Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Βρε τι έπαθε η τουρκάλα νοσοκόμα...


«Αρνούμαι να περιθάλψω άλλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Τους θεραπεύουμε και μετά αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Έχω αηδιάσει να κουράρω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Αυτός είναι ο λόγος, όπως χαρακτηριστικά τον περιγράφει μία τουρκάλα νοσοκόμα σε επιστολή της προς τις τουρκικές αστυνομικές Αρχές και το τουρκικό Κοινοβούλιο, που αρνείται να αναλάβει στο εξής άλλους τραυματίες-μέλη του Ισλαμικού Κράτους.


Η νοσοκόμα μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Taraf για το πολύ δύσκολο έργο – από ηθική άποψη – που καλείται να φέρει καθημερινά εις πέρας εκείνη και οι συνάδελφοί της στο ιδιωτικό νοσοκομείο της επαρχίας Μερσίν, στη Νότια Τουρκία. Σύμφωνα με την Taraf, η συγκεκριμένη νοσοκόμα, που για λόγους ασφαλείας αναφέρεται μόνο με τα αρχικά της, δεν είναι η μόνη. Αρκετές ακόμη νοσοκόμες, ακόμη και γιατροί, σε άλλες τουρκικές επαρχίες κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αισθάνονται αμήχανα κάθε φορά που φθάνουν στα χέρια τους τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους.

Στην επιστολή της, η νοσοκόμα αναφέρει ότι εργάζεται πολύ καιρό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και πως για μεγάλο χρονικό διάστημα διακομίζονταν σύροι τραυματίες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως «μέλη της αντιπολίτευσης». Πολλοί από αυτούς ωστόσο παραδέχθηκαν πρόσφατα ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, γεγονός που κάνει την ίδια να αισθάνεται «ντροπή» επειδή συνέβαλε στη θεραπεία τους.

Περάν από τους αποκεφαλισμούς και όλες τις άλλες θηριωδίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες, το Ισλαμικό Κράτους κρατούσε ομήρους από τον Ιούνιο 49 Τούρκους, ανάμεσά τους διπλωμάτες, στρατιώτες και παιδιά. Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι οι όμηροι επέστρεψαν ασφαλείς χάρη στις προσπάθειες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και μεταφέρθηκαν στην πόλη Σανλιούρφα, στη Νότια Τουρκία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου