Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκε ακόμη μία ρατσιστική δολοφονία


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 53χρονου Έλληνα, τον Δεκέμβριο του 2011 στο Λαλιώτη Κορινθίας.

Δράστες είναι Αλβανοί λαθρομετανάστες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα στις περιοχές της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος...
επτά (7) μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται και στην ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας.


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 5-12-2011 το πρωί, στο Λαλιώτη Κορινθίας, καθώς και οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών, κλοπών, κλοπής οχημάτων και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, σε βάρος επτά (7) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται ακόμα στην ανθρωποκτονία 82χρονου Έλληνα και σωρεία ένοπλων ληστειών, σε Κορινθία και Φθιώτιδα, που εξιχνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012. (Σχετικό το από 11-9-2012 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Υπενθυμίζεται ότι τρία από τα μέλη της οργάνωσης, τρεις (3) αλλοδαποί λαθρομετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών αντίστοιχα, είχαν συλληφθεί την 8-9-2012 στο Κιάτο Κορινθίας, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Όπως είχε προκύψει τότε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Ως κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, την 5-12-2011 το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν σε διώροφη κατοικία, όπου διέμενε στο ισόγειο ένας 53χρονος ημεδαπός και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του, με τη χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο. Στην συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 48χρονου.


Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, έχουν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, κλοπές οχημάτων και απόπειρας κλοπής:

Την 1-9-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν μέλη οικογενείας, με την απειλή όπλου και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το όχημα της οικογενείας, με το οποίο διέφυγαν.

Την 27-8-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Δίλοφο Λάρισας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και ένα όχημα, με το οποίο διέφυγαν.

Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -52.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου