Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μετα-Μουσείο Επ. 3 ~ Εθνική πινακοθήκη (Βίντεο)


Η εκπομπή επισκέπτεται την Εθνική Πινακοθήκη και ξεναγείται στη μόνιμη συλλογή της με την βοήθεια καταξιωμένων ζωγράφων, όπως ο τέως πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τέχνών, Χρόνης Μπότσογλου, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, Γιώργος Ρόρρης, ο Στέφανος Δασκαλάκης αλλά και ο γλύπτης Άγγελος Παπαδημητρίου.

Οι καλλιτέχνες μας βοηθούν να δούμε μέσα από τα δικά τους μάτια, έργα του Γύζη, του Παρθένη, του Χαλεπά, του Ντελακρούα, του Ελ Γκρεκο κ.α. αποκαλύπτοντας την προεργασία και τον στοχασμό πριν το τελικό αποτέλεσμα που βλέπει μπροστά του ο θεατής.

Η διευθύντρια Μαρίνα Λαμπράκη -- Πλάκα μας σκιαγραφεί το όραμά της για το μουσείο ενώ ο ζωγράφος Μιχάλης Μαδένης που διδάσκει στα εκπαιδευτικά εργαστήρια, δείχνει στην κάμερα ζωγραφιές παιδιών μαζί με τα πρωτότυπα έργα που τα ενέπνευσαν.






Ακόμη:
Επεισόδιο 1ο ~ Ελευσίνα
Επεισόδιο 2ο ~ Αρχαία Ολυμπία

3 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

επιτέλους!!
ωραία η εθνική πινακοθήκη. πήγαινα από πάντα και κάποτε με τη φίλη μου τη Ζωή καθόμασταν απ έξω και μετρούσαμε πόσα πράσινα αυτοκίνητα περνάνε - οι στατιστικέ λένε πως είναι τα το χρώμα που δύσκολα το διαλέγει κανείς για ποιον λόγο δεν ξέρω..
καλό βράδυ!

Summertime Blues είπε...

και καλημέρα. τι καλημέρα, μεσημέριασε! Λέω να το βάλω στο ωδείο, θα ρωτήσω και την κυρία Ντάτη.
Δε φαντάζομαι να το ριξες στην αυτοσυγκέντρωση πάλι...

Κρασοπατήρ είπε...

Δύσκολες οι τελευταίες μέρες...

Δημοσίευση σχολίου