Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Έλεος ~ Αντιρατσιστική εκστρατεία ξεκινά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα


Οι ευργετηθέντες από Ελλάδα ρατσιστές λαθρομετανάστες, οι κρατικοδίαιτοι διεθνιστές ελληνόφωνοι ακροαριστεροί και οι μισέλληνες αποφάνθηκαν:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!

Ο Νίκος Κωνσταντάρας (Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Καθημερινή»), ο "δημοσιογράφος και συγγραφέας" Γκάζι Καπλάνι (Αλβανός μπουρδολόγος μισέλληνας), ο Γιάννης Πανούσης, "Καθηγητής ΜΜΕ", Εγκληματολόγος, η Ευγενία Κουνιάκη, "Δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας", ο Βασίλης Κουκαλάνι, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης, ο μουσικός και τραγουδιστής MC Yinka, ο Αλβανός "δημοσιογράφος" Niko Ago (ρατσιστής λαθρομετανάστης που αρνείται να φύγει από την Ελλάδα) και ο παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης.:


Εκστρατεία κατά της ρατσιστικής βίας ξεκινά το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Κι ένα θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!».

Η εκστρατεία εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ύπατης Αρμοστείας να υποστηρίξει τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων, να αντιδράσει στο «ανησυχητικό», όπως το χαρακτηρίζει «φαινόμενο επιθέσεων μίσους κατά αλλοδαπών», με μόνο κριτήριο το χρώμα ή την καταγωγή τους, που τον τελευταίο χρόνο έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Ειδικότερα όπως υπογραμμίζεται: «Τα θύματα - πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά - δεν τις καταγγέλλουν είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί θεωρούν ότι είναι μάταιο. Η ατιμωρησία αλλά και η ανοχή διευρύνουν τον κύκλο της βίας».

Πυρήνας της εκστρατείας είναι η ιστοσελίδα www.1againstracism.gr, την οποία δημιούργησε η Ύπατη Αρμοστεία με σκοπό την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για το θέμα και την προώθηση ουσιαστικών προτάσεων για την αντιμετώπισή του. Η ιστοσελίδα ανανεώνεται με σχετικά άρθρα, βίντεο, φωτογραφίες, σχόλια ή μαρτυρίες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι μέχρι σήμερα συμμετοχές, ανάμεσα σε αυτές: ο Νίκος Κωνσταντάρας (Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Καθημερινή»), ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκάζι Καπλάνι, ο Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής ΜΜΕ, Εγκληματολόγος, η Ευγενία Κουνιάκη, Δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας, ο Βασίλης Κουκαλάνι, Ηθοποιός και Σκηνοθέτης, ο μουσικός και τραγουδιστής MC Yinka, ο δημοσιογράφος Niko Ago και ο παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου