Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πιάσανε τους επικίνδυνους ρατσιστές στην Κρήτη


Βία και τρόμος χωρίς τέλος από ορδές αποβρασμάτων...

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα (21.01.2013), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, δεκαέξι (16) υποθέσεις ρατσιστικών επιθέσεων με ληστεία και δύο (2) απόπειρες ρασιστικών επιθέσων με ληστεία σε βάρος νεαρών Ελλήνων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 10.04.2012 έως 19.01.2013 στη πόλη του Ηρακλείου. Συνελήφθησαν συνολικά...
πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων ένας 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ένας 14χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 18χρονος γύφτος.

Ειδικότερα, προχθές (19.01.2013) το βράδυ, ο 21χρονος υπήκοος Βουλγαρίας επιχείρησε να αφαιρέσει σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου. 

Στη κατοχή του ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μάλλινο προστατευτικό προσώπου δικυκλιστή και τρία κινητά τηλέφωνα και από την προανάκριση προέκυψε ότι αυτά αποτελούσαν προϊόντα ληστείας. 

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία και των λοιπών συνεργών του, οι οποίοι αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. 

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος νεαρών ατόμων, ενεργούσαν από κοινού και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά και διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
  • Την 10.04.2012 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 17χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο
  • Την 26.12.2012 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 17χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των είκοσι (20) ευρώ,
  • Την 29.12.2012 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 22χρονη ημεδαπή το κινητό της τηλέφωνο
· Την 29.12.2012 στο Ηράκλειο, με την απειλή κατσαβιδιού αφαίρεσαν από 24χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο, ένα ζευγάρι παπούτσια κλπ προσωπικά του αντικείμενα, συνολικής αξίας τριακοσίων (300) ευρώ περίπου.
  • Την 01.01.2013 στο Ηράκλειο, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 17χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο.
  • Την 02.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριών αφαίρεσαν από 17χρονο ημεδαπό δύο κινητά τηλέφωνα.
  • Την 08.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού αφαίρεσαν από έναν 20χρονο ημεδαπό και έναν 22χρονο ημεδαπό τα κινητά τους τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ.
  • Την 10.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από δύο 19χρονους ημεδαπούς και έναν 20χρονο ημεδαπό τα κινητά τους τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των εκατόν ογδόντα επτά (187) ευρώ, ενώ χτύπησαν με τα χέρια των έναν εκ των δύο 19χρονο.
  • Την 13.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 28χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των σαράντα δύο (42) ευρώ.
  • Την 13.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 25χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι του που περιείχε το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.
  • Την 14.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού προσπάθησαν να αφαιρέσουν από 26χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας τα προσωπικά του αντικείμενα όταν όμως ο παθών μίλησε στην αλβανική γλώσσα, ανωτέρω τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα.
  • Την 15.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 25χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ.
  • Την 15.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 19χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των είκοσι (20) ευρώ και το ρολόι του.
  • Την 19.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από δύο 21χρονους ημεδαπούς τα κινητά τους τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ.
  • Την 19.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή χρήσης βίας και μαχαιριού, αφαίρεσαν από δύο 15χρονους ημεδαπούς τα κινητά τους τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των είκοσι (20) ευρώ.
  • Την 19.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή σουγιά και κατσαβιδιού αφαίρεσαν από δύο 15χρονους ημεδαπούς τα κινητά τους τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των έξι (6) ευρώ.
  • Την 19.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού προσπάθησαν να αφαιρέσουν από 19χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο και τα χρήματά του, όμως καθώς ο παθών κάλεσε σε βοήθεια ανωτέρω τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα.
  • Την 19.01.2013 στο Ηράκλειο, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από 16χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. 



 Σύλληψη αλλοδαπού λαθρομετανάστη για παράνομη υλοτομία στον Υμηττό

Συνελήφθη χθες (20-1-2013) το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή του Υμηττού, στα όρια του Δήμου Βύρωνα, από αστυνομικούς του Α.Τ. Βύρωνα, ένας 51χρονος αλλοδαπός λαθρομετανάστης υπήκοος Καζακστάν, για παράνομη υλοτομία. 

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω είχε προβεί, με χρήση πριονιού χειρός, σε παράνομη κοπή κορμών δέντρων και συγκεκριμένα ευκαλύπτου, ενώ παράλληλα είχε στοιβάδα κορμών δέντρων έτοιμη για φόρτωση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων διαμερισμάτων στη περιοχή του Δενδροποτάμου
Ταχτοποιήθηκε ως δράστης 27χρονος γύφτος 

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος γύφτος το χρονικό διάστημα Οκτώβριος του έτους 2011 έως τον Ιούνιο του έτους 2012, διέρρηξε έξι (6) διαμερίσματα στη περιοχή του Δενδροποτάμου, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα - χρυσαφικά, ικανό χρηματικό ποσό καθώς και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 




Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στη Ρόδο

Δράστης είναι ένας ανήλικος γύφτος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη και έχει παραπεφθεί στον Ανακριτή 

Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου μας, για σύλληψη 17χρονου γύφτου, που διάρρηξε αυτοκίνητο και έκλεψε μέσα από αυτό ένα κυνηγητικό όπλο , ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκαν συνολικά άλλες δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων που είχε διαπράξει ο ανήλικος συλληφθείς.

Επιπλέον για την υπόθεση της κλοπής του κυνηγετικού όπλου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ανήλικου γύφτου ηλικίας 16 ετών, συνεργού του 17χρονου. 

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν επτά (7) κλοπές και δυο (2) απόπειρες κλοπής από οικίες, καθώς και μια (1) κλοπή μοτοποδηλάτου στην πόλη της Ρόδου, που διέπραξε ο 17χρονος ως εξής:
  • Την 20-01-2013 αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο χρησιμοποιούσε για να μετακινείται και να διαπράττει κλοπές
  • Την 20-01-2013 το απόγευμα, αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία ημεδαπής, αλλά έγινε αντιληπτός, τράπηκε σε φυγή χρησιμοποιώντας το κλεμμένο δίκυκλο και συνελήφθη μετά από αστυνομική καταδίωξη
  • Την 17-01-2013 απογευματινές ώρες, διέρρηξε παράθυρο οικίας ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 15.000 ευρώ
  • Την 14-01-2013 πρωινές ώρες, μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα. Επίσης την ίδια ημέρα το πρωί, μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή
  • Την 03-01-2013 το πρωί, μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ημεδαπής χωρίς να αφαιρέσει αντικείμενα ή χρήματα
  • Την 30-11-2012 το πρωί, μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ
  • Την 18-09-2012 πρωινές ώρες, μπήκε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα
  • Τον Ιούλιο του 2012, μπήκε σε οικία ημεδαπής από ανοικτό παράθυρο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ
  • Τον Ιούνιο του 2012, παραβίασε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα και μια εικόνα αγίου.
Σημειώνεται ότι ορισμένες περιπτώσεις κλοπών δεν είχαν γίνει αντιληπτές από τους παθόντες, οι οποίοι ενημερώθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας.
Το κλεμμένο δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην δικαιούχο.
Ο 17χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων, οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.
Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του σπιτιού τους από διάρρηξη ή κλοπή:
  • Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος πόρτας
  • Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας
  • Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστημα
  • Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο
  • Τα συστήματα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες σας
  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη
  • Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγματα
  • Αποφεύγετε να αφήνετε ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών
  • Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους
  • Να ελέγχετε και να επιτηρείτε το ιδιωτικό προσωπικό που επιλέγετε για την κατοίκων παροχή υπηρεσιών
  • Όταν μετακομίζετε να αλλάζετε τις κλειδαριές και τα κλειδιά. Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά της οικίας σας, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια
  • Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας
  • Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος
  • Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού - ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.


Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις απόπειρας ληστείας και μια (1) κλοπή οχήματος στην Κορινθία
Συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ακόμα ένας συνεργός του, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) υποθέσεις απόπειρας ληστείας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων και οικία, στα Εξαμίλια και στο Σολωμό Κορινθίας, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος, στην Κόρινθο Κορινθίας. 

Για τις ανωτέρω υποθέσεις, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, την 18-12-2012 το βράδυ, στο Σολωμό Κορινθίας, ένας (1) 33χρονος ρατσιστόγυφτος. 

Σε βάρος του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή οχήματος, καθώς και για παραβάσεις των Νομοθεσιών για ναρκωτικά και όπλα, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 33χρονος ημεδαπός ΒΡΟΜΑ, ο οποίος αναζητείται, καθώς σε βάρος του εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, την 18-1-2013 το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού έθραυσαν υαλοπίνακα πρατηρίου υγρών καυσίμων, με την απειλή κυνηγετικού όπλου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από τον 39χρονο ιδιοκτήτη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς αυτός αντιστάθηκε. Στην συνέχεια, αφού ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τραυματίζοντας τον 39χρονο, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Επιπλέον όπως επίσης προέκυψε, ο συλληφθείς, μαζί με ακόμα δύο (2) άτομα, την 5-1-2012 το βράδυ, στο Σολωμό Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία 57χρονου Έλληνα, με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από αυτόν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς αυτός αντιστάθηκε. 

Κατά την σύλληψη του 33χρονου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ένα στιλέτο και ένα ναρκωτικό δισκίο, ενώ επιπλέον επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 14-11-2012 από τον ιδιοκτήτη της. 

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παράπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις .




Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και κατάστημα στη Αργολίδα
Συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης ένας 18χρονος ημεδαπός ΒΡΟΜΑ, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν συνεργό του 

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές που η αξία τους ξεπερνά τις -8.000- ευρώ 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και κατάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού ΒΡΟΜΑ, ο οποίος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, την 18-1-2013 το μεσημέρι, για απόπειρα κλοπής. ( Το από 19-1-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας ) 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 18χρονου, στην οποία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 45χρονος ημεδαπός ΒΡΟΜΑ, συνεργός του, αφορά το αδίκημα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. 

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές:
  • Την 15-1-2013 το πρωί, στο Νέο Ηραίο Αργολίδας αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά.
  • Την 27-11-2012 το πρωί, στον Άγιο Ανδριανό Ναυπλίου Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής αφαίρεσαν χρυσαφικά.
  • Την 14-11-2010 το μεσημέρι, στην Αγία Τριάδα Αργολίδας αφού μπήκαν σε κατάστημα ημεδαπής, αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 23-11-2012 το μεσημέρι, στους Μύλους Άργους, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονική συσκευή.
Συνολικά από την ανωτέρω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, που η αξία τους ξεπερνά τις -8.000- ευρώ.
Ο 18χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το




Σύλληψη λαθρομετανάστη αλλοδαπού δουλέμπορου ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα πέντε (5) λαθρομετανάστες
Συνελήφθη χθες (20-1-2013) το πρωί, στο Κισσάριο Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 25χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν. 

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 25χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατασχέθηκαν μία (1) πλαστική βάρκα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.





Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) κλοπές σε εξοχικές κατοικίες και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων
Συνελήφθησαν μέχρι τώρα τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε (5) μέλη της
Βρέθηκε πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, γεωργικών εργαλείων κ.α.
Συνολικά από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις -52.000- ευρώ 

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, συνελήφθησαν την (18-1-2013) και πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 32 και 35 ετών αντίστοιχα, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούνται , μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» αυτής, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, αφορά - τα κατά περίπτωση – αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή χρήσης, καθώς και παραβάσεις των Νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και αλλοδαπούς. 

Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:
  • Την 28-10-2012, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία, αφαίρεσαν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές καθώς και ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.
  • Την 9-12-2012, στην Γερακάδα Κορώνης Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν δύο (2) εξοχικές κατοικίες, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα καθώς και δύο (2) Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα.
  • Την 26-12-2012, στην περιοχή Λούτσα Φοινικούντας Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές καθώς και γεωργικά εργαλεία.
  • Την 29-12-2012, στην Γιάλοβα Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία, αφαίρεσαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και εργαλεία.
  • Την 30-7-2012, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -52.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερις οικίες μελών της ομάδας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 




  • Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.
  • Δύο (2) σιδερογροθιές.
  • Μικροποσότητα κάνναβης.
  • Πλήθος οικιακών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, γεωργικά εργαλεία, καθώς και μια μοτοσικλέτα, ως προϊόντα κλοπής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογες πράξεις κλοπών, μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. ( Τ/Φ: 27210-44641 και 27210-44644).




Εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο διαρρήξεις και μία υπόθεση ρατσιστικής ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στη Ζάκυνθο. 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων ρατσιστών λαθρομεταναστών Ρουμανικής καταγωγής οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 16.01.2013 για την διάρρηξη οικίας στην Ζάκυνθο. 

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών Ζακύνθου η ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στις Βολιμές Ζακύνθου τις πρωινές ώρες της (17.07.2012) καθώς και δύο διαρρήξεις σε κυλικείο δημοτικού σχολείου και σε αρτοποιείο στην Ζάκυνθο κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν χρήματα. 

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων υπηκόων Ρουμανίας (τριών ανδρών και μίας γυναίκας) ηλικίας 26,33,38 και 37 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το βράδυ της (16.01.2013) στο Σκουληκάδο Ζακύνθου, για την διάρρηξη οικίας 71χρονου από την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ. 

Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η κοινή τους δράση στις υποθέσεις:
  • Ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στις Βολιμές Ζακύνθου, τις πρωινές ώρες της (17.07.2012) κατά την οποία με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από την οικία του ηλικιωμένου 2.200 ευρώ περίπου
  • Διάρρηξης σε κυλικείο δημοτικού σχολείου, το βράδυ της (19.11.2012), από το οποίο αφαίρεσαν 300 ευρώ περίπου
  • Διάρρηξης σε αρτοποιείο στις (27.09.2012) το πρωί από το οποίο αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό
Οι τέσσερεις υπήκοοι Ρουμανίας οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Ζακύνθου.



Έναρξη λειτουργίας των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ιδρύονται δύο (2) Τμήματα και εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα
Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης – 11 414 – δέχεται καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας όλο το 24ώρο, ενώ παράλληλα ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας 










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου