Η ουσία της δημοκρατίας αποσαφηνίζεται στο θεσμικό της πλαίσιο.
Η διερευνητική εντολή στα κόμματα που πρώτευσαν στις εκλογές είναι μια από τις κορυφαίες διαδικασίες του δημοκρατικού πολιτεύματος που αποσκοπεί στην εξεύρεση κυβερνητικής λύσης στα πλαίσια των αναγκών δημιουργίας κυβέρνησης...
Κυβέρνηση αναδεικνύει η πλειοψηφία της Βουλής και κανείς άλλος.
Το να λάβει κάποιος διερευνητική εντολή και να την περιφέρει σε συνδικάτα, συλλόγους ή παρέες άσχετων με την υπόθεση αποτελεί, είτε αφέλεια είτε προσπάθεια προσβολής και μείωσης των δημοκρατικών θεσμών.
Ορθά λοιπόν διάφορα συνδικάτα χθες με έκπληξη αρνήθηκαν να συναντήσουν τοn κ. Τσίπρα στα πλαίσια των επαφών του κατά την εξάσκηση του καθήκοντος της διερευνητικής εντολής.
Ο κ. Τσίπρας, πράττει όσα πράττει όπως είπαμε, είτε από αφέλεια, είτε χάρη κάποιων στερεοτύπων διακυβέρνησης που έχει στο μυαλό. Στα σοβιετικά καθεστώτα τα σοβιέτ (μια εκδοχή συνδικάτων) έχουν λόγο(έστω και τύποις μόνο) για την διακυβέρνηση. Η πολιτική προπαίδειά του στη σοβιετόφιλη αριστερά είναι φανερό πως έχει αφήσει αυτά τα αντιδημοκρατικά κατάλοιπα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως και πλειάδα κορυφαίων στελεχών έχουν ανδρωθεί στην σοβιετόφιλη κομμουνιστική αριστερά ή διάφορα γκρουπούσκουλα της άκρας αριστεράς... και η όποια επίφαση εκδημοκρατισμού στα πλαίσια της αναβάπτισης της ανανεωτικής αριστεράς φαίνεται πως είναι επιδερμική.
Προκειμένου να καταλάβει το μέγεθος της δημοκρατικής απρέπειας του κ. Τσίπρα, κάποιος αριστερός ή προοδευτικός πολίτης, θα πρέπει να σκεφτεί πως θα ένιωθε, στα κάτωθι περιστατικά:
Αν δηλαδή το ΛΑΟΣ ή κάποιο άλλο κόμμα είχε λάβει διερευνητική εντολή και μεταξύ των κομμάτων συναντούσε τον αρχηγό της αστυνομίας, τον αρχηγό του στρατού, τους συλλόγους των αποστράτων κλπ. Υποθέστε επίσης αν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια διερευνητικής συναντούσε τον ΣΕΒ ή τον σύνδεσμο εφοπλιστών...
Εκτός Ευρώ
Υπάρχουν βασικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγούν τη χώρα εκτός του ευρώ. Το να επιδιώκει κάποιος την έξοδο από το ευρώ δεν είναι μεμπτό.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως αποκρύπτει αυτές τις προθέσεις με ένα φιλοευρωπαϊκό μανδύα.
Οι δηλώσεις Στρατούλη και Γλέζου π.χ. προχθές σε σχέση με τις καταθέσεις ήταν αποκαλυπτικές για το ευρύ κοινό αυτών που αποτελούν προγραμματικές επιλογές.
Ο ένας δήλωσε την δέσμευση των καταθέσεων πάνω από 20.000 ευρώ. Ο δεύτερος, εκτός από τις αντιφατικές δηλώσεις για τη χρήση των καταθέσεων υπό ανάπτυξη με κρατικό έλεγχο, που επί της ουσίας σημαίνει θυσία των καταθέσεων σε κάποιο σοβιετικό πείραμα, προχώρησε ακόμη περισσότερο.
Μίλησε για δέσμευση των καταθέσεων άνω των 150-200 χιλιάδων ευρώ στις διασυνοριακές μετακινήσεις τους.
Αυτό αποτελεί καταγγελία της συνθήκης της Ρώμης, που επιτρέπει στους πολίτες να διατηρούν τις καταθέσεις τους όπου το επιθυμούν.
Μονομερής καταγγελία της συνθήκης της Ρώμης, μονομερής καταγγελία του μνημονίου καθώς πολλές άλλες που θα τις ανακαλύψει κάποιος αν ψάξει το πρόγραμμα συνιστούν ένα χείμαρρο αιτιών αποπομπής ή εξόδου, όχι μόνο από το ευρώ, αλλά ενδεχομένως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αρκετές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου δεν έχουν κρύψει ποτέ το αντιευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, ούτε τη συμπάθεια σε μορφές δικτατόρων όπως ο Στάλιν και ο Μάο που βαρύνονται με εγκλήματα κατά των λαών τους, ανάλογα με αυτά του ναζιστικού καθεστώτος.
Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελέχη που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, όπως οι κ. Παπαδημούλης, Δραγασάκης κλπ., δεν φαίνονται αρκετοί όμως να εγγυηθούν αυτή την εκδοχή.
Στην Ευρώπη ανακάλυψαν πως οι Έλληνες ανέδειξαν ένα κόμμα της άκρας αριστεράς σε κόμμα κοντά στο βεληνεκές της εξουσίας. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμη.
Κ. Στούπας ~ capital.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου