Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Οι μισθοί στο ΜΕΤΡΟ είναι πρόκληση στην Ελλάδα των μνημονίων



Κάνουν λέει και απεργία οι κακομοίρηδες ...Εμίρηδες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ!

Μάλιστα! Διαβάστε μαγκιές από τους ...τζάμπα μάγκες:


Κυριακή 20 Ιανουρίου 13:

Εργαζόμενοι στο μετρό: 1300
Απεργήσαντες: 190
Ρεπό-Άδειες-Ασθενείς: 1030
Προσωπικό Ασφαλείας: 80

Για το καλό μας...








Ο συνδικαλιστής των εργαζομένων στο Μετρό, νομίζουμε ότι ονομάζεται Σταματόπουλος, τέκνο του βαθέως ΠαΣοΚ, περιφέρεται συνεχώς στα ΜΜΕ και επιδεικνύει το εκκαθαριστικό του μισθού του, συμφώνως με το οποίο αμείβεται με χίλια ευρώ.

 Ποιος ξέρει; Μπορεί.

 Όμως, το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που δημοσιεύθηκε προσφάτως, άλλα αναφέρει.

Αναφέρει, επί παραδείγματι, ότι ένας οδηγός συρμών (που θα μπορούσε να είναι ένα παιδί ή ένα κομπιούτερ) ή ένας τεχνίτης, λαμβάνουν 2.500 ευρώ.

Αναφέρει ότι ο γενικός διευθυντής λαμβάνει 7.942 ευρώ.

Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν λαμβάνει επιδόματα.
Αναφέρει ότι ο διευθυντής μια υπηρεσίας λαμβάνει 5.920 ευρώ.
Ούτε αυτός λαμβάνει επιδόματα.

 Όμως, το πάρτι των επιδομάτων, αφορά όλους τους άλλους εργαζομένους στο Μετρό.
Σε πολλές περιπτώσεις, τα επιδόματα είναι περισσότερα από τους μισθούς.
Το πόρισμα του Λέανδρου Ρακιντζή, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Αναφέρει ότι ο προϊστάμενος λειτουργίας σταθμών λαμβάνει 2.696 ευρώ και 1.173 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.869 ευρώ.

 Αναφέρει ότι ο μηχανικός τεχνικής υποστήριξης λαμβάνει 2.115 ευρώ και επιπλέον 1.922 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 4.037 ευρώ.

Αναφέρει ότι οι επόπτες λαμβάνουν 1986 ευρώ και επιπλέον 1.700 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.686 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο επιβλέπων γραφείου πρωτοκόλλου (!!!) λαμβάνει 1702 ευρώ και επιπλέον 1.096 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 2.798 ευρώ.

 Αναφέρει ότι ο ρυθμιστής κυκλοφορίας λαμβάνει 1.885 ευρώ και επιπλέον 1300 ευρώ επιδόματα. Σύνολο 3.185 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο πωλητής εισιτηρίων λαμβάνει 1.150 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 780 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο υπάλληλος ανεφοδιασμού λαμβάνει 1.400 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 945 ευρώ. Σύνολο 2,345 ευρώ.

Αναφέρει ότι ο υπάλληλος διοικητικής υποστήριξης λαμβάνει 1.460 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 805 ευρώ. Σύνολο 2.265 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο υπάλληλος προμηθειών λαμβάνει 1.400 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 430 ευρώ. Σύνολο 1.830 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο υπάλληλος του γραφείου προγραμματισμού λαμβάνει 1250 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 650 ευρώ. Σύνολο 1.900 ευρώ.
Αναφέρει ότι ο διανομέας οδηγός λαμβάνει 1.135 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 1.400 ευρώ. Σύνολο 2.535 ευρώ.

Ποιος λέει ψέματα;

 Εμείς, πάντως, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι λέει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
Οι υπερπρονομιούχοι, λοιπόν, στα κεραμίδια της «επανάστασης».
Για τα δίκαια αιτήματά τους…

Σε μια κοινωνία που πένεται για να συντηρεί αυτούς τους χρυσούς μισθούς.
Σε μια κοινωνία που την λυμαίνονται οι κάστες που έχουν μόνο…δικαιώματα!

 Σε μια κοινωνία που δεν αγανακτεί για να τους βάλει στη θέση τους….
Δυστυχώς!


http://grpost.blogspot.gr
http://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_3626.html




Μετρό: Η απεργία των… ασθενών εργαζόμενων 
 
Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Τα τελευταία τρία χρόνια το Μετρό έχει παραμείνει κλειστό συνολικά δεκάδες ημέρες, με τον αριθμό των κινητοποιήσεων στο πιο αξιόπιστο μέσο σταθερής τροχιάς να έχει σημειώσει ρεκόρ.

Το 2010 το σωματείο των εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών με πρόεδρο τον «σκληροπηρυνικό» -όπως τον χαρακτηρίζουν συνάδελφοί του- Αντώνη Σταματόπουλο, είχε τραβήξει πολυήμερο χειρόφρενο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη ανανέωση των συμβάσεων 280 εργαζομένων που είχαν προσληφθεί στον οργανισμό χωρίς καμία αξιολόγηση.

Πρόκειται για προσλήψεις που είχαν κριθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ως παράνομες, με
  τη μη ανανέωση των 280 συμβάσεων να ερμηνεύεται, μέχρι σήμερα, ως «πολιτική δίωξη» από τους συνδικαλιστές.

Το 2011 και το 2012 αποτέλεσαν «χρονιές αντίστασης» κατά του μνημονίου από τους συνδικαλιστές στο Μετρό, οι οποίοι προχωρούσαν με... θρησκευτική ευλάβεια σε κινητοποιήσεις διαρκείας, προκαλώντας σοβαρά πλήγματα στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Αθήνας.

Και τη φετινή χρονιά, οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν να εξαιρεθούν από την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στρίβειν δια...της ασθενείας

Ωστόσο, οι αποφάσεις για κήρυξη απεργίας διαχρονικά έβρισκαν σύμφωνο έναν πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων στο Μετρό.

Όπως, εξάλλου, μεταφέρει στο Capital.gr ενημερωμένη πηγή, ο συνδικαλισμός στο Μετρό είναι ιδιαίτερα πολυμερισμένος.

Επίσημα υπάρχουν τέσσερα σωματεία, των εργαζομένων λειτουργίας Μετρό, των ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων, των ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό και των Εργαζομένων Κέντρου Λειτουργίας...

Μάλιστα, ακόμη και οι οδηγοί είναι διαιρεμένοι σε διαφορετικά σωματεία.

«Στο μετρό όποιος επιθυμεί να εργαστεί, όταν προκηρύσσει απεργία το σωματείο λειτουργίας, δέχεται απειλές ακόμη και προπηλακισμούς από τον επικεφαλής του, Αντώνη Σταματόπουλο. Και προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην χάνουν χρήματα έχουν εφεύρει το τέχνασμα των αδειών ακόμη και των ασθενειών» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Εξάλλου, πρόκειται για... δοκιμασμένη πρακτική, που υιοθετείται όχι μόνο στο Μετρό, αλλά και σε πολλούς άλλους δημόσιους οργανισμούς. «Η μέθοδος του... στρίβειν δια της ασθενείας ή της άδειας είναι κοινό μυστικό σε όσους έχουν διοικήσει ή διοικούν κρατικούς οργανισμούς» αποκαλύπτει στο Capital.gr πρώην manager μεγάλης δημόσιας επιχείρησης.


Κάπως έτσι, ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων, τις ημέρες της απεργίας (17/1, 18/1, 19/1 και 20/1) εμφανίζεται να παίρνει άδεια ή να... ασθενεί.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ΣΤΑΣΥ, στις 17 Ιανουαρίου στην ΑΜΕΛ από τους 1.300 εργαζομένους, οι 790 εμφανίζονται στην κατηγορία ρεπό-άδειας-ασθένεια, οι 80 είναι προσωπικό ασφαλείας και οι υπόλοι απεργοί.


Στις 18 Ιανουαρίου, στην ΑΜΕΛ οι ασθενείς ή αδειούχοι μειώθηκαν στους 590, ενώ οι απεργήσαντες αυξήθηκαν στους 630 σε σύνολο 1.300 εργαζομένων. Την ίδια ημέρα, χειρόφρενο είχε σηκώσει και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, όπου από τους 715 εργαζόμενους, μόλις οι 317 προτίμησαν να απεργήσουν, 253 ήταν άρρωστοι ή σε άδεια και 81 προσωπικό ασφαλείας.


Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο ΤΡΑΜ-στις 18 Ιανουαρίου- κατέρριψαν κάθε ρεκόρ: από το προσωπικό των 507 ατόμων, μόλις 20 απήργησαν! Οι υπόλοιποι 467 ήταν σπίτι τους, ενώ 20 αποτελούσαν το προσωπικό ασφαλείας.


Στις 19 Ιανουαρίου, το ποσοστό αποχής από την απεργία χτύπησε «κόκκινο»: 1010 εργαζόμενοι από τους συνολικά 1.300 βρίσκονταν είτε σπίτι τους με το θερμόμετρο είτε...στην εξοχή.


Βέβαια, την 20η Ιανουαρίου ένα νέο ρεκόρ σημειώθηκε. Οι ασθενείς και οι αδειούχοι αυξήθηκαν στους 1.030, ενώ οι απεργήσαντες ήταν μόλις 190, δηλαδή μόλις το 14,62% απήργησε...


Εισαγγελική έρευνα για τις φερόμενες πληρωμένες απεργίες στα ΜΜΜ

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την προϊστάμενη της Eισαγγελίας Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, έπειτα την ανακοίνωση στοιχείων από το υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα με τα οποία εκατοντάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις μέσων μαζικής μεταφοράς δηλώνουν είτε ασθενείς, είτε αδειούχοι χωρίς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς εξυπηρέτηση του κοινού κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων τις οποίες και πληρώνονται.

Παράλληλα, η προϊστάμενη της Εισαγγελίας ζήτησε και έλαβε τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς προκειμένου να διερευνηθεί εάν με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων διαπράττεται το αδίκημα της παράβασης περιεχομένου δικαστικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Μεταφορών, ενδεικτικά την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, από τους 1.300 εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ οι 1.030 δήλωσαν ρεπό, άδεια, ασθένεια, ενώ μόλις 190 απείργησαν, δηλαδή το ποσοστό των απεργών ανήλθε στο 14,62% των εργαζόμενων στο αστικό μέσο.

Οι εν λόγω εξελίξεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση και του υπουργείου Μεταφορών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της εταιρείας Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), στην οποία υπάγεται το ΜΕΤΡΟ, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν τα στοιχεία που καταδεικνύουν πως, ενώ μειοψηφία των εργαζομένων απεργεί, η πλειοψηφία λαμβάνει κανονικά τις αποδοχές της σε ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε να προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για την Ένωση Εργαζομένων του ΗΣΑΠ, από τις 12:00 ως τις 16:00, ουσιαστικά ξανακηρύσσοντας τη στάση για λογαριασμό των εργαζόμενων, αφότου η ΣΤΑΣΥ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: http://www.skai.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου