Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στα @ρχίδια τους οι λάθρο... Τους πιάνουν, τους αφήνουν και συνεχίζουν...



Σύλληψη 2 λαθρομεταναστών για ρατσιστικές επιθέσεις με κλοπές πορτοφολιών από πολίτες και τουρίστες σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Οι 2 δράστες είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα.



Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες και τουρίστες σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Είχαν προφυλακιστεί για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα διάπραξης κλοπών και ληστειών στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π., μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2011, όταν είχαν συλληφθεί συνολικά 66 άτομα

Συνελήφθησαν, το Σάββατο (19-1-2013) το απόγευμα, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μαρόκου και Αλγερίας, ηλικίας 32 και 33 ετών αντίστοιχα, για κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες και τουρίστες σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας. 

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για εντοπισμό «πορτοφολάδων» σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Ερμού, στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π «Μοναστηράκι» και «Θησείο» καθώς και στη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, συνέλαβε τους δύο (2) αλλοδαπούς, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν πορτοφόλι από τη τσάντα γυναίκας, αστυνομικού της παραπάνω Υπηρεσίας. 

Όπως εξακριβώθηκε, οι ανωτέρω δράστες έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο δίμηνο άλλες επτά (7) κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στους ίδιους χώρους.

Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί την 26-11-2011, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πολιτών εντός και εκτός Σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (Σχετ. Δ.Τ. Γ.Α.Δ.Α της 27-11-2011).

Οι δύο συλληφθέντες είχαν τότε κριθεί προφυλακιστέοι και αποφυλακίσθηκαν την 14-11-2012 με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.






Εξαρθρώθηκε σπείρα λαθρομεταναστών που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (Κ.Τ.Ε.Λ.) Κηφισού και σε Στάση των Κ.Τ.Ε.Λ. στην 

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της σπείρας και εξιχνιάστηκαν είκοσι τρείς (23) περιπτώσεις κλοπών 

Εξαρθρώθηκε σπείρα, μετά από πολυήμερη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία κατά το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο, είχε διαπράξει σωρεία κλοπών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (Κ.Τ.Ε.Λ.) Κηφισού και σε Στάση των Κ.Τ.Ε.Λ. στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Στρ. Καλλάρη στα Κ. Πατήσια. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 20-1-2013 στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (Κ.Τ.Ε.Λ.) Κηφισού , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρία (3) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 41 ετών και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 25 ετών. Στο ίδιο σημείο είχε συλληφθεί την 7-1-2013 και άλλο ένα (1) μέλος της σπείρας, 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ήδη έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Ιωαννίνων. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων, πέντε ατόμων καθημερινά προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (Κ.Τ.Ε.Λ.) Κηφισού και σε Στάση των Κ.Τ.Ε.Λ. στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Στρ. Καλλάρη στα Κ. Πατήσια και εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό τους αφαιρούσε, μέσα από τις τσέπες των ενδυμάτων τους και από τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα. Κατά τη διάρκεια των κλοπών άλλα μέλη της σπείρας παρέμεναν σε κοντινά σημεία επιτηρώντας το χώρο, ώστε να ειδοποιούν σε πιθανή διέλευση η παρουσία αστυνομικών.
Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο τρίμηνο, η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει είκοσι τρείς (23) κλοπές πορτοφολιών, από πολίτες στους παραπάνω χώρους, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων να υπερβαίνει τις 12.800 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Η Αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Σύλληψη Αλβανού λαθρομετανάστη στη Σάμο, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων





Συνελήφθη, χθες (22-01-2013) το απόγευμα, στους Μύλους της Σάμου, μετά από μεθοδευμένη επιχείρηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 55 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «Περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη, την οποία διαχειριζόταν ο 55χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα:
  • ένα (1) μαρμάρινο αρχιτεκτονικό μέλος (πεσσίσκου)
  • ένα (1) τμήμα σπονδύλου μαρμάρινου κίονα με ραβδώσεις
  • ένα (1) τμήμα μαρμάρινου αρχιτεκτονικού μέλους με τόρμο
  • ένα (1) μαρμάρινο επίθημα πεσσού ή παραστάδας
  • ένα (1) τμήμα μαρμάρινης πλάκας
  • ένα (1) τμήμα μαρμάρινης πλάκας από γκρίζο μάρμαρο
Τα προαναφερόμενα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σάμου, με εκτίμηση του οποίου εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις της νομοθεσίας. Ερευνάται η ακριβής ιστορική και πολιτιστική τους προέλευση και αξία.
Τα κατασχεθέντα αποδόθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Πυθαγορείου, όπου φυλάσσονται.
Ο συλληφθείς, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη Χώρα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου.





Εξιχνιάστηκαν επτά (7) διαρρήξεις και τέσσερις (4) απόπειρες σε καταστήματα, επιχειρήσεις και δικηγορικά γραφεία στη Ξάνθη
Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής 

Συνελήφθησαν χθες (22-1-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας 17χρονος και τρεις 18χρονοι γύφτοι (2 άντρες και 1 γυναίκα), καθώς και ένας 20χρονος αλλοδαπός λαθρομετανάστης, υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τους πέντε (5) δράστες, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν δικηγορικό γραφείο της πόλης, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, λίγη ώρα πριν την σύλληψη, οι παραπάνω δράστες, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία (3) καταστήματα στην πόλη της Ξάνθης.
Από την συνέχιση της έρευνας προέκυψε επίσης ότι, ένας από τους 18χρονους, την 26/12/2012 και 30/12/2012 το βράδυ, καθώς και την 21/01/2012 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε ένα κατάστημα και δύο επιχειρήσεις, στην Ξάνθη, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ένα (1) φορητό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ. 

Προέκυψε επίσης ότι, ο ίδιος δράστης την 20-21/1/2013 το βράδυ, διέρρηξε τέσσερα (4) δικηγορικά γραφεία στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας σε αυτά φθορές, ενώ αφαίρεσε από το εσωτερικό τους ένα (1) κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και ένα (1) βιβλίο.

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Επτά (7) κινητά τηλέφωνα
  • Δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία
  • Ένα (1) δαχτυλίδι
  • Ένας (1) σουγιάς, συνολικού μήκους 17 εκατοστών
Σημειώνεται ότι σε βάρος της 18χρονης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον στην κατοχή της βρέθηκε ο παραπάνω κατασχεμένος σουγιάς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.




Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ληστεία και κλοπές, κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε περιοχές της Φθιώτιδας
Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε αυτή τρεις (3) γύφτοι
Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (1) ληστεία και (3) κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Λαμία και Στυλίδα, (1) κλοπή σε επιχείρηση στο Λιανοκλάδι, καθώς και (1) αρπαγή τσάντας στη Λαμία 


Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ληστεία και κλοπές, κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε περιοχές της Φθιώτιδας.

Συνελήφθησαν, προχθές (21-01-2013) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, τρεις (3) ημεδαποί VROMA , ηλικίας 39, 21 και 17 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν, μία (1) ληστεία και τρεις (3) κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Λαμία και Στυλίδα, μία (1) κλοπή σε επιχείρηση στο Λιανοκλάδι, καθώς και μία (1) αρπαγή τσάντας στη Λαμία.
Ειδικότερα προχθές το απόγευμα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. Ε. επιβατηγό αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Στυλίδα, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας και άμεσα διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε όμορους Νομούς, σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. Λάρισας και στη συνέχεια παρελήφθησαν αρχικά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας και ακολούθως από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Νοεμβρίου του 2012 έως και την 21-01-2013, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, κυρίως σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Οι δράστες κατά την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως την μέθοδο της απασχόλησης, προκειμένου να αφαιρούν χρηματικά ποσά, ενώ δεν δίσταζαν να επιτίθενται αιφνιδιαστικά και να προβαίνουν σε αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες. Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν:
  • Μία ληστεία που διέπραξαν ο 39χρονος με τον 21χρονο την 14-01-2012 σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λαμία, από τον οποίο με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
  • Τρεις (3) κλοπές, με την μέθοδο της απασχόλησης, σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Λαμίας και στη Στυλίδα Φθιώτιδας , όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (560) ευρώ.
  • Μία (1) αρπαγή τσάντας από 38χρονη ημεδαπή που βάδιζε σε περιοχή της Λαμίας, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
  • Μία (1) κλοπή από επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (22-01-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (24-01-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.




Συνελήφθη στη Νέα Μανωλάδα, 31χρονος λαθρομετανάστης για κατοχή λαθραίων τσιγάρων
Κατασχεθήκαν 13.800 λαθραία τσιγάρα 

Συνελήφθη χθες (22-1-2013) το απόγευμα, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ηλικίας 31 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων. 

Ειδικότερα για την σύλληψη του 31χρονου, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη επιχείρηση των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας σε αγροτική περιοχή στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας κατά την οποία εντοπίστηκε να κατέχει 690 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων εταιριών και συνελήφθη. 

Όλα τα τσιγάρα που κατασχεθήκαν δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα



Ενεργήθηκαν εξορμήσεις σε καταυλισμούς γύφτων στη Πάτρα και το Αγρίνιο
Κατασχέθηκαν κλοπιμαία αξίας μεγαλύτερης των 70.000 ευρώ
Σήμερα (23-1-2013) το πρωί, στις περιοχές Βραχναίικα Αχαΐας και Άγιο -Βασιλιώτικα Αγρινίου πραγματοποιήθηκαν ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ακαρνανίας, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Ασφάλειας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας καθώς και Αστυνομικών των λοιπών Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, με τα παρακάτω αποτελέσματα: 

· Στα Βραχναίικα Αχαΐας, 

Ελέγχθηκαν : 20 άτομα και 5 οχήματα.
Προσήχθησαν : 12 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : 3 άτομα για ρευματοκλοπή και παράνομη κατοχή όπλου.
Κατασχέθηκαν : Ένα κυνηγετικό όπλο
Διενεργήθηκαν: 11 κατ’ οίκον έρευνες. 

· Στα Αγιοβασιλιώτικα Ακαρνανίας 

Ελέγχθηκαν : 15 άτομα και 12 οχήματα.
Προσήχθησαν : 4 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Κατασχέθηκαν : Πληθώρα κλοπιμαίων όπως έπιπλα, είδη προικός και πολυεργαλεία αξίας μεγαλύτερης των 70.000 ευρώ
Διενεργήθηκαν: 10 κατ’ οίκον έρευνες. 

Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ συνολικά ατόμων για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Πατρών και Αγρινίου.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν.



Βουλγαρογύφτισσες κατακλέβουν ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους

Καλά  εκπαιδευμένη στις… κλοπές πορτοφολιών  ήταν μια ανήλικη αλλοδαπή  που άρπαξε τέσσερα (!) μέσα  σε λίγα λεπτά στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων, εκμεταλλευόμενη το συνωστισμό! Δεν κατάφερε να το σκάσει, όμως, όπως η άγνωστη μέχρι στιγμής συνεργός της.

Αστυνομικοί  που περιπολούσαν στη λαϊκή,  είδαν την 17χρονη Βουλγάρα να αρπάζει το πορτοφόλι μιας 69χρονης γυναίκας με 250 ευρώ και επενέβησαν αμέσως. Η συνεργός της που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου τους είδε και τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας την ανήλικη, η οποία έπεσε στα χέρια των αστυνομικών που βρήκαν πάνω της το πορτοφόλι της 69χρονης και άλλα 83 ευρώ.

Η  νεαρή «μακρυχέρα» ομολόγησε ότι λίγο νωρίτερα είχαν αρπάξει και από άλλες τρεις γυναίκες τα πορτοφόλια, τα οποία περιείχαν συνολικά 376 ευρώ και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα. Η 17χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεργού της και την εξιχνίαση και άλλων κλοπών συνεχίζονται.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερε να αρπάξει 2.000 ευρώ από την τσέπη ενός 85χρονου που περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Λαμίας, μια άγνωστη τσιγγάνα η οποία επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και διέφυγε μαζί με τον συνεργό της. Όμως, ένας περαστικός συγκράτησε τα στοιχεία του αυτοκινήτου και τα έδωσε στους αστυνομικούς, που κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 52χρονο τσιγγάνο ιδιοκτήτη ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας. Όμως, η συνεργός το δεν έχει βρεθεί ακόμη και αναζητείται.



Ανήλικοι γύφτοι με πλούσια δράση στη Ρόδο
Η κλοπή του κυνηγετικού όπλου από ένα αυτοκίνητο για την οποία συνελήφθη την Δευτέρα στη Ρόδο, στοίχισε ακριβά στον ανήλικο τσιγγάνο δράστη. Η έρευνα αποκάλυψε ότι, μαζί με έναν ακόμη ανήλικο, είχε διαπράξει άλλες εννέα διαρρήξεις σε σπίτια και την κλοπή ενός μοτοποδηλάτου στην πόλη της Ρόδου!

Ο 17χρονος, που έχει πλούσιο παρελθόν στις διαρρήξεις, οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα του 16χρονου συνεργού του που αναζητείται. Οι δυο τους είχαν αρπάξει κοσμήματα μεγάλης αξίας, μικρά χρηματικά ποσά, ένα φορητό υπολογιστή και μια θρησκευτική εικόνα! Η έρευνα της Ασφαλείας Ρόδου συνεχίζεται για τη διαλεύκανση και άλλων κλοπών.

Τουλάχιστον πέντε σπίτια στην περιοχή του Κρουσώνα στο Ηράκλειο είχαν διαρρήξει τις τελευταίες ημέρες τρεις τσιγγάνοι, δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 25 χρόνων και ένας ανήλικος μόλις 16 χρόνων που τις συνόδευε. Οι δράστιδες χτυπούσαν τις πρωινές ώρες χτυπώντας σπίτια στα οποία χτυπούσαν το κουδούνι και δεν έπαιρναν απάντηση!

Από  τις διαρρήξεις που εξιχνιάστηκαν  ως τώρα, οι τσιγγάνες είχαν  αρπάξει κυρίως κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 30.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τις εντοπίσουν και να βρουν στην κατοχή τους αρκετά κλοπιμαία, που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα και τους αποδόθηκαν. Όμως, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Έβγαλε κι άλλες «δουλειές» η έρευνα για τους Ρουμάνους
Από  τον περασμένο Ιούλιο είχε  ξεκινήσει τη δράση της η  σπείρα των Ρουμάνων που συνελήφθησαν  πριν από μια εβδομάδα για  την κλοπή 18.000 ευρώ από το σπίτι ενός 71χρονου στο Σκουληκάδο Ζακύνθου. Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου και δύο διαρρήξεις στο κυλικείο ενός δημοτικού και σε ένα αρτοποιείο.

Ήταν 17 Ιουλίου όταν οι τρεις άνδρες ηλικίας 26, 33 και 38 χρόνων και η 37χρονη γυναίκα εισέβαλαν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου στις Βολιμές Ζακύνθου και, αφού τον χτύπησαν αλύπητα όλοι μαζί, του άρπαξαν 2.200 ευρώ και εξαφανίστηκαν! Για τη ληστεία αυτή εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψής τους αφού η κλοπή στο Σκουληκάδο δεν ήταν αυτόφωρο αδίκημα.

Η έρευνα  εξιχνίασε και τις διαρρήξεις  που έγιναν στις 27 Σεπτεμβρίου  σε ένα αρτοποιείο με λεία μικρό χρηματικό ποσό και στο κυλικείο ενός δημοτικού σχολείου από το οποίο οι δράστες έκλεψαν 300 ευρώ. Οι τέσσερις Ρουμάνοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή Ζακύνθου για να απολογηθούν, αλλά η έρευνα συνεχίζεται και οι αστυνομικοί του τμήματος Αλυκών πιστεύουν ότι θα αποκαλυφθούν και άλλες υποθέσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί.


Γυφτοταλιμπάν γίνανε... ξυλοκόποι για να κλέψουν χαλκό. Η Ελλάς σε διάλυση.
 
Σαν… ξυλοκόποι  δούλεψαν οι άγνωστοι «κυνηγοί»  χαλκού που δεν δίστασαν να  κόψουν σαν δέντρο μια ξύλινη  κολώνα της Δ.Ε.Η. έξω από τις Βούτες Ηρακλείου για να αρπάξουν τα καλώδια χαλκού! Ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ με τις ατέλειωτες στο δίκτυο της Επιχείρησης στην Κρήτη.

Οι δράστες  διακινδύνευσαν να κεραυνοβοληθούν  από το ρεύμα, καθώς έκοψαν  ακόμη και τα καλώδια των γειώσεων! Συνολικά, «ξήλωσαν» καλώδια βάρους 400 κιλών προκαλώντας τεράστια ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., ενώ η πώληση του χαλκού που περιείχαν θα τους αποφέρει γύρω στα 1.200 ευρώ. Η Ένωση Τεχνικών της Δ.Ε.Η. υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και η τοπική Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

Άλλοι «κυνηγοί» χαλκού άφησαν απροστάτευτους από την κακοκαιρία τους μαθητές που φοιτούν στο Λύκειο Καστριτσίου στην Πάτρα, κλέβοντας το καλώδιο από το αλεξικέραυνο του σχολείου για να πάρουν τον χαλκό που περιείχε! Ο λυκειάρχης διαπίστωσε την κλοπή το επόμενο πρωί και την κατήγγειλε στην Ασφάλεια Πατρών.



Θα ταΐζουμε ισόβια τον παρανοϊκό Αφγανό που στραγγάλισε ηλικιωμένη Ελληνίδα - Δυστυχώς κρεμάλες δεν επιτρέπονται (ακόμη)

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε 23χρονο Αφγανό, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από κοινού με έναν επίσης 23χρονο ομοεθνή του, που αναζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης, στραγγάλισαν την 76χρονη Αικατερίνη Κόκκινου μέσα στο σπίτι της στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, τον Νοέμβριο του 2011, προκειμένου να τη ληστέψουν.

Το δικαστήριο επέβαλε ακόμη στον 23χρονο 15ετή φυλάκιση για τη ληστεία, που διέπραξε εις βάρος του θύματος, ενώ οι δικαστές δεν αναγνώρισαν στον δράστη κανένα ελαφρυντικό για τις πράξεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή από συγγενείς της στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της, σκεπασμένη με μια κουβέρτα, ώστε να φαίνεται ότι κοιμάται.

Ωστόσο, η αστυνομία είχε μαρτυρίες για εσπευσμένη αναχώρηση από το χωριό των δύο Αφγανών, γειτόνων της.

Οι έρευνες των Αρχών άρχισαν σε όλη την Κρήτη και δύο ημέρες μετά, αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους δύο νεαρούς στα Χανιά. Τον συνέλαβαν και διαπίστωσαν πως είχε στην κατοχή του ακτοπλοϊκό εισιτήριο για να αναχωρήσει από το νησί. Ανακρινόμενος ο 23χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι μαζί με τον φίλο του σκότωσαν την 76χρονη με κίνητρο τη ληστεία. Κατά την ομολογία του, είχαν χτυπήσει την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι με ένα ξύλο.

Ωστόσο, από την ιατροδικαστική έκθεση προέκυψε ότι ο θάνατος είχε προέλθει από ασφυξία, από στραγγαλισμό με τα χέρια.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου