Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το 44% των κατοίκων στην Ελλάδα είναι (λάθρο)μετανάστες ~ Διορθώνουμε ένα νεοταξίτικο άρθρο


Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse δημοσιεύει ανταπόκριση όπου υποστηρίζει ότι εξαιτίας του προβλήματος της παράνομης (λάθρο)μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας ελέγχουν τα διαβατήρια επιβατών με προορισμό την Αυστρία, αυστριακοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ακροαριστερού-καθεστωτικού ΑΠΕ-ΜΠΕ, η  Die Presse επισημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει τις αυστριακές αρχές από προβλήματα με τους αιτούντες άσυλο, μιας και εφόσον φθάσει κανείς στην Αυστρία δεν μπορεί να επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα λόγω...
των συνθηκών διαβίωσης και των πρακτικών απώθησης που επικρατούν στη χώρα μας και δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα από χώρα εξαγωγής μετανάστευσης έγινε χώρα εισαγωγής (λαθρο)μετανάστευσης. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές διαδρομές ροής (λαθρο)μεταναστών στην Ευρώπη και αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της, με τους πρόσφυγες λαθροεισβολείς να περνούν τα σύνορα από την Τουρκία στον Έβρο ή να φθάνουν στα κοντινά ελληνικά νησιά μέσω της θαλάσσιας οδού, επισημαίνεται στο άρθρο.Στο χρονικό διάστημα 2008-2013 εντοπίστηκαν πάνω από 600.000 παράνομοι μετανάστες, ΑΠΟ ΤΟ 19992~2008 ΗΡΘΑΝΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, από τα πρώην ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα, ενώ αυτή τη στιγμή η πλειονότητα εκείνων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες του εμφυλίου υποκινούμενου από Τουρκία & ΗΠΑ, πολέμου στη Συρία και μπορεί η Αθήνα να έχει κάνει δυσκολότερη τη διάβαση από τον Έβρο με ένα συνοριακό φράχτη, ωστόσο το προσφυγικό ρεύμα μετατοπίστηκε στο Αιγαίο και οι ελληνικές αρχές επικρίθηκαν πως λόγω του βάρους που αντιμετώπιζαν προέβησαν σε παράνομες (έλεος) απωθήσεις.

Στην ανταπόκριση επισημαίνεται ότι από το 2013 υπάρχει μια νέα ελληνική Υπηρεσία Ασύλου, η οποία, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία Προσφύγων του ΟΗΕ, έχει συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης, ωστόσο οι συνθήκες στα κέντρα υποδοχής ξενοδοχεία λαθρομεταναστών σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, θεωρούνται απάνθρωπες ιδανικές (από τα σπιτιά με πλιθιά που ζούσανε, τώρα βρίσκονται στον παράδεισο και τσάμπα). Για αυτό και οι περισσότεροι μετανάστες επιθυμούν να εγκαταλείψουν και πάλι την Ελλάδα.

Προστίθεται, συγχρόνως, ότι οι νέοι μετανάστες έχουν μεν κάνει πολύχρωμη την εικόνα της Αθήνας και έχουν δημιουργήσει ένα ευρύ πεδίο δράσης για την ακροδεξιά και ρατσιστική «Χρυσή Αυγή», ωστόσο αυτοί δεν συνιστούν την πλειονότητα των μεταναστών. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 700.000 υπήκοοι τρίτων χωρών ζουν στην Ελλάδα- ενώ εκτιμάται πως ο πραγματικός αριθμός ανέρχεται σε 1,5 εκατ., δηλαδή στο 14% του συνολικού πληθυσμού.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα, ο μέσος μετανάστης προέρχεται από τις βόρειες γειτονικές προς την Ελλάδα χώρες, κυρίως την Αλβανία, τη  Βουλγαρία και τη  Ρουμανία.

Ο ελληνικός πληθυσμός, υποστηρίζει το άρθρο, Μπλα, μπλα νεοταξίτικες μπουρδες ήταν τελείως απροετοίμαστος –αν και είχε ακούσει στο σχολείο για τον Περικλή-δεν γνώριζε όμως τίποτε για τις μεγάλες αλβανικές μετακινήσεις ή για το πολυεθνικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης την οθωμανική περίοδο. Μπλα, μπλα νεοταξίτικες μπουρδες


Η ανταπόκριση της  Die Presse καταλήγει με τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν έχει παράδοση έχει φρακάρει ως χώρα υποδοχής (λαθρο)μεταναστών. Αντίστροφα, μετά το Β΄ Παγκόσμιο ήταν πολλοί οι Έλληνες που μετανάστευαν στο εξωτερικό  και μόλις πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να εξετάζει την ενσωμάτωση λαθροψηφία (λαθρο)μεταναστών δεύτερης γενιάς και να ψηφίζει ανάλογους νόμους.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου