Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Απο Την Τραγωδία Της Σκλαβωμένης Ελλάδας 1941-1944 (Βίντεο)


Είναι το φιλμ-κατηγορώ που προβλήθηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης με όλες τις ναζιστικές θηριωδίες, που διέπραξαν οι κατακτητές της πατρίδας μας. Αυτό το σπάνιο ντοκυμανταίρ κινηματογράφησε με κίνδυνο της ζωής του ο Άγγελος Παπαναστασίου.

Το ντοκυμανταίρ δε διαθέτει ήχο, λόγω εποχής. -Εν τω μεταξύ σιχαμό έχει το ytube: Μου μπλοκάρανε τα βίντεο αρχικά, με τη δικαιολογία ότι παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα ήχου (!!!)





O Άγγελος Παπαναστασίου γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1896 και πέθανε την 1 Ιουνίου του 1953. Ανώτερος Αξιωματικός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού προσέφερε πάντοτε και με κάθε τρόπο τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα από δημόσιες θέσεις και ως ιδιώτης, χωρίς ποτέ να λογαριάσει προσωπικά συμφέροντα και κινδύνους. Δραστήριος επιχειρηματίας ίδρυσε την ελληνική βιομηχανία ΠAK A.E. μοναδική κατασκευάστρια μπαταριών αυτοκινήτων στα Βαλκάνια. Πριν κατασχεθεί το εργοστάσιο από τους Γερμανούς κατακτητές, ο Άγγελος Παπαναστασίου και οι εργάτες έκαναν δολιοφθορά σε μεγάλο αριθμό μπαταριών με αποτέλεσμα γερμανικά άρματα μάχης να ακινητοποιηθούν στη Δυτ. έρημο και τα ρωσικά σύνορα. Ακόμα, με το μικρό του καΐκι Aγ. Ανάργυροι, αφού φυγάδευσε Έλληνες πολίτες και αξιωματικούς που κινδύνευαν, το προσέφερε για να βοηθήσει τις ελληνικές ναυτικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Ελλάδας. H κινηματογράφηση και η εμφάνιση της ταινίας Από την Τραγωδία της Ελλάδας 1941-1944 κινηματογράφησε και έγινε από τον ίδιο τον Άγγελος Παπαναστασίου, με κίνδυνο της ζωής του. H ταινία προβλήθηκε στη Δίκη της Νυρεμβέργης, το Σεπτέμβριο του 1947, στη μεγάλη αίθουσα του Δικαστηρίου ως αψευδής μάρτυς των εγκλημάτων του πολέμου. Το αρχείο αήμερα ανήκει στην κόρη του Λουκία Παπαδάκη, η οποία και προσπαθεί να το διαδώσει με προβολές σε σχολεία και διάφορες αίθουσες. Το 1978, υπεύθυνοι του Πολεμικού Μουσείου έκριναν ότι η ταινία έπρεπε να λογοκριθεί, προφανώς λόγω πολύ σκληρών εικόνων από Ταγματασφαλίτες εν δράσει, και βασανισμένων και δολοφονημένων ανθρώπων, οπότε και "έκοψαν" 18 λεπτά από τα 65 αρχικά. Το 2000 ένας Ούγγρος σκηνοθέτης o Peter Forgacs πήρε το αρχείο, που περιελάμβανε και τις ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας Παπαδάκη με τη μικρή Λουκία, και έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ, "Angelos' film".

Dvdrip ~Υποτιτλάκιας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να 'σαι καλά! Δεν γνώριζα ότι υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

που μπορω να το βρω να το κατεβασω ?

ευχαριστω !!

Κρασοπατήρ είπε...

Θα το ξανανεβάσω στο dailymotion γιατί το ytube μας τελείωσε.

Ανώνυμος είπε...

ναστε καλά !

Κρασοπατήρ είπε...

Έτοιμο :)

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

Δημοσίευση σχολίου