Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Φωτό ~ Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που ζούσε στην Ελλάδα και δούλευε σε (ντεμέκ) κουρείο


Τα τελευταία 24ωρα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για Ελληνα υπήκοο που ανήκει σε ομάδα της οργάνωσης, αλλά και για τζιχαντιστή που φυγαδεύτηκε στη χώρα μας. Υπάρχει όμως και η περίπτωση ενός Ιρακινού που φέρεται να ασπάστηκε τις αρχές του Ισλαμικού Κράτους ενώ ζούσε στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον...
23χρονο Shamal Ahmad Tofiq, ο οποίος ασπάστηκε το ριζοσπαστικό Ισλάμ το διάστημα που βρισκόταν στην Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Μαρτυρίες φίλων του που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι ήρθε στην Ελλάδα το 2009 και έμεινε ως το 2012, οπότε και επέστρεψε στο Ιράκ.




Γεννημένος στην πόλη Said Sadq, όπου εργαζόταν ως κουρέας, είχε τέσσερα αδέλφια από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του, κατανάλωνε αλκοόλ και είχε σεξουαλικές σχέσεις αδιαφορώντας για τις επιταγές του Ισλάμ. Το 2009 έφτασε στην Αθήνα μέσω της Τουρκίας, πληρώνοντας 3.000 ευρώ σε δουλεμπόρους. Στην Ελλάδα εργάστηκε για έξι μήνες σε κουρείο Πακιστανού, αλλά έμεινε χωρίς δουλειά και άρχισε να κοιμάται στους δρόμους.

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που ζούσε στην Ελλάδα και δούλευε σε... κουρείο

Το διάστημα που ο Shamal ήταν άστεγος, σύμφωνα με τους φίλους του, γνωρίστηκε με Πακιστανούς και Αφγανούς μετανάστες, ενώ άρχισε να επισκέπτεται και να προσεύχεται σε αυτοσχέδιο τζαμί στην Αθήνα. «Αρκετά βράδια έμενε στο τζαμί, ενώ ξεκίνησε να μελετά το Κοράνι. Η συμπεριφορά του άλλαξε 100%», λένε.

Οπως προκύπτει από το αρχείο της ΕΛ.ΑΣ., ο Shamal συνελήφθη το Μάιο του 2011 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αχαΐας και του επεβλήθη απαγόρευση εισόδου έως το Μάιο του 2016, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες το 2012 επέστρεψε στο Ιράκ διαμέσου προγράμματος εθελουσίας επιστροφής.

Εκεί παντρεύτηκε την ανιψιά ηγετικού στελέχους της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ansar al Islam. «Την περίοδο εκείνη ο Shamal μου τηλεφωνούσε ζητώντας μου να πάρω μέρος στη τζιχάντ, λέγοντάς μου ότι το Ισλάμ είναι η μόνη θρησκεία στο κόσμο», περιγράφει στην «Κ» αδελφικός φίλος του. Τον περασμένο Απρίλιο ταξίδεψε με τη γυναίκα και το παιδί του στη Συρία και εντάχθηκε στις τάξεις του ISIS.

Από τις αναρτήσεις του στο Facebook προκύπτει ότι τον Αύγουστο πολεμούσε στο πλευρό των τζιχαντιστών του ISIS εναντίον Κούρδων μαχητών στην επαρχία al Ηasakah. Την περασμένη Τετάρτη η περιοχή πέρασε στον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ από τα μέσα Αυγούστου το προφίλ του Shamal Ahmad Tofiq στο Facebook, όπου αναρτούσε φωτογραφίες του από τα πεδία των μαχών, παραμένει ανενεργό. Πριν από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ο Azedin Al Fourati ακολουθούσε καριέρα τραγουδιστή, εμφανιζόμενος σε πανηγύρια επαρχιακών πόλων της χώρας του. Εκεί ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «al Sousou», εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι.

Μετά τη γενίκευση των ένοπλων συγκρούσεων ο εύσωμος, μελαχρινός άνδρας ηλικίας 40-45 ετών συγκρότησε ένοπλη ισλαμιστική ομάδα με επωνυμία «Jund Al Islam» και τάχθηκε στο πλευρό της «Jabhat al Nusra» οργάνωσης – δορυφόρο του Ισλαμικού Κράτους (ΙSIS). H Jund al Islam ευθύνεται για αιματηρές επιθέσεις και δολοφονίες κουρδικής καταγωγής Σύρων αμάχων στην πόλη Ras al Ayn, στα σύνορα με την Τουρκία. Στον αραβικό Τύπο γίνεται αναφορά σε θηριωδίες ανδρών του al Fourati, οι οποίοι εξαπέλυαν αιματηρές επιθέσεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Την άνοιξη του 2014, έπειτα από επίθεση σε αποθήκη σιτηρών, η ομάδα του αποδεκατίστηκε από Κούρδους μαχητές και ο al Fourati υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη Συρία και να βρει καταφύγιο αρχικά στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο al Fourati μπήκε στη χώρα από το ανατολικό Αιγαίο με τη βοήθεια δουλεμπόρου που, στα στέκια των παράνομων μεταναστών, είναι γνωστός με το προσωνύμιο Ahmad ο «Παλαιστίνιος».





 
Δείτε ακόμη:
Ήρθε και στην Ελλάδα ~ Ο Τζιχαντιστής της γειτονιάς σου...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου