Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έβαζαν τους λάθρο να φορούνε... pampers


Ξήλωσαν κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Ένα ταξιδιωτικό γραφείο - βιτρίνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα δήθεν υποκατάστημα στην Κωνσταντινούπολη και δεκάδες επιβάτες - μαϊμού «έκρυβαν» ένα από τα μεγαλύτερα και άψογα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Το ελληνικό κύκλωμα παραλάμβανε τους αλλοδαπούς από την Κωνσταντινούπολη και τους μετέφερε στη...
Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η μεταφορά γινόταν πάντα με λεωφορεία, ενώ το κύκλωμα χρησιμοποιούσε εικονικούς επιβάτες, οι οποίοι έπαιρναν 100 ευρώ ο καθένας για κάθε <<ταξιδάκι>>. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες, που πλήρωναν μέχρι και 4.000 ευρώ, στοιβάζονταν σε ειδικές κρύπτες στο χώρο αποσκευών ή ακόμη και στην οροφή, ταξιδεύοντας μέχρι και για δέκα ή δεκαπέντε ώρες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους φορώντας ακόμη και... πάμπερς, γιατί οι στάσεις απαγορεύονταν. Το χειρότερο όμως είναι ότι σε κάποια δρομολόγια οι διακινητές δεν εφοδίαζαν τους αλλοδαπούς ούτε καν με <<πάμπερς>> με συνέπεια να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το χώρο όπου βρίσκονταν στοιβαγμένοι και ως... τουαλέτα.

Το διεθνές δίκτυο ξεκινούσε από την Τουρκία και απλωνόταν μέσω της Ελλάδας σε ολόκληρη την Ευρώπη μεταφέροντας λαθρομετανάστες με λεωφορεία, πλοία και φορτηγά προς κάθε κατεύθυνση. ο κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, ως κομμάτι του διεθνούς δικτύου, αναλάμβανε να φέρνει αρχικά Γεωργιανούς από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια να τους περνάει στην Ευρώπη, ενώ αργότερα οι δουλειές τους <<επεκτάθηκαν>> μεταφέροντας πλέον και Αφγανούς,  Πακιστανούς ή υπηκόους από άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, οι οποίοι συνωστίζονταν στην Κωνσταντινούπολη περιμένοντας να έρθει η σειρά τους. <<Η οργάνωση ήταν απίστευτη, ενώ υπήρχε αυστηρός κώδικας σιωπής. Κανένας δε μιλούσε. Είχε εδραιωθεί ένα καθεστώς φόβου>>, εξηγεί στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., που ηγήθηκε της υπόθεσης.

Σε μία αστυνομική επιχείρηση τεράστιων διαστάσεων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ταυτόχρονα σε 10 χώρες, με τη συμμετοχή και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά 103 άτομα. Από αυτά οκτώ άτομα, τρεις άντρες και πέντε γυναίκες, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 32 ατόμων από τα οποία τα πέντε έχουν ήδη εντοπιστεί και συλληφθεί από τις γερμανικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό πως η οργάνωση είχε κατορθώσει μόνο το τελευταίο διάστημα  να αποκομίσει από τις παράνομες μεταφορές αλλοδαπών περίπου 600.000 ευρώ. Αξιωματικοί επισημαίνουν πως ανάμεσα στα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη είναι και ένας 59χρονος, που φέρεται ως <<εγκέφαλος>> του ελληνικού κυκλώματος, καθώς και ο 31χρονος ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου - μαϊμού.

agelioforos.gr


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για συμμετοχή σε δίκτυο διακίνησης
μη νόμιμων μεταναστών που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη
Συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη οχτώ (8) μέλη του δικτύου,
μεταξύ των οποίων το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης
Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης
που στήριξε και οργάνωσε η Europol σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
Σ χηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον (32) ατόμων για την ίδια υπόθεση,
εκ των οποίων τα (5) είναι ήδη συληφθέντα από την Γερμανική Αστυνομία
Εκτιμάται ότι περιήλθε στην εγκληματική οργάνωση από την
παράνομη δραστηριότητα της χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (600.000) ευρώ
Εξαρθρώθηκε , μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Γερμανικές Αστυνομικές Αρχές, εγκληματική οργάνωση, ύστερα από επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol και η οποία πραγματοποιήθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (σχετ. το από 30-01-2013 Δελτίο Τύπου της Europol ).
Πραγματοποιήθηκε την 29-01-2013 ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) ημεδαποί (3 άνδρες – 5 γυναίκες), εκ των οποίων 59χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Σε βάρος των ανωτέρω εκκρεμούσαν Εθνικά και Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της « Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον (32) ατόμων, μεταξύ των οποίων και τα υπόλοιπα 5 μέλη της οργάνωσης, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χωρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καθώς και της «Συνέργειας» στα εν λόγω αδικήματα. Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα 5 μέλη (4 άνδρες – 1 γυναίκα) που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, έχουν ήδη συλληφθεί από την Γερμανική Αστυνομία .
Από την μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, που αποτελούνταν από 13 μέλη, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011, διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας στην Γερμανία.
Στα πλαίσια της εγκληματικής της δράσης, η οποία καθοδηγούνταν από τον 59χρονο «εγκέφαλο» της οργάνωσης, συστήθηκε επιχείρηση «βιτρίνα» -, γραφείο γενικού τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτησίας 31χρονου, ο οποίος και συνελήφθη, ως μέλος της οργάνωσης.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω πραγματοποιούσαν δρομολόγια στη Γερμανία με λεωφορεία του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου, το οποίο είχε υποστεί ειδικές τροποποιήσεις και είχαν κατασκευαστεί ειδικές κρύπτες, με σκοπό την απόκρυψη μη νόμιμων μεταναστών. Προκειμένου η όλη επιχείρηση να προσομοιάζει με ταξίδι τουριστών, χρησιμοποιούσαν εικονικούς επιβάτες, οι οποίοι έναντι χρηματικής αμοιβής των (100) ευρώ, συμμετείχαν σε αυτό.
Η αμοιβή της οργάνωσης ανέρχονταν σε (4.000) ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη της αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (600.000) ευρώ.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν τόσο στις οικίες των συλληφθέντων όσο και σε χώρους του προαναφερόμενου τουριστικού γραφείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
 • Τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων
 • Πλήθος κινητών τηλεφώνων
 • Ταξιδιωτικά εισιτήρια με προορισμό διάφορες χώρες της Ε.Ε
 • Αποδεικτικά κρατήσεων ξενοδοχείων εξωτερικού
 • Ημερήσια βιβλιάρια δρομολογίων τουριστικών λεωφορείων
 • Πακέτα λαθραίων τσιγάρων κά
Σημειώνεται ότι τόσο ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης όσο και δύο ακόμη μέλη της, έχουν συλληφθεί ξανά κατά το παρελθόν για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από τη Τουρκία στο εσωτερικό της επικράτειας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης και να διακριβωθεί η τυχόν σύνδεσή της με άλλη εγκληματική οργάνωση, η οποία υποβοηθούσε το έργο της.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στην Ηλεία 

Συνελήφθη στην Κρήτη ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά δώδεκα άτομα
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από ογδόντα διαρρήξεις σε οικίες της περιοχής
Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 300.000 ευρώ
Οι δράστες είχαν αφαιρέσει και έξι κυνηγετικά όπλα
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, πληθώρα διαρρήξεων σε οικίες στην Ηλεία.
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά δώδεκα υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της σύστασης - συμμέτοχης σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη σήμερα (31-1-2013) το πρωί, στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένας 25χρονος Αλβανός ο οποίος είναι ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος συντονισμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από εξειδικευμένη εργαστηριακή έρευνα.
Ειδικότερα οι δράστες είχαν συστήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, και διακριτούς ρόλους, η οποία διέπραττε κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια στην Ηλεία, αφαιρώντας κυρίως φορητά αντικείμενα και χρήματα, όπως κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλεφωνά, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές και κυνηγετικά όπλα.
Για τη διάπραξη των κλοπών, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Πιο συγκεκριμένα επέλεγαν τρία ή τέσσερα κοντινά σπίτια, σπάζοντας είτε με λακτίσματα είτε με χρήση αιχμηρών αντικειμένων τις πόρτες, ενώ τα αντικείμενα που αφαιρούσαν τα μετέφεραν συνήθως μέσα σε μαξιλαροθήκες.
Τα κλοπιμαία τα απέκρυπταν αρχικά σε οικία που είχαν μισθώσει στον Πύργο και στη συνέχεια τα εκποιούσαν μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία. Για τις ηλεκτρικές συσκευές που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν επέλεγαν τη μεταπώλησή τους σε ομοεθνής τους στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 81 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κλοπές στις εξής περιοχές:
 • Δέκα στον Πύργο
 • Οκτώ στη Βαρβάσαινα
 • Πέντε στα Γρανιτσαίικα Πύργου
 • Πέντε στο Λαντζόι
 • Τέσσερις στο Καταράχι Πύργου
 • Τέσσερις στα Λασταίικα
 • Τέσσερις στο Κατάκολο
 • Τέσσερις στο Τραγανό Πύργου
 • Από τρεις (3) στον Άγιο Ιωάννη, στο Κατσαρού, στο Σκουροχώρι, τα Χανάκια και στο Λεβεντοχώρι
 • Από δύο στο Ντόμπρινο, στον Αμπελώνα, στην Παλαιοβαρβάσαινα, στο Καρακοχώρι, στη Σαλμώνη, στο Κατσικάρι, στο Κολίρι και στο Λάνθι
 • Ενώ από μία κλοπή διέπραξαν στο Βούναργο, στο Λαμπέτι, στη Μούτελη, στον Πλάτανο, στην Ξηλοκέρα και στο Καράτουλα
Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 310.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 43.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των κοσμημάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών που αφαίρεσαν ανέρχεται περίπου στις 270.000 ευρώ.
Επίσης, στα πλαίσια των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ενεργήθηκαν έξι κατ’ οίκων έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οποίες βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει οι δράστες τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.
Παράλληλα κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη κλοπών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.
 Ρατσιστική επίθεση από δύο γύφτους

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. στη Θήβα
Οι δράστες, μετά από καταδίωξη, εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς ενώ αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους
Επίσης τραυμάτισαν 24χρονη αστυνομικό της Ομάδας 

Συνελήφθησαν, σήμερα (31-01-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί VROMA , μία 36χρονη και ένας 22χρονος, συγγενείς μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή, εξύβριση και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 00:30΄ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην πόλη της Θήβας κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. 

Στη θέα των αστυνομικών, ο 22χρονος οδηγός προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Λίγα λεπτά αργότερα το αυτοκίνητο των δραστών, αφού προκάλεσε υλικές φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, προσέκρουσε σε κολώνα της Δ.Ε.Η. και ακινητοποιήθηκε. 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι δύο δράστες εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψή τους, ενώ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν την 24χρονη αστυνομικό της Ομάδας, η οποία μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών, ενώ το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες κατασχέθηκε .
Οι συλ ληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε υποκατάστημα τράπεζας στις Ερυθρές Αττικής 

Ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δύο δράστες, 33χρονος υπήκοος Vardarska, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων
Σημειώνεται ότι έχει ήδη ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 33χρονου δράστη στη διάπραξη σωρείας ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αρκαδίας
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, σε υποκατάστημα τράπεζας στις Ερυθρές Αττικής.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 33χρονο υπήκοο Vardarska, ο οποίος συμμετείχε σε πέντε ακόμη ένοπλες ληστείες, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αρκαδίας.
Ειδικότερα, την 23-11-2012 το πρωί στις Ερυθρές Αττικής, ο 33χρονος εισήλθε στη τράπεζα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κατευθύνθηκε προς τα δύο ταμεία του υποκαταστήματος, όπου με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 12.000 περίπου ευρώ. Ακολούθως ο δράστης επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 33χρονου δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 33χρονου δράστη στη διάπραξη τριών ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, στις περιοχές των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, Βασιλικού Ευβοίας και Οινοφύτων Βοιωτίας (σχετικά τα από 19-01-2013, 27-09-2012 και 25-09-2012 Δελτία Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Επιπλέον ο 33χρονος συμμετείχε σε δύο ακόμη ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή Άστρος Κυνουρίας Αρκαδίας.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου για ταυτοποίηση του συνεργού του 33χρονου και τον εντοπισμό των δραστών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εξάρθρωση, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης για σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες και καταστήματα, ανατινάξεις και διαρρήξεις ΑΤΜ, πυροβολισμούς κατά αστυνομικών και πολιτών, καθώς και άλλα αδικήματα σε Αττική, Βοιωτία και Πελοπόννησο
«Καλημέρα σας,
από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνες μεθοδικές έρευνες, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε σωρεία ληστειών σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, εκρήξεις και διαρρήξεις Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών (ΑΤΜ), απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, κλοπές από οικίες, κλοπές οχημάτων, καθώς και νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους.
Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε Αττική, Βοιωτία και Πελοπόννησο και ειδικότερα στις πόλεις Άργος, Πύργος, Σαλαμίνα, Σπάρτη, Κυπαρισσία και Βοιωτία.
Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν:
 • εννέα (9) ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες, από τις οποίες αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000)
 • έξι (6) εκρήξεις και διαρρήξεις Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών και
 • δέκα (10) κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων
Χθες (30-01-2013) το πρωί, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επτά (7) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 40 ετών, ένας (1) 34χρονος υπήκοος Ρουμανίας και τέσσερις (4) Έλληνες, ηλικίας 61, 74, 46 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται δύο (2) ακόμα.
Τονίζεται ότι οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές πράξεις.
Επιπλέον, συνελήφθη και μία 54χρονη υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για κλοπή κατά συναυτουργία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας αφορά, πλέον των ανωτέρω, και σε άλλα δύο άτομα και συγκεκριμένα σε ένα 29χρονο και ένα 35χρονο υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και διαμερίσματα που ενοικίαζαν οι δράστες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASNIKOV με αορτήρα ανάρτησης και γεμιστήρα τύπου «μπανάνα», που περιείχε τριάντα (30) φυσίγγια
 • πέντε (5) γεμιστήρες για το ίδιο τυφέκιο κενοί φυσιγγίων
 • τρία (3) πιστόλια TOKAREV με γεμιστήρα επτά (7) φυσιγγίων το καθένα
 • δύο (2) γεμιστήρες για το ίδιο πιστόλι με επτά φυσίγγια ο καθένας
 • ένα (1) πιστόλι – στυλό
 • πέντε (5) χειροβομβίδες, ανατολικού τύπου με πυροδοτικούς μηχανισμούς
 • ένας (1) αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός,
 • ένα (1) μπλε αλεξίσφαιρο γιλέκο,
 • δύο (2) γιλέκα – εξαρτήσεις μεταφοράς οπλισμού. Στο ένα από αυτά, υπήρχαν θήκες για πιστόλι και τέσσερις (4) προσαρμοσμένοι γεμιστήρες τυφεκίου KALASNIKOV με τριάντα (30) φυσίγγια ο καθένας,
 • εκατοντάδες φυσίγγια για KALASHNIKOV και TOKΑREV,
 • το χρηματικό ποσό των δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) Ευρώ
 • ένας (1) φορητός ηλεκτρικός αεροσυμπιεστής (κομπρεσέρ), ένα (1) μανόμετρο και ένας (1) ηλεκτρικός τροχός,
 • δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες S.I.M.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ανάλυση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και πειστηρίων που προέκυπταν κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων αναφορικά με τις ληστείες και τις εκρήξεις-διαρρήξεις, οι έντεκα (11) δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη δραστηριότητα και συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).
Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση των υποθέσεων έπαιξε και η ταύτιση των ανευρεθέντων, σε κάθε περίπτωση, βιολογικών υλικών (DNA) με το αντίστοιχο βιολογικό υλικό (DNA) των συλληφθέντων.
Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια των εγκληματικών τους πράξεων, είχαν διακριτούς ρόλους (επιτηρητές - τσεκαδόροι, τσιλιαδόροι, συντονιστές επικοινωνιών κ.λπ.), ενώ συχνά, ανάλογα με το στόχο, άλλαζε ο ρόλος του καθενός. Σε περιπτώσεις μάλιστα, σύλληψης παλαιοτέρων μελών στην οργάνωση στρατολογούνταν νέα μέλη.
Πριν διαπράξουν τις ληστείες, οι δράστες χαρτογραφούσαν την κάθε περιοχή, επόπτευαν τους στόχους, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων τραπεζών και των χρηματαποστολών. Αφού εντόπιζαν τα τρωτά σημεία των κτιρίων, στα οποία στεγάζονται τα υποκαταστήματα των τραπεζών, τα εκμεταλλεύονταν, προκειμένου να εισέλθουν με ευκολία στο εσωτερικό τους.
Σε πολλές περιπτώσεις πριόνιζαν, από τις προηγούμενες μέρες, τα κάγκελα παραθύρων των υποκαταστημάτων, ώστε να είναι εύκολη η είσοδός τους σε αυτά. Επισημαίνεται ότι μετά τον πριονισμό, κολλούσαν πρόχειρα τα κάγκελα στη θέση τους με σιδερόστοκο, ώστε να μην γίνει η πράξη τους αντιληπτή από τους υπευθύνους.
Τα μέλη της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν το βαρύ οπλισμό τους είτε για εκφοβισμό ατόμων είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε τυχόν παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους. Επίσης, δεν δίστασαν να τα χρησιμοποιήσουν και εναντίον αστυνομικών στις περιπτώσεις που εγκλωβίσθηκαν κατά τη διαφυγή τους.
Επιπλέον, διέθεταν τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις και τα μέσα για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για τη διάρρηξη των Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών.
Κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία άλλα μέλη της ομάδας είχαν αφαιρέσει από διάφορες περιοχές της Αττικής και είχαν τοποθετήσει σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, είτε αυτοκίνητα με πλαστογραφημένα συνοδευτικά έγγραφα.
Παράλληλα, για την επίτευξη του σκοπού τους ενοικίαζαν χώρους – διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου απέκρυπταν τα μέσα και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των εγκληματικών τους πράξεων (οπλισμός, κλεμμένα οχήματα, υλικά για τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, φορητοί ηλεκτρικοί αεροσυμπιεστές, μανόμετρα, ηλεκτρικοί τροχοί, είδη ρουχισμού κ.λπ).
Τα χρήματα που αποκόμιζαν από τις ληστείες τα επένδυαν σε ακίνητα και καταστήματα, ενώ διαβίωναν με πολυτελή τρόπο.
Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».
ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
1. Την 23-05-2012, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και καπέλα, εισήλθαν σε Τράπεζα στην Ηλιούπολη και με την απειλή πολεμικού τυφεκίου τύπου Κalashnikov και πιστολιού, αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων από διερχόμενη οδηγό, το αυτοκίνητό της και διέφυγαν προς τη Λ. Βουλιαγμένης, όπου στη συμβολή με την οδό Αγ. Βασιλείου στον Άγιο Δημήτριο, πυροβόλησαν κατά αστυνομικών.
Στη συνέχεια, στην περιοχή του Π. Φαλήρου πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον οδηγό διερχόμενου ΤΑΞΙ, με το οποίο και διέφυγαν.
2. Στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου 2012, σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Θήβα, έκοψαν τα κάγκελα παραθύρου στο πίσω μέρος του υποκαταστήματος, με σκοπό να διευκολύνουν την είσοδό τους στο υποκατάστημα για τη διάπραξη ληστείας που σχεδίαζαν.
3. Την 12-4-2012 αποπειράθηκαν να διαπράξουν ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας στον Πύργο Ηλείας, με την απειλή Κalashnikov και πιστολιού, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς οι υπάλληλοι ασφάλισαν έγκαιρα το χρηματοκιβώτιο.
4. Στις 20-10-2011 τα ξημερώματα, έκοψαν και αφαίρεσαν τους πύρους από τη θύρα εξόδου κινδύνου υποκαταστήματος Τράπεζας στη Σαλαμίνα Αττικής και το μεσημέρι της ίδιας μέρας, δύο από τα μέλη της οργάνωσης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, άνοιξαν με λοστό τη διερρηγμένη θύρα εξόδου κινδύνου, μπήκαν στο υποκατάστημα, το οποίο είχε παύσει τις εργασίες του για το κοινό, και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν.
5. Στις 3-10-2011 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας στον Άγιο Δημήτριο από παράθυρο, το οποίο ήταν ανοικτό, αφού είχαν νωρίτερα κόψει τα μεταλλικά του κιγκλιδώματα και με την απειλή πολεμικού τυφεκίου τύπου Κalashnikov, αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
6. Στις 4-10-2010 τα ξημερώματα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε Τράπεζα στο Άργος και με την απειλή πολεμικού τυφεκίου τύπου Kalashnikov και πιστολιών αποπειράθηκαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Ειδοποιηθήκαν από συνεργό τους ότι στο σημείο προσέγγιζαν αστυνομικοί και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία οι δράστες πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση τους αστυνομικούς και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό.
7. Στις 4-3-2011 το πρωί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Σπάρτη και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
8. Στις 4-4-2011 το μεσημέρι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
9. Στις 19-4-2011 το μεσημέρι, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Νέα Ιωνία Αττικής, από παράθυρο του οποίου είχαν νωρίτερα κόψει τα μεταλλικά κιγκλιδώματα και με την απειλή πολεμικού τυφεκίου τύπου Κalashnikov, αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
10. Στις 21-9-2011 το πρωί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας στα Βάγια Βοιωτίας και με την απειλή ενός πιστολιού και ενός πολεμικού τυφεκίου Κalashnikov αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και μία (1) τραπεζική επιταγή.
11. Στις 13-12-2010 το πρωί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα S/M στην Ε.Ο. Σπάρτης - Γυθείου και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
ΕΚΡΗΞΕΙΣ-ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
1. Στις 26/11/2012 τα ξημερώματα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού ανατίναξαν Α.Τ.Μ. τράπεζας, που βρίσκεται σε κατάστημα S/M στο Μαρούσι και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
2. Στις 19/10/2012 τα ξημερώματα, στην πλατεία Τσάκου στην Αγία Παρασκευή και με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού ανατίναξαν A.T.M Τράπεζας και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
3. Στις 28/8/2012 τα ξημερώματα, ανατίναξαν με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό Α.Τ.Μ Τράπεζας στο Ίλιον και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
4. Στις 16/8/2012 τα ξημερώματα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανατινάξουν με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και να διαρρήξουν ΑΤΜ Τράπεζας στη Ν. Ιωνία.
5. Στις 15/08/2012 τα ξημερώματα, αποπειράθηκαν με χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού να διαρρήξουν ΑΤΜ Τράπεζας στη Μεταμόρφωση.
6. Στις 28/7/2012 τα ξημερώματα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού ΑΤΜ Τράπεζας στη Φιλοθέη.Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στην Αττική

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ενώ αναζητείται ακόμα ένας (1) συνεργός τους
Κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, χρυσαφικά και διαρρηκτικά εργαλεία
Συνολικά είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, που η αξία τους υπερβαίνει τις -80.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (30-1-2013) το πρωί, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 28 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της Νομοθεσίας Περί Όπλων, ενώ αναζητείται ακόμα ένας (1) ημεδαπός συνεργός τους. Επιπλέον, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, χθες (30-1-2013) το πρωί, στο Λουτράκι Κορινθίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, πραγματοποίησαν έλεγχο στους δύο αλλοδαπούς, όπου στην κατοχή τους και σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα (1) περίστροφο REPLICA , χρυσαφικά καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, μαζί με τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός, είχαν διαπράξει τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, στους Θρακομακεδόνες Αττικής, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις -80.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Καβάλα, Κομοτηνή και Γρεβενά 

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) διαρρήξεις και τρεις (3) απόπειρες
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων
Οι τρεις (3) από τους δράστες κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της Χώρας για κλοπές
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διαρρήξεις διαμερισμάτων, σε Καβάλα, Κομοτηνή και Γρεβενά.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων, εκ των οποίων, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 28 και 31 ετών και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 33 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι πέντε δράστες, από 13 έως 31 Μάιου του 2011, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων.
Προέκυψε επίσης ότι, κατά το διάστημα δράσης τους σαν ομάδα, διέπραξαν, με συνθέσεις που εναλλάσσονταν, εννέα (9) διαρρήξεις και τρεις (3) απόπειρες σε διαμερίσματα της Καβάλας, της Κομοτηνής και των Γρεβενών, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας 49.500 ευρώ περίπου, ένα (1) φορητό υπολογιστή και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται, ότι οι τρεις από τους δράστες, ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρας για κλοπές, ενώ οι άλλοι δύο έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν συμμετοχή τους και σε αλλά αδικήματα, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στη κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες στη Λακωνία 

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Συνολικά είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα που η αξία τους υπερβαίνει τις -42.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, στη Σπάρτη Λακωνίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (31-1-2013), στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 30 και 39 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, χθες (31-1-2013) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, οι ανωτέρω, διέρρηξαν οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών. Κατά τον έλεγχο, ο 30χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών, το οποίο κατασχέθηκε.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Σπάρτη Λακωνίας:
 • Την 20-12-2012 το πρωί, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. 
 • Την 21-12-2012 το πρωί, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και είδη ένδυσης. 
 • Την 24-12-2012 το πρωί, αφού μπήκαν σε οικία αλλοδαπής, αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και διατροφής. 
 • Την 4-1-2013 το μεσημέρι, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, είδη υπόδησης και προσωπικά αντικείμενα. 
 • Την 4-1-2013 το μεσημέρι, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ασημικά. 
 • Κατά το χρονικό διάστημα από 21-12-2012 έως 6-1-2013, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν κοσμήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα, με αξία που υπερβαίνει τις -42.000- ευρώ.
Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ οχήματος που χρησιμοποίησαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Θεσσαλονίκη: Ρωσοτσετσένος κατηγορείται για 12 διαρρήξεις

Μετρ των... διαρρήξεων αποδεικνύεται Ρωσοτσετσένος, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα χέρια των διωκτικών αρχών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ο 30χρονος ρωσοτσετσένος είχε συλληφθεί πριν από περίπου μία εβδομάδα εξαιτίας εντάλματος σύλληψης, που είχε εκδοθεί σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές.

Ωστόσο, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι ο 30χρονος από το Νοέμβριο του 2012 έως και τον Ιανουάριο  διέρρηξε άλλα δέκα διαμερίσματα και δύο γραφεία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από το εσωτερικό τους ο 30χρονος αφαιρούσε χρυσές λίρες, χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν υποκαταστήματα τραπεζών και εμπορικά καταστήματα 

Συνελήφθησαν, δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας, υπήκοοι Ουκρανίας
και Ρουμανίας αντίστοιχα
Οι δράστες χρησιμοποιώντας πλαστές χρεωστικές κάρτες και πλαστά
πιστοποιητικά, που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτά πρόσωπα, πραγματοποιούσαν
αγορές πιστώνοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς
Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις απάτης που αφορούν αγορές ειδών
κινητής τηλεφωνίας στη Λιβαδειά
Κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών χρεωστικών καρτών Ελληνικών και
ξένων τραπεζών, (1) πλαστό διαβατήριο και (4) κινητά τηλέφωνα
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν υποκαταστήματα τραπεζών και εμπορικά καταστήματα.
Συνελήφθησαν, προχθές (30-01-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 40χρονος υπήκοος Ουκρανίας και ένας 31χρονος υπήκοος Ρουμανίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 12:30΄ το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζή σε κεντρική εμπορική οδό της Λιβαδειάς και αμέσως έθεσαν αυτούς σε διακριτική παρακολούθηση θεωρώντας τις κινήσεις τους ύποπτες.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 40χρονος δράστης εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα και αγόρασε διάφορα είδη κινητής τηλεφωνίας, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε κοντινή οδό όπου τον περίμενε ο 31χρονος συνεργός του και επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχαν σταθμευμένο στο σημείο.
Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. ακινητοποίησαν, μετά από δυναμική επέμβαση, τους δύο δράστες και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματός τους, επιμελώς κρυμμένες, πλήθος πλαστών χρεωστικών καρτών, διαφόρων ελληνικών και αλλοδαπών τραπεζών, ένα πλαστό διαβατήριο και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα εντός των συσκευασιών τους, τα οποία κατασχέθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει από χρονικό διάστημα που διερευνάται, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών χρεωστικών καρτών και πιστοποιητικών, χρησιμοποιώντας στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτά πρόσωπα, με σκοπό την εξαπάτηση εμπορικών και τραπεζικών καταστημάτων και την πίστωση ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός του πλαστού διαβατηρίου, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αντιστοιχούσε σε διαβατήριο που ανήκε σε γυναίκα Πολωνικής υπηκοότητας, η οποία είχε δηλώσει την απώλειά του τον περασμένο Ιούλιο στις Πολωνικές Αρχές, ενώ τα στοιχεία που αναγράφονταν στο εσωτερικό του διαβατηρίου, αντιστοιχούσαν σε άνδρα Πολωνικής υπηκοότητας και συνέπιπταν με τα στοιχεία που αναγράφονταν στις πλαστές χρεωστικές κάρτες (κάρτες κλώνοι).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις απάτης που διέπραξαν οι δράστες νωρίτερα προχθές το πρωί, κατά τις οποίες ο 40χρονος χρησιμοποιώντας το πλαστό διαβατήριο και πλαστή χρεωστική κάρτα, προέβη στην αγορά τεσσάρων κινητών τηλεφώνων από δύο καταστήματα με είδη κινητής τηλεφωνίας στη πόλη της Λιβαδειάς, συνολικής αξίας (1.000) περίπου ευρώ.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης και πλαστογραφίας.
Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (31-01-2013) το απόγευμα στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου