Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Βενζίνη με το σταγονόμετρο ~ Βάλε... 80 λεπτά!


Η οικονομική κρίση και η συρρίκνωση των εισοδημάτων έχουν οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ στο να βάζουν βενζίνη με το σταγονόμετρο στα οχήματά τους.
Όλο και περισσότεροι οδηγοί βάζουν στο ντεπόζιτό τους αυστηρά μόνον όσα καύσιμα χρειάζονται για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στον «Α» πρατηριούχοι καυσίμων, πλέον αρκετοί οδηγοί ζητούν βενζίνη για το όχημά τους αξίας δύο ή και ενός ευρώ. Δε λείπουν και οι ακόμη πιο ακραίες περιπτώσεις, κατά τις οποίες κάποιοι έβαλαν βενζίνη αξίας ακόμη και 0,80 ευρώ, δηλαδή ίσα για να...
 υγρανθεί το ντεπόζιτο και προφανώς για να φτάσει εντελώς οριακά το καύσιμο, ώστε να παρκάρουν κάπου το όχημά τους. Αυτό είναι που οδήγησε έναν πρατηριούχο στη Θεσσαλονίκη να βάλει ταμπέλα για ελάχιστη κατανάλωση βενζίνης τα 3 ευρώ...


Ακόμη και 0,80 ευρώ!

Υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι κατά σύστημα βάζουν καθημερινά 1 - 2 ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητό τους, αφού δεν μπορούν να διαθέσουν περισσότερα για την απαραίτητη μετακίνησή τους. «Ερχονταν κάποιοι κάθε μέρα και έβαζαν ένα ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητό τους, ενώ άλλοι ζήτησαν ακόμη και 0,80 ευρώ. Δεν μπορώ να φανταστώ σε τι θα τους χρησιμεύσει μια τόσο μικρή ποσότητα βενζίνης. Εχουμε γεμίσει από αποδείξεις με τέτοια μικροποσά. Καθημερινά περνούν από το βενζινάδικό μου περίπου 400 οχήματα. Περίπου οι 70 οδηγοί από αυτούς βάζουν βενζίνη μέχρι πέντε ευρώ και άλλοι 150 ζητούν βενζίνη έως 10 ευρώ», τόνισε ο πρατηριούχος βενζίνης Ηρακλής Λούφης.


«Μπαίνουμε μέσα...»

Ο ίδιος, με πινακίδα που ανήρτησε σε μία από τις αντλίες του, ενημερώνει τους πελάτες του ότι στο εξής δε θα πουλά βενζίνη αξίας λιγότερης των 3 ευρώ. «Με λιγότερα από τρία ευρώ βενζίνη μπαίνουμε μέσα, αφού κοστίζουν το εκτυπωτικό χαρτί, οι υπάλληλοι κ.λπ.», είπε ο κ. Λούφης.

Εξάλλου και σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμη Κιουρτζή, πλέον τρεις στους δέκα οδηγούς βάζουν στα οχήματά τους βενζίνη αξίας μέχρι 10 ευρώ. «Παλαιότερα τα 20 ευρώ ήταν η μέση κατανάλωση, όμως τώρα έχει πέσει στα 10 - 15 ευρώ. Μπορεί να μην είναι συνηθισμένη περίπτωση η ζήτηση βενζίνης αξίας ενός ή δύο ευρώ, όμως αρκετοί βάζουν τρία ή πέντε ευρώ, απλώς για να πάνε στη δουλειά τους», είπε ο κ. Κιουρτζής. «Αν βάλεις λιγότερα από τρία ευρώ και σου φύγει λίγο η μάνικα, μπαίνεις μέσα», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Θεσσαλονίκης «Αγιος Χριστόφορος», Σπύρος Μελίδης.


Το ΚΕΠΚΑ

Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση του προέδρου του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Νίκου Τσεμπερλίδη, αναφορικά με το γεγονός ότι μετά το χειμώνα δε γίνονται καταγγελίες για την υψηλή τιμή της βενζίνης. «Παλαιότερα η ακρίβεια στη βενζίνη ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των καταναλωτών, όμως μετά το χειμώνα δεν έχουμε γι' αυτό το θέμα καταγγελίες. Ισως ο κόσμος να θεωρεί πλέον δεδομένη την ακρίβεια στην τιμή της βενζίνης και γι' αυτό δεν προχωρεί σε καταγγελίες», είπε ο κ. Τσεμπερλίδης.


ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ / agelioforos.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου