Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Στο βιβλίο Γκίνες η Θεσσαλονίκη το 2014 ~ Δείτε το λόγο

 


Μετά την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες στη Θεσσαλονίκη, το Μάιο του 2012, με τη δημιουργία...
της εικόνας του Λευκού Πύργου σε 403 τ.μ με 40.000 χάρτινα νούφαρα, η επιτυχία ταξιδεύει προς την Αθήνα.

Η επιτυχία είναι διπλή, γιατί το εγχείρημα της Θεσσαλονίκης όχι μόνο κέρδισε το ρεκόρ Γκίνες, αλλά επιλέχθηκε για να συμπεριληφθεί και στο βιβλίο Γκίνες 2014!

Κάθε χρόνο η επιτροπή των Guinness δέχεται περίπου 50.000 αιτήσεις. Από αυτές πολύ λίγες πληρούν τα αυστηρά κριτήρια και συγκεκριμένα το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων παγκοσμίως ήταν 5,3% ! Κάθε Βιβλίο Γκίνες περιλαμβάνει περίπου 4.000 ρεκόρ, τα καλύτερα -σύμφωνα με τους κριτές- που πέρασαν από τη διαδικασία πιστοποίησης!

Επόμενος στόχος να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου στην Αθήνα. Στις 18 Μαρτίου 2014 στο γήπεδο του Μετς θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί, με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ατόμων, η εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας -ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας- χρησιμοποιώντας ως μονάδα χάρτινα λουλούδια, σε 500 τ.μ.!

Η Μυρτώ Δημητρίου, κοιν. ανθρωπολόγος - instructor Origami, κάτοχος ρεκόρ Γκίνες, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, από τον Οκτώβριο 2013- Μάρτιο 2014 πραγματοποιεί Εκθεση, Παρουσιάσεις και εργαστήρια ORIGAMI στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων. Τα εργαστήρια παρακολουθούν μαθητές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ενήλικες.

Η πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη αυτή προσπάθεια απευθύνεται σε όλα τα σχολεία και τους ενήλικες (τηλ. 6977.716.780).

Μέσα από αυτήν τη δράση στόχος είναι να σταλούν μηνύματα αισιοδοξίας, δημιουργίας, χαράς, εθελοντισμού, προστασίας του περιβάλλοντος και παράλληλα να προβληθεί η χώρα και τα σύμβολά της σε όλο τον κόσμο.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου