Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Τι να κάνετε με τα σακουλάκια αφυγραντικού που βρίσκετε σε ρούχα και συσκευασίεςΕσείς πετάτε τα μικρά σακουλάκια αφυγραντικών (silica gel) από τις τσέπες των ρούχων ή τα κουτιά παπουτσιών; Ναι;;;

Ξανασκεφτείτε το! Οι περισσότεροι φοβόμαστε να τα πιάσουμε καν, αλλά κανονικά θα έπρεπε να τα μαζεύουμε και να τα επαναχρησιμοποιούμε!Χρήσεις των αφυγραντικών silica gel:
  1. Σώστε το κινητό σας αν πέσει στο νερό:Φυλάξτε ένα σακουλάκι γεμάτο με αφυγραντικά. Εάν κακιά ώρα, σας πέσει το κινητό μέσα σε νερό, τότε κλείστε το κινητό ή βγάλτε τη μπαταρία και τη SIM και βάλτε το στο σακουλάκι. Μην μπείτε στον πειρασμό να το ανοίξτε για 1-2 μέρες. Αφήστε τα μαγικά σακουλάκια να κάνουν τη δουλειά τους. Αν το ανοίξτε νωρίς και υπάρχει ακόμα υγρασία στο κινητό σας, τότε θα δημιουργήστε βραχυκύκλωμα στην πλακέτα του κινητού και το κινητό σας απλά θα καεί! Επομένως υπομονή!
  2. Τοποθετήστε αφυγραντικά στο κουτί με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και άλμπουμ:Προστατέψτε τις αγαπημένες σας στιγμές από την άτιμη και ύπουλη υγρασία. Η υγρασία δρά σιγά σιγά και καταστρέφει τα αντικείμενά σας. Βάλτε μερικά σακουλάκια μέσα στο κουτί και κοιμηθείτε ήσυχοι!
  3. Προστατέψτε τα κουτιά με αντικείμενα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο υπόγειο ή το πατάρι:Χώροι όπως το υπόγειο και το πατάρι βοηθούν στην ανάπτυξη υγρασίας. Βάλτε σακουλάκια αφυγραντικών σε όλα τα κουτιά, όπου αποθηκεύετε τα πράγματά σας.
  4. Προστατέψτε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια σας:Νομίζετε ότι δεν είναι ευάλωτα από την υγρασία; Μας πως είναι δυνατόν αφού και αυτά τα αποθηκεύετε σε χώρους όπως το υπόγειο ή το πατάρι. Ακόμα και σε μέρη όπως στη θήκη κάτω από τον καναπέ, επικρατούν συνθήκες όπου αναπτύσσεται υγρασία. Βάζουμε και εκεί silica gels και τα κρατάμε σε άψογη κατάσταση για τις γιορτινές μέρες!
Καλή επιτυχία !
tospitakimou.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου