Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

The Mall Μαρούσι ~ Νέα βομβιστική επίθεση +Βίντεο


Χωρίς τέλος η βία και η τρομοκρατία της άκρας αριστεράς.

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο άντρες ιδιωτικής ασφάλειας που τραυματίστηκαν ελαφρά από την ισχυρή έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10.45 το πρωί.

Περίπου 200 άτομα απομακρύνθηκαν από το χώρο του εμπορικού κέντρου μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σύμφωνα με τη ΝΕΤ. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες.


Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στην ιστοσελίδα Zougla. gr, 50 λεπτά νωρίτερα. Ο άγνωστός δεν προσδιόρισε επακριβώς το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Δεν ανέφερε επίσης, ποια οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη, δήλωσε όμως ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε κατασκευαστεί με ένα κιλό ζελατοδυναμίτιδας, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε amfo (μείγμα νιτρικής αμμωνίας και πετρελαίου), το οποίο χρησιμοποιείται, συνήθως, για να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Η χρήση του amfo δεν είναι άγνωστη στις Αρχές, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν τόσο σε χτυπήματα του «Επαναστατικού Αγώνα» όσο και της «Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς».

Την ίδια ώρα, και προκειμένου να αντλήσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί, αναφορικά με την έκρηξη, η αστυνομία παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), σημειώνοντας ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί δίπλα στις κυλιώμενες σκάλες κοντά στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου. Δεν χρειάστηκε πάντως η επέμβαση της πυροσβεστικής, γιατί δεν σημειώθηκε πυρκαγιά. Αυτή την ώρα το εμπορικό κέντρο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να συλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού και του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών συλλέχουν υπολείμματα του μηχανισμού. Για «χτύπημα υψηλού ρίσκου» κάνει λόγο η Ελληνική Αστυνομία.
Με εντολή της ΕΛΑΣ παραμένει κλειστό το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται την Κυριακή στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης υπό την προεδρία του υπουργού Νίκου Δένδια μετά την βομβιστική επίθεση στο Μαρούσι. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σημειώνεται ότι τις Κυριακές στο εμπορικό κέντρο κυκλοφορεί πλήθος κόσμου, γιατί μπορεί να μην λειτουργούν εμπορικά καταστήματα, αλλά λειτουργούν κινηματογράφοι, καφετέριες και εστιατόρια.

«Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και προσπαθούν να το αποσταθεροποιήσουν. Η δημοκρατία δεν φοβάται την τρομοκρατία τέτοιες ενέργειες δεν θα κάμψουν το ηθικό και το φρόνημα κανενός» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου καταδικάζοντας την επίθεση.

Το περιστατικό καταδίκασαν με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τασούλας και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.


Πηγή: skai.gr















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου