαλύτερος από τους δράστες γνωρίζονταν εδώ και καιρό και είχαν βρει προσωρινά στέγη σε δύο εγκαταλειμμένα κτίρια της Τούμπας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε κόντρα, καθώς ο 65χρονος φαίνεται πως είχε μεγαλύτερα... κέρδη από την επαιτεία, με συνέπεια να διαπληκτίζονται συχνά.

Μάλωναν για τα... κέρδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα έβρισκε συνήθως καταφύγιο κάτω από τη σκάλα ενός εγκαταλειμμένου σινεμά στην οδό Πραξαγόρα, εκεί όπου δέχτηκε και την επίθεση από τους φερόμενους ως δράστες. «Μάλωναν για τα λεφτά εδώ και καιρό. Πιθανότατα ζήλευαν, γιατί το θύμα έβγαζε περισσότερα χρήματα και αυτό δημιουργούσε προστριβές μεταξύ τους», αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο 61χρονος και ο ανιψιός του επιτέθηκαν στο θύμα τα ξημερώματα της Τετάρτης και, αφού του έδεσαν τα χέρια με σκοινί, τον χτύπησαν στο κεφάλι με μία σιδηρογροθιά, αλλά και με τις γροθιές τους. Στη συνέχεια, τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο, όπου τον εντόπισε λίγο αργότερα υπάλληλος της Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Οπως εξηγούν οι αστυνομικοί, ο 61χρονος ζούσε εδώ και περίπου δύο χρόνια σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο, στο τέρμα της οδού Λαμπράκη, επίσης στην Τούμπα, ενώ ο ανιψιός του είχε έρθει από τη Βουλγαρία πριν από μερικές ημέρες.


Τον πρόδωσαν τα κέρματα

Οι αστυνομικοί είχαν προσαγάγει τους δύο αλλοδαπούς μαζί με άλλους επαίτες από την περιοχή της Τούμπας και διαπίστωσαν ότι ο 61χρονος είχε στην κατοχή του ένα σακουλάκι με κέρματα, τα οποία προφανώς δεν είχε προλάβει να κρύψει. Το γεγονός αυτό παραξένεψε τους αξιωματικούς, καθώς είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες πως το τελευταίο διάστημα ο συγκεκριμένος αλλοδαπός δεν είχε χρήματα στην κατοχή του, ενώ επίσης γνώριζαν από μαρτυρίες άλλων ατόμων πως διαπληκτιζόταν συχνά με το θύμα. «Τελικά, και οι δύο ομολόγησαν την πράξη τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος της ΕΛΑΣ.



Παρουσίαση της σύλληψης αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας για διάπραξη ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) ένοπλες ληστείες και μία (1) απόπειρα ληστείας.

Η απόπειρα ληστείας-ανθρωποκτονίας αφορά τυχαίως διερχόμενο οδηγό αστυνομικό στην Αμφιθέα Λάρισας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα (1) καλάσνικοφ, ένας (1) γεμιστήρας, είκοσι-επτά (27) φυσίγγια, δύο (2) σκούφοι ( FULL - FACE ), ένα (1) ζευγάρι γάντια και δύο (2) μαχαίρια.

Συνελήφθη χθες (17/05/2012) και ώρα 22:30, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας έπειτα από κατάλληλα σχεδιασμένη αστυνομική επιχείρηση, σε ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται σε Αγροτική περιοχή του Δ.Δ Μακρυχωρίου (Δήμου Τεμπών), 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ο οποίος είχε διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Ειδικότερα μετά από πολυήμερη, επίπονη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων-πληροφοριών, συνελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός ο οποίος κατά το από 23-2-2012 έως και 22-3-2012 χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού κατά περίπτωση και με άλλο αγνώστων στοιχείων ταυτότητος συνεργό και χρησιμοποιώντας πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV), διέπραξε τις ακόλουθες ένοπλες ληστείες και απόπειρα ληστείας :

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Την 23-2-2012 και ώρα 21:00 μαζί με άγνωστο συνεργό του, τοποθέτησαν κάθετα στο οδόστρωμα του παράδρομου στη Χ/Θ 365 Π.Α.Θ.Ε (διασταύρωση Αμφιθέας Λάρισας ) δέμα με φύλλα ραμποτέ μήκους 4μ. Κατά την προσέγγιση του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου που οδηγούσε 33χρονος Αστυφύλακας ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και διένυε βραχεία άδεια, εμφανίστηκαν αμφότεροι οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα και σκούφο αντίστοιχα και χρησιμοποιώντας πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV), πυροβόλησαν κατ’ επανάληψη εναντίον του οχήματος του με αποτέλεσμα οι βολίδες να πλήξουν τα ελαστικά της δεξιάς πλευράς του οχήματος. Ο παθών αντέδρασε άμεσα πραγματοποίησε οπισθοπορεία και στην συνέχεια με αναστροφή απομακρύνθηκε από το σημείο. Από χώρο συμβάντος είχαν περισυλλεγεί έντεκα (11) κάλυκες πολεμικού όπλου.

ΛΗΣΤΕΙΑ: Την 26/2/12 περί ώρα 20.00 εισήλθε στο πρατήριο υγρών καύσιμων ιδιοκτησίας 44χρονης ημεδαπής που βρίσκεται στο 21ο χ.λ.μ. ε.ο. Λάρισας – Αγιάς και με το πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) που κρατούσε, απείλησε τον 55χρονο ημεδαπό υπεύθυνο του πρατηρίου και αφαίρεσε χρηματικό ποσό [300] ευρώ που προέρχονταν από εισπράξεις και ένα κινητό τηλέφωνο.

ΛΗΣΤΕΙΑ: Την 05-03-2012 και ώρα 00:30, εισήλθε σε κατ/μα καφε-μπαρ στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Γυρτώνης-Τυρνάβου ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού και με την απειλή και χρήση (πυροβολώντας μια φορά σε σταθερό σημείο-μπαρ κατ/τος) πολεμικού όπλου (KALASHNIKOV), αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό 200 ευρώ, καθώς και απο τους δύο (2) αλλοδαπούς (56χρονο και 31χρονη) υπηκόους Αλβανίας, υπαλλήλους του κατ/τος, χρηματικό ποσό 45 ευρώ ένα κινητό τηλέφωνο.

ΛΗΣΤΕΙΑ: Την 10/03/2012 περί ώρα 23:20 ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του, εισήλθε σε κατάστημα (ταβέρνα) στη Σωτηρίτσα-Αγιάς, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού και με το πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) που κρατούσε, απείλησε τον ιδιοκτήτη και του αφήρεσε χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Επίσης, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό πόσο 250 ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συνεργός του ανέμενε στην είσοδο του καταστήματος φέροντας πιθανόν και αυτός όπλο (πιστόλι).

ΛΗΣΤΕΙΑ: Την 22-03-2012 και ώρα 22:00’ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρη ολοπρόσωπη κουκούλα (full face) εισήλθε σε ανασφάλιστο κατάλυμα κτηνοτροφικής μονάδας στην Αμφιθέα Λάρισας, ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού και με το πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) που κρατούσε, απείλησε τον εκεί διαμένοντα και εργαζόμενο ως βοσκό, 34χρονο αλλοδαπό Υπήκοο Αλβανίας και αφήρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό εξήντα (60) ΕΥΡΩ, ένα κινητό τηλέφωνο, το Διαβατήριο (Αλβανικών Αρχών) του προαναφερομένου αλλοδαπού στο οποίο ήταν επικολλημένη η Άδεια Διαμονής του, το βιβλιάριο υγείας του ταμείου ασφάλισης Ο.Γ.Α. & διάφορα είδη ένδυσης.

Σε νομότυπη έρευνα που ενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του συλληφθέντος αλλοδαπού στο Μακρυχώρι-Λάρισας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πολεμικό τυφέκιο (KALASHNIKOV), που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των ληστειών, ένας (1) γεμιστήρας του ιδίου όπλου, (27) φυσίγγια, δύο (2) σκούφοι (full-face), ένα (1) ζευγάρι γάντια, μία (1) κάρτα SIM, τρία (3) κυνηγετικά φυσίγγια, δύο (2) μαχαίρια και το διαβατήριο που αφαιρέθηκε κατά την διάρκεια της ληστείας που έλαβε χώρα την 22-03-2012.

Κατά την διάρκεια της σύλληψής του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά και με χρήση βίας κατά των επιχειρούντων αστυνομικών, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε παρέμενε παράνομα στη Χώρα στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και τυγχάνει καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθυμήτων αλλοδαπών, με απαγόρευση εισόδου λόγω διοικητικής απέλασης. Εργαζόταν επίσης παράνομα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 60χρονης ημεδαπής που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Μακρυχωρίου. Η ιδιοκτήτρια του ποιμνιοστασίου συνελήφθη για απασχόληση αλλοδαπού στερουμένου αδείας διαμονής και αφέθη ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Το κατασχεθέν πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) θα αποσταλεί στην ΔΕΕ για εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα τους κανουν τιποτε! Ο σαμαρας τους εφερε εδω το 1990 για ευτον ακριβως τον λογο.
Οργανωθειτε και αντιδραστε με γνωστους και φιλους. Οι ενοπλοι δημοσιοι κοπριτες σας εχουν γραμμενους..

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση σχολίου