Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αδελφικοί οι δεσμοί ΠΑΣΟΚ - δημοσίων υπαλλήλων



Την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μείνουν...
τα θετικά και να αναθεωρηθούν όλες οι αρνητικές όψεις που επηρεάζουν το εισόδημα.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αδελφικούς δεσμούς με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί η ισορροπία και η τιμή.

Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να ξεπεραστεί η κρίση υπό συνθήκης συνοχής, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, «γιατί δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις. Έχουμε ανάγκη από μία φιλοαναπτυξιακή και φιλολαϊκή δημόσια διοίκηση».

Επιπλέον στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ ο κ. Βενιζέλος είπε πως «δώσαμε απαντήσεις στα θέματα αυτά που έχουν σχέση με το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων, με τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, με την ανάγκη να διατηρηθεί το διαθέσιμο εισόδημα», ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Τσικρικάς δήλωσε ότι ο κόσμος της εργασίας έχει υποστεί σκληρά πλήγματα και ότι στην συνάντηση η ΑΔΕΔΥ ανέδειξε τα προβλήματα όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις. Σύμφωνα με τον κ. Τσικρικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε θετικά το θέμα της δημόσιας διοίκησης, αναγνώρισε ότι τα μέτρα έπληξαν σκληρά και δήλωσε ότι δεν είναι υπέρ των απολύσεων. «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα προκύψει μια κυβέρνηση που θα δει με άλλο μάτι τη σχέση των εργαζομένων με την πολιτική, κατέληξε ο κ. Τσικρικάς.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κα Δέσποινα Σπανού, από την Αυτόνομη Παρέμβαση που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις της είπε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να δεσμευτεί για μη υλοποίηση του μνημονίου και σημείωσε πως αν αυτά συνεχιστούν σημαίνει επιδείνωση της ζωής όλων μας. Ωστόσο πηγές της Ιπποκράτους αμέσως μετά δήλωνα πως ο κ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές στην συνάντηση πως είναι εναντίον των απολύσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου