Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών τα ξημερώματα στο κέντρο


Ζούγκλα η Αθήνα τα βράδια από λαθρομετανάστες & εγκληματικά στοιχεία

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 27χρονου αλλοδαπού λαθρομετανάστη, υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε την 03.20 ώρα σήμερα, στην οδό Τριών Ιεραρχών έναντι του αριθμού 65-67, στα Πετράλωνα.


Το θύμα έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό υποδιάφραγμα-θωρακική χώρα.


Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 25 και 29 ετών, οι οποίοι μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» την 03.40 ώρα σήμερα, στην συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας. Ο 29χρονος δράστης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες).

Οι δύο δράστες ισχυρίζονται ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με το θύμα .

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :

Tρία (3) στιλέτα τύπου πεταλούδα .
Ένας (1) σουγιάς.
Μία (1) μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή.
Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.
Μία (1) σιδερογροθιά.
Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.
Δύο (2) σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.
Δύο (2) ξύλινα ρόπαλα.
Μία (1) σφεντόνα.

Στην οικία επίσης του 25χρονου βρέθηκαν πενήντα (50) προεκλογικά φυλλάδια πολιτικού κόμματος.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Δίδυμο παρελθόν

Οι δράστες είναι φίλοι, γείτονες στη Νέα Σμύρνη, που και πριν από περίπου έξι χρόνια είχαν κατηγορηθεί για κλοπή σε κατάστημα ρούχων. Εναν χρόνο μετά, ο μεγαλύτερος, γεννημένος του 1984, προσελήφθη στην Πυροσβεστική. Μέχρι χθες, υπηρετούσε στο Μαρκόπουλο. Οπως είπαν στο «Εθνος» οι ανώτεροί του, δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διατυπώσει ή εκφράσει ρατσιστικές απόψεις, ούτε επίσημα ούτε σε ιδιωτικές συζητήσεις. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, ο νεαρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε ΕΔΕ.
Ο 25χρονος είναι άνεργος και ήταν προσεσημασμένος για κλοπή. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν 50 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Στα σπίτια και των δύο βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένα αεροβόλο, μια σιδηρογροθιά, μεταλλικά σφαιρίδια, ξύλινα ρόπαλα και δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου