Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ~ Τα ΑΕΙ-ΤΕΙ των κουκουλοφόρων




Να διακοπεί άμεσα η χρηματοδότητη του κράτους στα μπουρδέλα-φυτώρια κομματόσκυλων και τρομοκρατών.

Να ΦΥΓΟΥΝ οι κομματικές νεολέρες από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ΟΥΣΤ - ΡΑΟΥΣ - OΞΩ.





Μια αφίσα της φοιτητικής παράταξης Αριστερή Ενότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που διαφημίζει το πάρτι της, ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 17ης Απριλίου προκαλεί τη σφοδρή αντίδραση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αφίσα εικονίζεται ένας νέος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι ο οποίος κρατά στα χέρια του ένα Καλάσνικοφ.

H ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπλισε τα χέρια όσων επιχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους στη Χαλκιδική, τώρα, ενόψει φοιτητικών εκλογών, διαφημίζει με αφίσα ενός κουκουλοφόρου που κρατά Καλάσνικοφ, τη νεολαία του ως φυτώριο εγκληματιών. Υπάρχει ντροπή στο ΣΥΡΙΖΑ;".










Τέσσερις κατηγορίες στους επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Συμπλοκές μεταξύ φοιτητών και καταστροφές σε χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιά έγιναν από ομάδα νεαρών που εισέβαλε χθες στο Πανεπιστήμιο την ώρα που μέλη της φοιτητικής παράταξης της

Τέσσερις κατηγορίες στους επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, τα επτά άτομα που συνελήφθησαν την Τετάρτη για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.








Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί φασίστες φίλοι των συλληφθέντων για συμπαράσταση, ενώ υπήρχαν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Οι επτά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, όπου, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, τους απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες, οι τρεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και μία κακουργηματικού, που αφορά στο νόμο 189, περί διατάραξης κοινής ειρήνης με καλυμμένο πρόσωπο.

Οι συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση για ένα 24ωρο στην Ασφάλεια Πειραιά και αύριο, Παρασκευή θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να καταθέσουν το υπόμνημά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεσημέρι της Τετάρτης, ομάδα περίπου 40 ατόμων κρατώντας λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες, εισέβαλαν απρόκλητα στο χώρο του ιδρύματος στη διάρκεια εκδήλωσης φοιτητικής παράταξης, προκαλώντας φθορές ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο φοιτητές, 19 και 21 ετών.




Επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας: Ομηρία 24 καθηγητών και έξι τραυματίες φοιτητές


Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η βία στα Πανεπιστήμια από ομάδες ακραίων που δε διστάζουν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά επεισόδια προκειμένου να επιβάλουν τις απόψεις τους. Μετά τα επεισόδια της Τετάρτης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από ομάδα κουκουλοφόρων και τη σύλληψη επτά από αυτούς, την Πέμπτη το απόγευμα συνέβησαν τρομερά έκτροπα στο ΤΕΙ Πάτρας. Οπως αναφέρει το PatrasTimes, ομάδα σπουδαστών αντέδρασε όταν παρά το γεγονός πως έληξε σήμερα η διορία που είχε δοθεί στο υπουργείο να πάρει πίσω το σχέδιο "Αθηνά", τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον προϊιστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού.

Τότε φοιτητές του ΤΕΙ αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν επιμόνως τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών και αφού δεν συμφωνούσαν, αποφάσισαν να τους κλειδώσουν στο γραφείο επί πολλές ώρες. Σπουδαστές κατήγγειλα ότι μέλη της ΠΑΣΠ μαζί με "μπράβους" άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν σπουδαστές άλλων παρατάξεων!


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κάποιος πέταξε και κόκκινη μπογιά. Σύμφωνα με το PatrasTimes, υπάρχουν τρεις τραυματίες και κατ' άλλες έχουν χτυπηθεί έξι άτομα


Σύμφωνα το dete.gr κάποιοι από τους "φουσκωτούς" που συμμετείχαν στα επεισόδια, είχαν μαζί τους κοκάλινες γροθιές!


Μέχρι αργά το βράδυ, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Σ. Καπλάνης παραμένει εγκλωβισμένος μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και καθηγητές.


"Αυτό εσείς το λέτε λογική ή ομηρία;". Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών διερωτάται για τον λόγο για τον οποίον τον έχουν αποκλεισμένοι οι φοιτητές του Ιδρύματος προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως "δεν είμαι στη Γυάρο. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και δρω ως ελεύθερος άνθρωπος και προσπαθούμε να κάνουμε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συνέλευσης και να βρούμε λύση για το ΤΕΙ".


Παράλληλα χαρακτήρισε ως καταδικαστέα όσα συνέβησαν τόσο με τα επεισόδια και τον τραυματισμό των φοιτητών όσο και τα όσα γίνονται στην αίθουσα της συνέλευσης με τον αποκλεισμό τους.










Χούντες φοιτητών

Κέζα Λώρη

Απορία: τι κρίνεται σοβαρό ως παράπτωμα ώστε να διαγραφεί ένας φοιτητής από τη σχολή του ή να ανασταλεί η φοίτησή του για ένα εξάμηνο; Τίποτα. Ενας φοιτητής τη σήμερον μπορεί να μπει στο αμφιθέατρο με καλάσνικοφ και να υποδείξει στον καθηγητή τι θα κάνει. Κατόπιν ο γονιός του θα τον στηρίξει λέγοντας ότι είναι υπερήφανος επειδή το βλαστάρι του δίνει αγώνες για να βελτιωθεί η σάπια εκπαίδευση.


Μια νέα ιστορία ομηρείας διδασκόντων έληξε σήμερα τα ξημερώματα στο ΤΕΙ Πάτρας. Χθες το απόγευμα ομάδα φοιτητών μπήκε στη συνέλευση των καθηγητών και απαίτησε να παραιτηθούν όλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση της σχολής, βάσει του σχεδίου «Αθηνά». Κι επειδή ορισμένοι υπήρξαν ανυπάκουοι, η πόρτα κλείδωσε και ξεκίνησε η κράτηση. Φυσικά δεν υπήρξε συζήτηση απλά μια εντολή. «Παραιτηθείτε διαφορετικά θα μείνετε εδώ». Γνωστή μέθοδος πίεσης, έχει δοκιμαστεί από όλες τις χούντες.

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα καταγράφηκε άλλο βίαιο περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ομάδα 40 ατόμων με λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες, εισέβαλαν στο ίδρυμα, σε εκδήλωση φοιτητικής παράταξης. Εγιναν συλλήψεις και 7 δράστες οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή. Δεν γνωρίζουμε εάν ήταν όλοι φοιτητές στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο όμως η συμπλοκή θεωρείται προεόρτιο των φοιτητικών εκλογών.

Και στην ΑΣΟΕΕ καταγράφονται βίαια επεισόδια, που ξεκινούν με αφορμή το παραεμπόριο έξω από τη Σχολή. Εχει γίνει γνωστό ότι χώροι του ιδρύματος χρησιμοποιούνται ως αποθήκες από τους πλανόδιους εμπόρους, οι οποίοι τυγχάνουν της προστασίας φοιτητών σε κάθε αστυνομικό έλεγχο. Η πόρτα του προαυλίου κλείνει και οι πέτρες πέφτουν σαν το χαλάζι προς την αστυνομία.

Αυτά είναι τα χοντρά. Γιατί καταγράφονται και μικρότερα. Φοιτητής (ΣΥΡΙΖΑΙος) άρπαξε από καθηγητή τη λίστα με τις παρουσίες, απαιτώντας να μην ληφθεί υπ' όψιν για τη βαθμολόγηση. Κι άλλα, κι άλλα. Τα οποία θα αυξάνονται και θα γίνονται ακόμη πιο βίαια με την ατιμωρησία και με τα δικαιολογητικά που βρίσκουν κάθε φορά «προοδευτικοί» παρατηρητές των γεγονότων.

ΤΟ ΒΗΜΑ







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου