Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Θα το στρώσει αύριο στη Θεσσαλονίκη;



Ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που επηρεάζει από χθες το μεσημέρι τη χώρα μας

Χιόνια αναμένονται ακόμη και μέσα στη Θεσσαλονίκη. Αύριο το βράδυ...
και τις πρωινές ώρες της Κυριακής προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

 Όπως επισημαίνει ο διδάκτωρ μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Μιχάλης Σιούτας, «τη νύχτα του Σαββάτου και την Κυριακή οι χιονοπτώσεις πιθανόν να επηρεάσουν και τους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με ενδεικτικό υψόμετρο χιονογραμμής τα 300 μέτρα».

Ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που επηρεάζει από χθες το μεσημέρι τη χώρα μας. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και φτάνουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί στη Μακεδονία από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη. Ισχυρές ήταν χθες οι βροχοπτώσεις, ενώ «σημειώθηκε ασυνήθιστη ηλεκτρική δραστηριότητα (αστραπές, κεραυνοί) στα ανοιχτά του Θερμαϊκού, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και στη συνέχεια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», σημειώνει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις, τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες σε ολόκληρο το οδικό επαρχιακό δίκτυο του νομού Καστοριάς, ενώ στο νομό Γρεβενών αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους Γρεβενών-Σαμαρίνας από το 24ο έως το 54ο χιλιόμετρο, Γρεβενών-χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας (24ο-45ο), Γρεβενών-Περιβολίου (25ο-43ο) και στους ορεινούς οικισμούς του νομού.

Στο νομό Κοζάνης στην εθνική οδό Κοζάνης-Ιωαννίνων (από το 49ο έως το 97ο χιλιόμετρο), στο νομό Φλώρινας στους δρόμους Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου Πρεσπών και στο δρόμο Αετού-Νυμφαίου.

Της Μαριάνας Ε. Παπαδάκη / Μακεδονία









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου