Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ενδιαφέρθηκε πολιτικό κόμμα για την φρίκη του ΟΑΕΕ


ΟΑΕΕ: Οργανισμός Αφαίμαξης Ελευθέρων Επαγγελματιών

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ. ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

"Μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, εκείνοι που είναι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ, νυν ΟΑΕΕ, παρακολουθούν με απελπισία τον ωμό εκβιασμό που υφίστανται από τις πρακτικές του Ταμείου τους σε σχέση με την είσπραξη των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θύματα της δυσπραγίας και της οικονομικής κρίσης. Αντί η διοίκηση του ταμείου τους να αντιδράσει βοηθητικά,...

προσφέροντας ευελιξία τόσο στις χρεώσεις όσο και στον τρόπο αποπληρωμής, υιοθετεί ολοένα και πιο πιεστικά μέτρα για την είσπραξη, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι πιέζεται από την τρόϊκα.


Δεν έχει καμία λογική να απαιτούνται από άνεργους, στην πραγματικότητα, επαγγελματίες:

• να πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα, μέσω αυτόματης αναπροσαρμογής, ανά τριετία σε υψηλότερα κλιμάκια
• να εφαρμόζονται εξωπραγματικές και άκαμπτες ρυθμίσεις δόσεων αποπληρωμής
• να διακόπτεται η υγιεινομική κάλυψη των αδυνατούντων να ανταποκριθούν
• να αποκλείονται από πιθανές εργασίες λόγω μη παροχής ασφαλιστικής ενημερότητας στους αδυνατούντες

O Τομεάρχης Οικονομίας της ΔΡΑΣΗΣ Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η Δράση ζητά να αλλάξει η παράλογη αυτή κατάσταση και να υιοθετηθεί σύστημα ευελιξίας όπου οι ασφαλισμένοι να επιλέγουν το ποσό στο οποίο μπορούν να ανταποκριθούν, με αντίστοιχη αναπροσαρμογή των καλύψεων και των μελλοντικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους. 
Ζητά επίσης να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις όσων αδυνατούν να πληρώσουν. Η διακοπή των καλύψεων τους είναι αρκετή τιμωρία. Η δικαστική δίωξη είναι μία απαράδεκτη υπερβολή.
Προέχει η προσαρμογή στην πραγματικότητα."


Nassos Chryssinas


ΟΑΕΕ: Οργανισμός Αφαίμαξης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Το κράτος αποφασίζει χωρίς εσένα για σένα και σε υποχρεώνει με απειλές και ποινές να πληρώνεις την ασφάλιση ΣΟΥ, μετατρέποντας το περιβόητο "δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση" σε μια ακόμα υποχρέωση, αδιαφορώντας αν τη βγάζεις καθαρή οικονομικά ή μπαίνεις μέσα με τα τσαρούχια κάθε μήνα. Κι όλα αυτά για να πάρεις -αν πάρεις- μια σύνταξη πείνας που θα έχει το ταμείο τη δυνατότητα να σου δίνει ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση όταν θα είσαι σε ηλικία σύνταξης. Όλα αυτά για να έχεις περίθαλψη σε νοσοκομεία που ΔΕΝ επιλέγεις και σε γιατρούς που σου φοράει επειδή έτσι γουστάρει. 
 
Υπάρχει βέβαια, η διαρκής αριστερόστροφη αλλά και δεξιά κρατικιστική δικαιολογία που ακούω: "πρέπει να είναι υποχρεωτική η ασφάλιση γιατί υπάρχουν και βλάκες που δεν τους κόβει να πάνε να ασφαλιστούν". Ακόμα και το δικαίωμα στη βλακεία είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ βρε παιδιά. Αφήστε με να είμαι ΒΛΑΚΑΣ και να ασφαλιστώ όπου γουστάρω -κι αν γουστάρω- από το να είμαι ΕΞΥΠΝΟΣ και να αιμορραγώ υπέρ ΟΑΕΕ κάθε δίμηνο. Έλεος κάπου.


Ανδρέας Τσιρίδης



ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

"Με εισοδηματα ελ. επαγγελματιων 400-900 ευρω το μηνα, τα ταμεια [οαεε - τσμεδε] ζητουν 400-600 ευρω το μηνα! πλεον και στα χωρια, ο μινιμαρκετας θα θελει 500 ευρω το μηνα! δηλαδη περισσοτερα απο οσα εβγαζε!

θα ξυπνησουμε;; θα επιβαλλουμε λυση;;; πως μπορεις να βγαζεις 3,000 ευρω το μηνα για να πληρωσεις εφορια, ασφαλεια, δεη, ενοικια;;;

το καταλαβαινετε; ειμαστε σε πορεια προς τον τοιχο και με αμεση συγκρουση! ποια ανεργια 30%;;; ποια;;; το 90% των ελ. επαγγελματικων και μικρων επιχειρησεων εξωθειται σε ΒΙΑΙΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ και φυλακιση εντος τριμηνου! 

και ολα αυτα για να μεινουν για 2-3-6 μηνες ακομα οι συνταξεις στο υψος τους.
Ενας δημοσιος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ζησει με μειωση 10-20% του εισοδηματος. τα 2,000,000 των ανεργων, τα 2,000,000 των αυτοαπασχολουμενων και μικρων επιχειρησεων ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 90% ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ. ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.



Michail Georgakis


Και η είδηση: 400.000 «ραβασάκια» στους ελεύθερους επαγγελματίες για αναγκαστική πληρωμή οφειλών

Οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέητους στον ΟΑΕΕ, αναμένουν τώρα με τρόμο τα ειδοποιητήρια για αναγκαστική πληρωμή.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών στέλνει 400.000 «ραβασάκια», την ώρα που έμποροι ζητούν «πάγωμα» των οφειλών και διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης, μέχρι να καταφέρουν να ανακάμψουν. Οι περισσότεροι οφείλουν από 5.000 έως 10.000 ευρώ και δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να υπογράψουν οποιαδήποτε ρύθμιση, αφού δεν έχουν χρήματα για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Ορισμένοι από τους οφειλέτες πρέπει να προχωρήσουν σε ρύθμιση εντός δέκα ημερών, σε 48 δόσεις και τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα, τη στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους προς τον Οργανισμό. Για παράδειγμα, οφειλέτης ο οποίος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα πρέπει να πληρώνει τον μήνα 300 ευρώ μετά τη ρύθμιση, μαζί με ακόμη 900 ευρώ για τις τρέχουσες οφειλές του. Επίσης, αναφέρουν ότι στον φόβο των κατασχέσεων της περιουσίας τους, υπογράφουν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ωστόσο στη συνέχεια δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις.

Πολλοί από τους οφειλέτες, εξαιτίας του ότι χρωστούν, είναι ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υπενθυμίζεται πως με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένας στους δύο ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οφείλει εισφορές στον Οργανισμό και δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 780.000 ενεργά ασφαλισμένων, οι 370.000 έχουν οφειλές. Εξ αυτών στη συντριπτική τους πλειονότητα - περί τους 285.000 - οφείλουν ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 3.300 ευρώ.

Ο ΟΑΕΕ έχει προχωρήσει σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών, που ανέρχονται στα 4 δισ. ευρώ, μέχρι 60 δόσεις. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2013 και εφεξής.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι καταφεραν τελικα τον σκοπο τους.Να φερουν καθε κοινωνικο στρωμα καθε κατηγορια υπαλληλου (δημοσιος ιδιωτικος ελ.επαγγελματιας)τον εναν απεναντι στον αλλο.Αναφερομαι στο ¨δε μπορει να ζησει 1 δημοσιος με μειωση 10-20 τις εκατο΄.Δε φταιει ο δημοσιος για την καταντια αυτη αλλα η διοικηση που λεγεται βουλευτης υπουργος κτλ.Εμεις πρεπει να ενωθουμε για να τους νικησουμε διαχωριζοντας μας ειμαστε πιο ευκολος στοχος...Βλεπε αρχαια Ελλαδα πολλα παραδειγματα απο Σπαρτη -Αθηνα με περσες μεχρι σημερα κι αναλογισου......

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη λύση,ξύλο,ξύλο,ξύλο.Και μετά αφού τελείωσουμε προχωράμε σε ξύλο,ξύλο,ξύλο.Ενώ μετά περνάμε σε ξύλο,ξύλο,ξύλο.Μέχρι οι διευθυντάδες του ΟΑΕΕ βάλουν μυαλό και κατεβάσουν τις εισφορές εμείς τους ανταποδίδουμε με ξύλο,ξύλο,ξύλοξύλο,ξύλο,ξύλο.

Δημοσίευση σχολίου