Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Απολύσεις στο Δημόσιο! (Πρωταπριλιά σήμερα)


"Επίορκους" και ακατάλληλους υπαλλήλους βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για αποχωρήσεις από το Δημόσιο εντός του 2013.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διεκπεραίωση 3.900 πειθαρχικών διώξεων ώς το τέλος του χρόνου, προκειμένου να πάρει παράταση για περαιτέρω αποχωρήσεις αφού προχωρήσει πρώτα η αξιολόγηση του προσωπικού.

Το πλάνο που παρουσιάζει η κυβέρνηση στην τρόικα που επιστρέφει εντός της εβδομάδας στην Αθήνα προβλέπει ότι μετά τις απολύσεις...
των επίορκων, θα ακολουθήσει η υλοποίηση των πέντε σημείων του σχεδίου Μανιτάκη, με στόχο οι επόμενες αποχωρήσεις να γίνουν το 2014 μέσα από τους 25.000 υπαλλήλους που θα υπαχθούν σταδιακά σε διαθεσιμότητα κατά το τρέχον έτος, όπως αναφέρουν Τα Νέα.



Τα πέντε σημεία του σχεδίου


  • Σχεδιασμός νέων δομών: Θα πρέπει να αποφασιστεί ποιο στόχο καλείται να επιτελέσει κάθε φορέας του Δημοσίου και στο πλαίσιο αυτό θα καθοριστεί ποιες δομές χρειάζονται. Η διαδικασία αυτή ήδη εφαρμόστηκε με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων
  • Νέες θέσεις εργασίας: Βάσει των νέων οργανογραμμάτων, σε κάθε διεύθυνση, τμήμα ή άλλη δομή θα προβλεφθεί ο αριθμός των θέσεων που χρειάζονται και για κάθε θέση θα καθοριστεί συγκεκριμένο εργασιακό προφίλ και προσόντα. 
  • Πρώτη αξιολόγηση: Βάσει των νέων οργανογραμμάτων, θα προκύψει για παράδειγμα πως σε κάποια δομή χρειάζονται 400 θέσεις και υπάρχουν 475 δημόσιοι υπάλληλοι. Θα γίνει μία πρώτη αξιολόγηση προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 75 με τα λιγότερα προσόντα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά.
  • Σταθερή αξιολόγησης: Έχουν κληθεί όλες οι υπηρεσίες να προκαθορίσουν τους στόχους, που θα επιτυγχάνονται σε ετήσια βάση με δυνατότητα τριμηνιαίου επαναπροσδιορισμού.
  • Καταργήσεις φορέων: Μέσα στον Απρίλιο θα προωθηθεί και η διαδικασία για τη συγχώνευση ή κατάργηση περίπου 700 φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Σε αυτούς απασχολούνται 13.000 υπάλληλοι, σημαντικό μέρος των οποίων θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και εάν δεν μετακινηθεί μέσα σε ένα έτος θα αποχωρήσει οριστικά.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου