Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σπείρα Αλγερινών λαθρομεταναστών κατέκλεβε τους τουρίστες στην Ακρόπολη +Λάθρο-news today


Απογευματινές ώρες της 21-5-2012, συνελήφθησαν στου Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Συντάγματος σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ζωγράφου, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας, γιατί λίγο πριν είχαν αφαιρέσει την τσάντα από μία γυναίκα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ζωγράφου προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συστήσει σπείρα, που δρούσε κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης, όπου εντόπιζαν αλλοδαπούς και ημεδαπούς επισκέπτες, από τους οποίους αφαιρούσαν τις τσάντες και διάφορα άλλα αντικείμενα.:


Έχουν εξιχνιασθεί μέχρι τώρα δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ημεδαπών και αλλοδαπών.

Μετά από έρευνα, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Δεκατρείς (13) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Τέσσερις (4) φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

Δύο (2) συσκευές αποθήκευσης USB .

Ένα (1) Bluetooth κινητού τηλεφώνου.

Μία (1) συσκευή αναπαραγωγής ήχου MP 3.

Ένα (1) ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Δύο (2) πορτοφόλια.

Τρία (3) ρολόγια χειρός.

Πέντε (5) δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας.

Δύο (2) άδειες ικανότητας οδήγησης.

Πέντε (5) διαβατήρια αλλοδαπών υπηκόων Ε.Ε.

Χρηματικό ποσό των 145 ευρώ και 50 δολαρίων Καναδά.

Διάφορα ρούχα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Σύλληψη αλλοδαπών για διακίνηση ναρκωτικών και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Χθες (23-5-2012) το μεσημέρι συνελήφθησαν στη περιοχή της Ομόνοιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, τέσσερις (4) αλλοδαποί Ιρακινής καταγωγής, για διακίνηση ναρκωτικών και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί συλληφθέντες προμήθευαν με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ίδια επίσης σπείρα διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε εξαρτημένους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών.

Στη κατοχή τους καθώς και σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο διαμέρισμα που διέμεναν, στην περιοχή της Ομόνοιας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Επτά (7) διαβατήρια τρίτων προσώπων.

Τέσσερα (4) δελτία ταυτότητας Αρχών Πακιστάν.

Επτά (7) δελτία και φωτοαντίγραφα δελτίων αιτήσαντος δελτίου αλλοδαπού.

Εννέα (9) σπιρτόκουτα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -41,9- γραμμαρίων.

Δέκα (10) αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -35,1- γραμμ.

Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Το χρηματικό ποσό των -45- ευρώ.


Εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων αποθηκών στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας περιπτώσεις διαρρήξεων αποθηκών πολυκατοικιών, μονοκατοικίας και καταστήματος στην περιοχή του Ευόσμου. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος ομογενής ρωσοτσετσένος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από τις αρχές του 2011 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους διέρρηξε συνολικά δεκατρείς (13) αποθήκες από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρικά εργαλεία, ποδήλατα και προσωπικά αντικείμενα (σερβίτσια, βαλίτσες, δοχεία λαδιού) των ιδιοκτητών.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Πακιστανοί αλληλοσφάχτηκαν στο Βόλο

Ο 30χρονος, υπήκοος Πακιστάν, κατά τη διάρκεια συμπλοκής για οικονομικούς λόγους, δέχτηκε χτυπήματα με μαχαίρι από 21χρονο ομοεθνή του ο οποίος του απέσπασε χρηματικό ποσό 355 ευρώ

Απογευματινές ώρες χθες (23-05-2012) 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, συνεπλάκη για οικονομικές διαφορές με 30χρονο ομοεθνή του.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τον τραυμάτισε με μαχαίρι στη δεξιά υποχόνδρια περιοχή και στο δεξί βραχίονα ενώ εν συνεχεία του αφαίρεσε χρηματικό ποσό 355 ευρώ.

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έλαβε χώρα η συμπλοκή - ληστεία βρέθηκε και κατασχέθηκε ως πειστήριο το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. (Tα χρήματα της νοσηλείας θα ζητηθούνε από την Πρεσβεία του Πακιστάν;).

Ο δράστης αναζητείται.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.



Λαθρομετανάστες από Μπαγκλαντές προσποιούμενοι τους "Αφγανούς" ζητούσαν άσυλο και τραυμάτισαν αστυνομικούς στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αλλοδαποί που περίμεναν στην ουρά για να μπουν στο κτίριο και να καταθέσουν αίτηση παροχής ασύλου άρχισαν να τσακώνονται για τη σειρά προτεραιότητας.

Στο σημείο πήγαν αστυνομικοί για να δουν τι συνέβη και τότε δέχθηκε βροχή από πέτρες με αποτέλεσμα τρεις άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να τραυματιστούν ελαφρά.
Αμέσως οι σκοποί έκλεισαν την πύλη της κεντρικής εισόδου για να μην μπουν στο κτίριο οι αλλοδαποί, οι οποίοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή στα γύρω στενά καταδιωκόμενοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 127 προσαγωγές και δυο συλλήψεις υπηκόων Μπαγκλαντές που πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Από το χώρο των επεισοδίων περισυνελλέγησαν επτά φιάλες μπύρας με εύφλεκτο υγρό, πενήντα δυο (52) ξύλινοι λοστοί, ένα σκεπάρνι και αρκετές πέτρες.



Συνελήφθη 21χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, για κλοπή σε εμπορικό κατάστημα στη Λάρισα

Αναζητείται μία ομοεθνής συνεργός της.

Συνελήφθη χθες (23-05-2012) το πρωί στη Λάρισα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας μία (1) αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 21 ετών, για κλοπή σε εμπορικό κατάστημα, ενώ αναζητείται μία (1) ομοεθνής συνεργός της.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα με τη συνεργό της αφήρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η συνεργός της αναζητείται.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.


Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, για ληστεία σε βάρος ομοεθνούς τους, στην Λακωνία.

Συνελήφθησαν, χθες (23-05-2012) το πρωί, στην Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 21 και 25 ετών αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος 28χρονου ομοεθνή τους.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες (23-05-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Σκάλα Λακωνίας, αφού συνάντησαν τον 28χρονο, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να μεταφέρουν ομοεθνή τους στο νοσοκομείο, με την χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν τραυματίζοντας τον ελαφρά, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, εντόπισαν και συνέλαβαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου, τους τρεις αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.

 
 
Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας και κατάστημα στην Λακωνία.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.

Είχαν συλληφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής.

Από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 173.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) υποθέσεις ληστείας, μία σε υποκατάστημα τράπεζας και μία σε κατάστημα, στην Σπάρτη Λακωνίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 29 και 35 ετών, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.

Οι ανωτέρω, είχαν συλληφθεί την 4-6-2011 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, όταν αποπειράθηκαν να διαρρήξουν, υποκατάστημα Τράπεζας, μαζί με συνεργό τους ο οποίος είχε διαφύγει.

Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία, ενώ είχε διαταχθεί η προσωρινή κράτησή τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, διέπραξαν και τις εξής περιπτώσεις ληστειών:

Την 4-3-2011 το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, μαζί με δύο (2) ακόμα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την απειλή όπλων, αφού αρχικά έθραυσαν με βαριοπούλα πόρτα υποκαταστήματος Τράπεζας, ένας από αυτούς μπήκε εντός και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό τον 170.000 ευρώ, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 22-2-2011 από την Αργυρούπολη Αττικής.

Την 13-12-2010 το πρωί, ο 29χρονος, μαζί με δύο (2) ακόμα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την απειλή όπλων, αφού μπήκαν σε κατάστημα – υπεραγορά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό τον 3.250 ευρώ περίπου, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρηματικό ποσό, που υπερβαίνει τις -173.000- ευρώ.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών τους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.


Η παράνοια των ακροαριστερών πρέπει να τελειώσει.

Σήμερα υπήρξε ακόμη ένα κρούσμα μπετοβλακείασης:

Λαθρομετανάστης πωλούσε ναρκωτικά στην Ομόνοια, αστυνομικοί μόλις τον αντιλήφθηκαν τον καταδίωξαν, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Την στιγμή της σύλληψης "άγνωστοι" επιχείρησαν να απελευθερώσουν(!) τον λαθρομετανάστη, ενώ βγήκαν από τα παράθυρα του ΣΕΚ ορισμένοι ακροαριστεροί και άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς ως ρατσιστές!

Προφανώς οι αστυνομικοί τους στέρησαν τον dealer...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό:

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα και Ανακοινώσεις Τύπου που αφορούν περιστατικό σύλληψης ατόμου, σήμερα το πρωί στην Αθήνα και επί της οδού Αναξαγόρα και Γερανίου, ανακοινώνεται ότι:


O συλληφθείς αλλοδαπός καταδιώχθηκε από αστυνομική δύναμη περιπολίας, όταν στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν αυτός τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του αντέδρασε στους δύο αστυνομικούς επιχειρώντας με τη βία να διαφύγει, ενώ ταυτόχρονα άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα επιχείρησαν να τον απελευθερώσουν.

Ο συλληφθείς αλλοδαπός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις εις βάρος των αστυνομικών πράξεις, ενώ παράλληλα διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων που προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί Ιρακινής καταγωγής, μέλη της οργάνωσης.

Εξιχνιάσθηκαν δέκα τέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων στην περιοχή του Περιστερίου .

Εξαρθρώθηκε στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Β΄ Τ.Α. Περιστερίου εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Περιστερίου .

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 22-5-2012, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε κατοικία στο Περιστέρι, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 20, 21, 25 και 29 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με συνεχή δράση, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε ισόγεια σπίτια και καταστήματα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα. Οι δράστες εισέρχονταν στις οικίες κατά τη διάρκεια που οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο τρίμηνο, έχει διαπράξει στην περιοχή του Περιστερίου δέκα τέσσερις (14) διαρρήξεις.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ισόγεια κατοικία στο Περιστέρι, που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο αποθήκευσης των κλοπιμαίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κοσμήματα.

Τρείς (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Δύο (2) πληκτρολόγια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μια (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.

Ένδεκα (11) ρολόγια.

Μία (1) ψηφιακή βιντεοκάμερα.

Ένας (1) ψηφιακός εκτυπωτής.

Δύο (2) συσκευές DVD .

Τρείς (3) αποκωδικοποιητές.

Ένα (1) ηχοσύστημα.

Ένα (1) ζευγάρι ηχεία.

Πέντε (5) ξυριστικές μηχανές.

Δύο (2) ηλεκτρικές μικροσυσκευές.

Διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στο Περιστέρι και στο Ίλιον από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 23 και 39 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.



Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπούς, που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες καθώς και οικία που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και τους συνέλαβαν.

Κατασχέθηκαν:


Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –56.300- γραμμ.


Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους –5- γραμμ.


Το χρηματικό ποσό των –220- ευρώ.


Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτ/το.


Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.


Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.







Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών πορτοφολάδων που διέπραττε κλοπές μέσα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εξαρθρώθηκε σπείρα «πορτοφολάδων» που διέπραττε κλοπές κατ’ εξακολούθηση μέσα σε μέσα μαζικής μεταφοράς στο Περιστέρι

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί Ρουμανικής καταγωγής, μέλη της σπείρας και αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) συνεργοί τους

Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) κλοπές πορτοφολιών

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σπείρα αλλοδαπών «πορτοφολάδων», που διέπραττε κλοπές εντός μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ), στο Περιστέρι.

Συνελήφθησαν χθες (24-5-2012) το πρωί, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, γιατί λίγο πριν είχαν αφαιρέσει από επιβάτες λεωφορείου της γραμμής «Κηπούπολη-Αθήνα» τα πορτοφόλια τους. Αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) συνεργοί τους.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :


Δύο (2) πορτοφόλια

Χρηματικό ποσό 315 ευρώ

Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα

Τέσσερα σακίδια ώμου

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες από το Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα διέπραξαν δέκα (10) κλοπές. Συγκεκριμένα:

1. Στις 06-02-2012, το πρωί, έκλεψαν πορτοφόλι από ηλικιωμένο ημεδαπό επιβάτη λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και 400 ευρώ.

2. Στις 07-02-2012, το μεσημέρι, έκλεψαν πορτοφόλι από ημεδαπή επιβάτιδα λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και 300 ευρώ.

3. Στις 22-02-2012, το απόγευμα, έκλεψαν πορτοφόλι από ημεδαπή, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και 30 ευρώ.

4. Στις 23-02-2012, το πρωί, έκλεψαν πορτοφόλι από ημεδαπή επιβάτιδα λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και 200 ευρώ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την πιστωτική της κάρτα και έκαναν τρεις (3) αναλήψεις συνολικής αξίας 400 ευρώ.

5. Στις 05-03-2012, το μεσημέρι, έκλεψαν πορτοφόλι από ηλικιωμένη ημεδαπή επιβάτιδα λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα.

6. Στις 26-03-2012, το πρωί, έκλεψαν πορτοφόλι από ημεδαπή επιβάτιδα λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και 170 ευρώ.

7. Στις 26-03-2012, το μεσημέρι, έκλεψαν πορτοφόλι από ημεδαπή επιβάτιδα λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και 400 ευρώ.

8. Στις 30-03-2012, το μεσημέρι, έκλεψαν πορτοφόλι από ημεδαπή επιβάτιδα λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και 140 ευρώ.

9. Στις 03-04-2012, το απόγευμα, έκλεψαν πορτοφόλι από ηλικιωμένο ημεδαπό επιβάτη λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα.

10. Στις 13-05-2012, το βράδυ, έκλεψαν τσαντάκι μέσης από ημεδαπό επιβάτη λεωφορείου, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και 10 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.



Εξιχνίαση εννέα περιπτώσεων διαρρήξεων-κλοπών σε εξοχικές κατοικίες στον Ωρωπό

Συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός

Συνελήφθησαν χθες (24-5-2012) από αστυνομικούς του Τ.Α. Ωρωπού ένας 19χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και ένας 19χρονος ημεδαπός, για διαρρήξεις-κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στον Ωρωπό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εντόπιζαν τα σπίτια, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα για να μπουν μέσα και αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, έπιπλα, αντικείμενα οικιακής χρήσης, τρόφιμα κλπ. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τα σπίτια και σαν προσωρινούς χώρους διαμονής.

Όπως εξακριβώθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες διέπραξαν εννέα διαρρήξεις-κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στην περιοχή Παλάτια Ωρωπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στις κατοικίες τους, βρέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί γιατί κατείχαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν -195- γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από -4- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, και ποσότητα ηρωίνης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν εικοσιπέντε (25) πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Συνελήφθησαν, χθες (23-5-2012) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ισθμίων – Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 26 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών και πλαστά χαρτονομίσματα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας , αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε Δ.Χ αυτοκίνητο (ταξί), στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τέσσερις (4) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -4.217- γραμμαρίων.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής στην οικία του 26χρονου, στα Κάτω Πατήσια Αττικής, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, -195- γραμμάρια κοκαΐνης, -40- γραμμάρια ηρωίνης, μια ζυγαριά ακριβείας, καθώς και εικοσιπέντε (25) πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ όπως προέκυψε ο 26χρονος διέμενε παράνομα στην Χώρα.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.


 
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα και γραφεία.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ένδεκα (11) αλλοδαπών Γεωργιανής καταγωγής, μελών της εγκληματικής ομάδας.

Συνελήφθησαν μέχρι τώρα εννέα (9) αλλοδαποί Γεωργιανής καταγωγής, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Εξιχνιάσθηκαν πενήντα τέσσερις (54) περιπτώσεις διαρρήξεων.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερες αναζητήσεις, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών Γεωργιανής καταγωγής, η οποία διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα και γραφεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πρωινές ώρες της 22-5-2012, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στα Πατήσια, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) ομοεθνείς τους. Τρία (3) από τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν την 16-5-2012 και σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα προσωρινής κράτησης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις διαμερισμάτων και γραφείων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα οποία εισέρχονταν διαρρηγνύοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει πενήντα τέσσερις (54) διαρρήξεις διαμερισμάτων και γραφείων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ειδικότερα:

-29- στην περιοχή της Κυψέλης.

-7- στην περιοχή του Γκύζη.

-6- στην περιοχή των Πατησίων.

-3- στην περιοχή των Εξαρχείων.

-2- στο κέντρο της Αθήνας.

-1- στην περιοχή του Κολωνού.

-1- στην περιοχή του Ζωγράφου.

-1- στην περιοχή των Πετραλώνων.

-1- στην περιοχή του Ν. Κόσμου.

-1- στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων

-1- στην περιοχή του Ν. Ηρακλείου.

-1- στην περιοχή του Πειραιά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε δύο (2) διαμερίσματα στην Κυψέλη και σε ένα (1) στα Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος κοσμημάτων.

Ηλεκτρονικές συσκευές.

Ένα (1) πιστόλι.

Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.

Ποσότητα κάνναβης βάρους -117- γραμμαρίων.

Μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου