Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 5+1 λόγοι που δείχνουν εκλογές αυτόν το Νοέμβριο


Μπορεί η κυβέρνηση δια της κ. Σοφίας Βούλτεψη να απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας εκλογικής αναμέτρησης το Νοέμβριο, όμως και η κυβέρνηση και φυσικά η κ. Βούλτεψη απέφυγαν την ανάλυση.

Απέφυγαν να καταγράψουν τους λόγους βάση των οποίων υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Κι αυτό γιατί τα επιχειρήματα όσων υποστήριζαν κάτι τέτοιο συνεχώς λιγοστεύουν, ενώ αντίθετα...
ενισχύονται τα επιχειρήματα όσων - μεταξύ αυτών και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη -υποστηρίζουν ότι "η χώρα δεν θα αποφύγει μια πρόωρη εκλογική αναμέτρησή".

-Πρώτον και βασικό. Είναι πλέον απίθανο να σχηματιστεί μια πλειοψηφία της τάξης των 180 ψήφων για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Μια τέτοια πλειοψηφία μπορεί να εξασφαλίσει μόνο μια έστω στιγμιαία συμμαχία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σενάριο που αυτή τη στιγμή μόνο ως επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

- Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή είναι φανερό ότι δεν μπορεί και ίσως δεν θέλει να σηκώσει το βάρος των νέων απαιτήσεων των δανειστών (απελευθέρωση απολύσεων νέες περικοπές συντάξεων, κατάρτιση του εφάπαξ κλπ).

- Η κυβερνητική πλειοψηφία δοκιμάζεται συνεχώς. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε επίπεδα οριακής ανοχής προς την κυβέρνηση και ο εκ του ΠΑΣΟΚ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκεται σε οριακή σχέση με το ίδιο του το κόμμα.

- Η μέχρι τώρα "γκρίνια" των βουλευτών της ΝΔ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να μετατραπεί σε "αντάρτικο" ειδικά αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει νέα μέτρα.

- Οι εταίροι-δανειστές διέψευσαν όλες τις ελπίδες του κυβερνητικού συνασπισμού για μια έστω λεκτική στήριξη.Η συζήτηση για το χρέος που περίμεναν ότι θα είχε ήδη ανοίξει δίνοντας ένα ισχυρό πλεονέκτημα στον κυβερνητικό συνασπισμό ,όχι μόνο δεν άνοιξε αλλά οι δανειστές θέτουν νέους όρους και προσκόμματα .

Υπ αυτές τις συνθήκες τα επιτελεία όλων των κομμάτων βρίσκονται σε εκλογικό συναγερμό με την αντιπολίτευση να μην αποκλείει και μια αιφνιδιαστική κίνηση από τον Α. Σαμαρά.

Πηγή

 
Σε εκλογική ετοιμότητα τα κομματικά επιτελεία – Παραιτήθηκαν τρεις γραμματείς υπουργείων προκειμένου να προετοιμαστούν

Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορεί η παραίτηση τριών γενικών γραμματέων υπουργείων, προκειμένου να προετοιμαστούν για την κάθοδό τους στις εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. 

Πρόκειται για τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου και των Γραμματέων Επικοινωνίας, Γιάννη Παναγιωτόπουλου και Ανδρέα Κατσανιώτη.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το www.bankingnews.gr, ελλείψεις προσωπικού στην ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) καταγγέλλουν η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης της ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ).

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η έλλειψη προσωπικού, η οποία οφείλεται και στις αποστάσεις υπαλλήλων σε... βουλευτικά γραφεία, αποτυπώνεται στην ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό στην έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου